Ez a levendulás-szilvás csatni egy szelet kaláccsal és sajttal nem mindennapi vacsora lesz

Édes és sós ételekhez, húsok mellé vagy a reggeli pirítós tetején is remek helye lesz, de gasztroajándékként is tökéletes ez a klassz, nyáridéző csatni.

Egy kevés méz is jól illik bele.
Egy kevés méz is jól illik bele.Fotó: matka_Wariatka

Hozzávalók:

  • 50 deka friss szilva apróra vágva
  • 4 darab aszalt szilva apróra vágva
  • 1 evőkanál levendulavirág összetörve
  • 1 darab biocitrom leve és héja
  • 1 kisebb fej lila hagyma apróra vágva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só, frissen őrölt bors, fahéj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 1 darab puha körte apróra vágva
  • néhány evőkanál víz, ha szükséges
  • 2 cl konyak
  • 1 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg a hagymát a forró zsiradékok keverékén, majd mehet hozzá a konyak is. Ezek után sorban add hozzá a szükséges alapanyagokat és fűszereket, és lángon főzd addig, amíg besűrűsödik.

Körte-cukkini csatni – csak dobálj bele mindent, és szinte magától elkészül
Körte-cukkini csatni – csak dobálj bele mindent, és szinte magától elkészül

A jó csatniban van egy kevés zöldség, egy édeskés hozzávaló a sós ízek mellett és egy kis savanykás aroma, na és persze néhány egymással klasszul összeillő fűszer. Nálunk ezúttal tárkonnyal készült a grillsajtok és vajas pirítósok legjobb barátja.

Tovább »

Még több recept

Készítsd a zöldségfasírtot karalábéval, mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb!

Akár burgonyapüré mellett, de pitával töltve, zöldségekkel és joghurttal is remek ez a fasírt. Ha épp azon gondolkodsz, hogy kevesebb húst ennél, mindenképpen adj neki egy esélyt.

május5., 12:52

Vendégváróként is tökéletesen megállja a helyét ez a szilvás-mandulás kosárka

Itt a szilva szezonja, naná, hogy ezekbe a kosárkákba is jutott belőle. Ha te is összevásárolsz mindenféle likőrt, amik aztán egyre lassabban fogynak a kamrapolcról, vedd elő a mandulásat és locsolj a szilvákhoz egy adagot, mert ebből a sütiből remek ízeket hoz elő az amaretto.

2020. szeptember19., 06:04

Könnyű és isteni: fokhagymás pulykahússal töltött karalábé

A töltött karalábé az a fogás, ami akkor is remekül sikerül, ha egy kicsit egészségesebb változatát dobjuk össze. Mi már próbáltuk rizstejszínnel és kamuhússal is – úgy is remek volt, hát még ebben a könnyű, pulykás-barna rizses változatban!

május4., 10:24

Tiramisu helyett készítsd el ezt a rétegezett, Oreóval készült desszertet

Ha még soha nem készítettél egy édességet sem, akkor is jól sikerül majd ez a változat, amit akár egy kevés málnalikőrrel és málnadarabokkal is feldobhatsz.

május1., 12:52

Gyors ünnepi édesség: császármorzsa vörösboros szilvaraguval, téli fűszerekkel

Egy kis gyömbér és fahéj pont elég ebbe a klassz gyümölcsös raguba, de még izgalmasabbá teheted frissen tört fekete borssal és szerecsendióval.

2020. december18., 06:08

Te is szereted a mogyoróvajat? Ebben a gyors desszertben tökéletes helye van!

Ha nem aggódsz a kalóriák miatt, dobd össze ezt a krémes, tejszínes, mascarponéval készült desszertet, amit mi ezúttal sós karamellel dobtunk fel. Ha aggódsz, akkor is csináld meg, csak válassz egy kisebb szeleted, mert ezt a gyors finomságot nagyon nem érdemes kihagynod.

május2., 10:44

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.