Csirkés-kolbászos paella – Egyszerűbb összedobni, mint gondolnád!

Kicsit magyaros hangulatú spanyol fogás, amivel kezdő paellázóként is könnyen megszeretheted a műfajt.

Chorizóval és a kedvenc kolbászoddal is működik, és nagyon fontos, hogy a friss zöldfűszereket se hagyd ki belőle.

Kurkumával élénksárga lesz.
Kurkumával élénksárga lesz.Fotó: burwellphotography

Hozzávalók 1 személyre:

  • 2 szál újhagyma zöldje felaprítva
  • 25 deka csirkecombfilé
  • 1 bögre rizs
  • 1.5 bögre zöldségalaplé
  • 10 deka kolbász felkockázva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 darab friss paradicsom meghámozva és felkockázva
  • 0.5 deci fehérbor
  • 1 csapott evőkanál krukuma
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem felaprítva
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg az olajon a kolbászt és a húst együtt, utóbbit süsd kifehéredésig, majd kanalazd ki a serpenyőből. A megmaradt zsiradékban pirítsd meg a rizst, majd add hozzá a bort és hagyd, hogy elpárologjon. Ezután mehet hozzá az alaplé, abban főzd puhára, és ha a végén szükségesnek látod, még egy kis vizet is adj hozzá. Ha klasszikusan sárgára szeretnéd, dobd fel egy evőkanál kurkumával a rizst, majd keverd el benne a húsokat, a friss paradicsomot, petrezselymet és az újhagyma zöldjét. Ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal. 

Kurkuma: természetes csodaszer vagy csak egy túlhájpolt fűszernövény?
Kurkuma: természetes csodaszer vagy csak egy túlhájpolt fűszernövény?

Van, akinek áldás, van, akinek átok. De mit mond a tudomány az indiaiak egyik kedvenc fűszeréről?

Tovább »

Még több recept

Jöhet egy izgalmas zöldséges fogás egyenesen Mexikóból?

A fűszeres, feketebabos ragu és a friss salsa mellé nem is kell más, csak néhány házi tortillalap, esetleg néhány szelet lime-mal ízesített avokádó.

szeptember25., 06:04

A karfiolleves szerintünk szerecsendiós-vajas kenyérkockákkal és mazsolával a legfinomabb

Talán furán hangzik, de a sós, markáns aromák közé egy-egy kanál gránátalmamag is nagyon jól illik. Ebben a változatban már simán jó lesz karácsonyi kímélő levesnek is az ünnep valahányadik napján. Addig is gyakorlásképp érdemes vacsorára összedobnod.

szeptember20., 06:04

Unod a rizst a hagyományos formában? Itt egy indiai különlegesség, ami segít jóval izgalmasabbá tenni

Egy világhírű indiai étel, a biryani nálunk most tökös változatban készült. Az indiai fűszerekkel ízesített hosszú szemű rizst ehhez a fogáshoz sokszor sáfránnyal fűszerezik, majd bárányhúst, csirkét vagy halat és főleg zöldségeket adnak hozzá, majd kis lángon főzik készre.

szeptember24., 06:04

Articsókás-olívás vega paella – húsevőknek menő köret, vegáknak klassz vacsora

Ha te sem vagy a legnagyobb húsfogyasztó, ezzel a fogással adj egy kis különlegességet a hétköznapokhoz!

augusztus19., 06:04

Ezzel a kagylós-citromos paellával a tengerparton érezthetitek magatokat

Ha az alapanyagokat sikerült beszerezned, a nehezén már túl is vagy.

augusztus21., 06:04

Ez a levendulás-szilvás csatni egy szelet kaláccsal és sajttal nem mindennapi vacsora lesz

Édes és sós ételekhez, húsok mellé vagy a reggeli pirítós tetején is remek helye lesz, de gasztroajándékként is tökéletes ez a klassz, nyáridéző csatni.

szeptember23., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.