Hideg, mediterrán joghurtleves – ennél bevetheted a kedvenc fűszereid

Ez a viszonylag semleges leves remek alap ahhoz, hogy bevesd a kedvenc zöldségeid és fűszereid. Tálalhatod langyos, balzsamecetes paradicsomraguval, rózsaborssal és zsályával, de akár különleges olajokkal és magvakkal is.

Ha egy tartalmas vörös hús vagy fűszeres ragu a főétel, érdemes egy hasonlóan könnyű, hideg levessel indítanotok előtte.

Egy kevés kapor is jól áll neki.
Egy kevés kapor is jól áll neki.Rouzes

Hozzávalók

  • 2 bögre joghurt (legalább 4 deci)
  • 1 deci tejszín
  • 1.5 deci hideg alaplé
  • 7 deka morzsolt feta
  • 3 darab kápia paprika
  • ízlés szerint só, rózsabors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 7 deka zöld olívabogyó
  • 1 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a joghurtot a tejszínnel és az alaplével, majd ízesítsd a sóval, citrommal és rózsaborssal, és add hozzá az olívabogyókat. Grillezd meg a paprikákat, majd hámozd meg és ízesítsd fehérborecettel, sóval és borssal. Ha kihűlt a paprika, vágd csíkokra és a fetával együtt tálald a leves tetején. 

Így készíts joghurtot házilag Így készíts joghurtot házilag

Egyáltalán nem bonyolult, viszont sokkal olcsóbb és környezetkímélőbb, mint a bolti verzió.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Ez a remek olasz, húsos raguleves akár önálló fogásként is megállja a helyét

Egy jó desszert mellette éppen elég, mondjuk egy sütőtökös krémmel és Amarettoval készült tiramisu, így a főfogás akár ki is maradhat. Ez a leves remekül laktat, főleg, ha egy nagy adag fokhagymás-fűszervajas kenyér is kerül mellé.

2021. október30., 12:52

Hétvégi, húsos leves könnyű változatban: brokkolikrémleves napon szárított sonkával

Ha nem ennél túl sok húst, de azért nem spórolnád ki a fogásaidból, ezt a remek levest próbáld ki! Arra érdemes figyelned, hogy a levesbetétnek használt sonkát falatnyi darabokra vágd, mert evés közben a kanállal már nem tudod majd szétvágni a darabokat. Ha olasz vagy spanyol sonka nincs kéznél, használj füstölt halat, azzal is finom lesz.

2021. október31., 06:20

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Toszkán leves articsókával és parmezánnal – ezt fél óra alatt összedobod

Ha szereted az olasz fogásokat, de spórolnál a szénhidrátokkal, akkor neked találták ki ezt a remek, zöldséges levest. Azt nem állítanánk, hogy a burgonyás finomságból teljesen hiányoznak majd a kalóriák, de semmi pasta, semmi pizza, csak rengeteg zöldség és kétféle sajt adja a leves gerincét, így nyugodtan mehet a házi szakácskönyv egészséges receptek fejezetébe.

2021. október5., 09:20

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek