Ez a levendulás-szilvás csatni egy szelet kaláccsal és sajttal nem mindennapi vacsora lesz

Édes és sós ételekhez, húsok mellé vagy a reggeli pirítós tetején is remek helye lesz, de gasztroajándékként is tökéletes ez a klassz, nyáridéző csatni.

Egy kevés méz is jól illik bele.
Egy kevés méz is jól illik bele.Fotó: matka_Wariatka

Hozzávalók:

  • 50 deka friss szilva apróra vágva
  • 4 darab aszalt szilva apróra vágva
  • 1 evőkanál levendulavirág összetörve
  • 1 darab biocitrom leve és héja
  • 1 kisebb fej lila hagyma apróra vágva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só, frissen őrölt bors, fahéj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 1 darab puha körte apróra vágva
  • néhány evőkanál víz, ha szükséges
  • 2 cl konyak
  • 1 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg a hagymát a forró zsiradékok keverékén, majd mehet hozzá a konyak is. Ezek után sorban add hozzá a szükséges alapanyagokat és fűszereket, és lángon főzd addig, amíg besűrűsödik.

Körte-cukkini csatni – csak dobálj bele mindent, és szinte magától elkészül
Körte-cukkini csatni – csak dobálj bele mindent, és szinte magától elkészül

A jó csatniban van egy kevés zöldség, egy édeskés hozzávaló a sós ízek mellett és egy kis savanykás aroma, na és persze néhány egymással klasszul összeillő fűszer. Nálunk ezúttal tárkonnyal készült a grillsajtok és vajas pirítósok legjobb barátja.

Tovább »

Még több recept

Ha valami izgalmasat próbálnál ki, ízesítsd a házi kenyered sült fokhagymával és majoránnával

Egy gyors házi kenyér még a nem túl gyakorlott szakácsoknak sem adja fel a leckét. Ebbe nálunk édeskés sült fokhagyma került, amit zöld borssal és egy kevés rozmaringgal szeretünk a legjobban.

február20., 06:00

Pulyka-vadrizs leves – egészséges és laktató fogás, ami nem nehezít el

A gazdag leveseket azért szeretjük, mert jó kis munkahelyi fogás lehet belőlük úgy, hogy nem nehéz egészségessé varázsolni őket. Ebbe nálunk mindig olyan zöldség kerül, amiből éppen van a hűtőben – a borsótól a karalábéig mindennel működik.

február20., 06:00

Azt hitted, banánnal nem készülhet isteni csatni?

Csirke és rizs kombinációján például remek ez a különleges mártásféle, amit sült sajtokkal is érdemes kipróbálnod. Ha szereted a banánt, és mindent, ami eltér a hagyományostól, adj egy esélyt neki.

2020. szeptember17., 06:04

Szilvás tápiókapuding – fahéjas tejszínhabbal lesz az igazi

Ha felnőtteknek készül, akkor egy kevés szilvapálinka vagy mandulalikőr is feldobhatja a gyümölcsöket, minden más esetben inkább dupla adag tejszínhabbal kenyerezd le a desszert fogyasztóit.

2020. szeptember12., 06:04

Rengeteg ételt feldob egy nagy adag fűszeres paradicsomcsatni

A megszokott felhasználás mellett tökéletes ez a különlegesség házi hamburgerek feltuningolására, ha pedig feltekert, marinált padlizsánszeletekre kanalazod, izgalmas előételt vagy vendégváró falatkákat készíthetsz belőle.

2020. szeptember24., 06:04

Ez a fűszeres sült répa forrólevegős sütőben lesz a legfinomabb

Akár egy adag csípős, juharszirupos mázat is készíthetsz hozzá, amiből semmiképpen ne hagyj ki egy kevés sót és citromlevet. Halak és csirke mellett is nagyon finom.

február24., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.