Ez a levendulás-szilvás csatni egy szelet kaláccsal és sajttal nem mindennapi vacsora lesz

Édes és sós ételekhez, húsok mellé vagy a reggeli pirítós tetején is remek helye lesz, de gasztroajándékként is tökéletes ez a klassz, nyáridéző csatni.

Egy kevés méz is jól illik bele.
Egy kevés méz is jól illik bele.matka_Wariatka

Hozzávalók

  • 50 deka friss szilva apróra vágva
  • 4 darab aszalt szilva apróra vágva
  • 1 evőkanál levendulavirág összetörve
  • 1 darab biocitrom leve és héja
  • 1 kisebb fej lila hagyma apróra vágva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só, frissen őrölt bors, fahéj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 1 darab puha körte apróra vágva
  • néhány evőkanál víz, ha szükséges
  • 2 cl konyak
  • 1 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg a hagymát a forró zsiradékok keverékén, majd mehet hozzá a konyak is. Ezek után sorban add hozzá a szükséges alapanyagokat és fűszereket, és lángon főzd addig, amíg besűrűsödik.

kapcsolódó Körte-cukkini csatni – csak dobálj bele mindent, és szinte magától elkészül
Körte-cukkini csatni – csak dobálj bele mindent, és szinte magától elkészül

A jó csatniban van egy kevés zöldség, egy édeskés hozzávaló a sós ízek mellett és egy kis savanykás aroma, na és persze néhány egymással klasszul összeillő fűszer. Nálunk ezúttal tárkonnyal készült a grillsajtok és vajas pirítósok legjobb barátja.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mézes-narancsos szilva – köretként és desszertalapnak is remek

A legjobb, ami a szilvákkal történhet, vitán felül a szilvás gombóc, de a nagyáruházakban ilyenkor is akad belőlük, így nem érdemes kihagynod ezt a klassz ragut, ami egy kanál vaníliafagyival remek nyári desszert, egy szelet csirkemell vagy grillezett mozzarella mellett izgalmas vacsora lesz.

2021. március8., 10:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

február18., 10:08

Heti beledobálós: kacsamell szilvával és édesburgonyával

Szeretjük azokat az ételeket, amik igyekeznek a kezünkre játszani és nem várják el a az embertől, hogy munka után még órákon át varázsoljon, majd millió tálat mosogasson a konyhában. Íme, itt is van az egyik közülük, ami úgy egyszerű, hogy közben nem melegszendvics, de még csak nem is leves, hanem egy remek, izgalmas kacsasült, amivel együtt a körete is elkészül egyetlen serpenyőben.

2021. október30., 11:24

Klassz desszert őszi hétvégékre: marcipános-szilvás süti

Nem kell a marcipános édességeket kizárólag az ünnepekkor elkészítened. Ez a finomság épp olyan klassz egy délutáni tea vagy tejeskávé mellett, mint az ünnepi asztalon. Ha van egy kevés nektarin otthon, abból is adj hozzá.

2020. szeptember20., 06:04

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

február21., 10:08

Fűszeres-almás csatni – a legjobb helye egy nagy szelet fokhagymás sertéssült mellett van

Ha csak egy szelet húst sütöttél krumplival, és egy perc alatt készítenél belőle valami nem mindennapit, kanalazz rá egy nagy adagot ebből a csatniból, szórd meg rózsaborssal és fáradság nélkül készítettél egy izgalmas ebéded vagy vacsorát.

2020. szeptember25., 06:04

Mustra