Epres palacsintatorta egyszerűen – ebben a változatban az eperszezont sem kell megvárnod

Jó, hát eperrel és palacsintával nem nehéz kattintásokat gyűjteni egy fogásnak, de rászokni is viszonylag egyszerű, főleg, mert a palacsintasütés mellett csak annyi dolgod van vele, hogy a krémsajtot az eperlekvárral összekevered.

És hogy bizonyítsuk, hogy az egész nem szükségszerűen egészségtelen fogás, nálunk zabphelyliszttel, xilittel és diabetikus lekvárral készült ez a finomság, amit akár desszertként, akár egy gazdag, reggeli brunch egyik fogásaként is bevethetsz, friss gyümölcsökkel.

Eperszósszal és tejszínhabbal is tálalhatod.
Eperszósszal és tejszínhabbal is tálalhatod.itonggg

Hozzávalók

  • 25 deka mascarpone
  • 25 deka natúr sajtkrém
  • 1 kisebb üveg (diabetikus) eperlekvár
  • 1 nagy bögre (zabpehely)liszt
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál cukor vagy xilit
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 1 bögre tej (hagyományos, 2,5 decis)
  • 2 darab tojás
Recept idők

Ebből a mennyiségből akkor lesz klassz minitorta, ha a lehető legkisebb palacsintasütőt használod. Ha nagyobb van otthon, duplázhatod is a mennyiségeket.

Elkészítés:

Keverd össze a sajtkrémet a mascarponéval és ízlés szerint eperlekvárral, majd tedd félre. (Nálunk egy kis üvegnyi ment a krémbe.)

Az összes többi hozzávalót dolgozd el alaposan palacsintatésztává, majd süsd ki a vékony palacsintákat, és hagyd kihűlni. Amikor ezzel megvagy, rétegezd a krémmel, és már el is készültél. Tejszínhabbal, eperszeletekkel tálalhatod.

 

Így tarthatod sokáig frissen az epret: megvan a legjobb módszer! Így tarthatod sokáig frissen az epret: megvan a legjobb módszer!

Ha nálatok sem fogy el egyszerre az eper, ezeket mindenképp próbáld ki!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Íme egy klassz datolyás-csokis sütemény, ami hűtőben készül

Utazás közben, gyors reggeliként és desszertként is bevethető ez az egyszerű finomság, amiből dupla adagot is simán összedobhatsz, mert felolvasztás után is nagyon finom.

2021. szeptember11., 10:24

Mangós-sárfrányos sajttorta-pohárkrém

Ha nem szeretnél a konyhába szobrozni az ünnepekkor, ezt a különleges, fűszeres desszertet dobd össze. Még összevágnod sem kell, adagold kis poharakba vagy desszertestálkákba, és adj neki egy pár óra pihenőt a tökéletes végeredményért.

2021. december23., 06:24

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek