Készíts könnyű vacsorát édesburgonyával és lágytojással!

Az édesburgonya és a tojás örök kedvencek, ezért mi is igyekszünk rendre valami finomat összedobni velük. Ez a könnyű vacsora nálunk kifejezetten csípősre sikerült, a tálaláskor pedig csak egy kis vajas pirítós és marinált articsóka került mellé a tányérra.

Tükörtojással és buggyantott tojással is ugyanolyan finom.
Tükörtojással és buggyantott tojással is ugyanolyan finom.Bartosz Luczak

Hozzávalók 2 személyre

A tetejére

  • 4 darab tojás
  • 50 gramm harissa (vagy füstös csilipaszta)
  • 200 gramm görög joghurt
  • 1 kevés bazsalikom

Az édesburgonyás palacsintákhoz

  • 500 gramm édesburgonya hámozva és reszelve
  • 200 gramm liszt
  • 1 kis csokor petrezselyem apróra vágva
  • 1 kis kanál harissa
  • 4 darab tojásfehérje
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyapalacsintákhoz keverd el alaposan az édesburgonyát a szükséges hozzávalókkal, majd egy kevés olajon néhány perc alatt süsd készre a 8 darabot. Forró vízben vagy mikróban, egy vízzel teli bögrében készítsd el a buggyantott tojásokat 2-3 perc alatt, majd azzal, a csípős szósszal és a zöldfűszerrel a tetején tálald az édesburgonya-pogácsákat. Ha két réteg közé ementáli sajtot olvasztasz, még finomabb lesz a végeredmény. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek