A burgonyapüré vegán változatban is finom, mutatjuk, hogyan érdemes elkészítened

A burgonyapüré egy nagy adag vajjal és egy kevés tejjel a legfinomabb, de ha vegán változatban dobod össze, akkor sem kell lemondanod a klassz ízekről. Mutatjuk, hogyan sikerülhet a legjobban az állati alapanyagoktól mentes verzió.

Vaj nélkül is lehet finom.
Vaj nélkül is lehet finom.DronG

Hozzávalók 2 személyre

  • 70 deka burgonya
  • 1 deci mandulatej
  • 2 evőkanál vegán vaj vagy olívaolaj
  • só és frissen tört rózsabors
  • 4 gerezd sült fokhagyma (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a burgonyát, majd pucold meg és még melegen törd át alaposan. Add hozzá a tejet és a zsiradékot, majd fűszerezd ízlés szerint. A sült fokhagyma elhagyható belőle, de nem érdemes kispórolnod. Ha egy nagyobb adagot készítesz a sütőben, később szószokban, salátában vagy pirítós tetején is fel tudod használni. 

Tényleg mérgezést okoz a bezöldült krumpli? Tényleg mérgezést okoz a bezöldült krumpli?

A burgonyával csak a baj van, ha nem fogy el néhány hét alatt.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Kóstoltad már a krémes burgonyapürét füstös aromákkal?

Csak egy kis változás, mégis hatalmas lesz a különbség. Kedvencünkből mi sosem hagyjuk ki a jó minőségű vajat, ami mellé vagy zsíros tejet, vagy egy kevés tejszínt löttyintünk. Nem ettől lesz egészséges, de sokkal finomabb a hedonista verzió.

2021. március25., 10:44

Burgonyapüré nagyon magyarosan: füstölt paprikával, köménnyel és sült hagymával

A krumplipürét egy nagy adag vajjal és tejjel akár mindennap ennénk, ezért is jó ötlet, ha van belőle egy-két izgalmas recept is otthon. Ez a magyaros verzió bevethető könnyű halak, de akár nehezebb, vörös hússal készült fogások mellett is.

2020. március6., 06:04

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

A bacon és snidling mindent feldob, miért lenne a krumplipüré kivétel?

Ha egy sovány hússzelet mellé tartalmasabb köretet készítenél, süss a burgonyapüré mellé néhány szelet bacont, vágd apró kockákra, és keverd el benne. Egy-egy adag friss snidlinggel vagy petrezselyemmel még finomabb lesz a végeredmény, amiből, ha egy kicsit több időd van, nagyon extra hercegnőburgonyát is készíthetsz.

2020. március7., 06:04

Mikrós, mini csokitorta 3 perc alatt – egy nagy kanál mogyorókrémmel a tetején a legfinomabb!

Ha egyszemélyes desszertre vágysz, éppen elég egy mikrós bögresüti. Ha pedig igazán finomra szeretnéd készíteni, a Nutella mellé egy kevés tejszínhab is kerüljön a tetejére.

2022. február10., 06:24

Egy adag krémesre sült fokhagymánál semmi nem dobja fel jobban a krumplipürét

Amíg a krumpli fő, csak süss alufóliában (vagy még jobb, ha egy adag hús mellett) sok-sok gerezd fokhagymát, majd ha elkészült a püré, keverd el a burgonyás-vajas köretben úgy, hogy még egy kicsit darabos maradjon, és rá lehessen harapni az édeskés-fűszeres falatokra.

2020. március5., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek