Epres palacsintatorta egyszerűen – ebben a változatban az eperszezont sem kell megvárnod

Jó, hát eperrel és palacsintával nem nehéz kattintásokat gyűjteni egy fogásnak, de rászokni is viszonylag egyszerű, főleg, mert a palacsintasütés mellett csak annyi dolgod van vele, hogy a krémsajtot az eperlekvárral összekevered.

És hogy bizonyítsuk, hogy az egész nem szükségszerűen egészségtelen fogás, nálunk zabphelyliszttel, xilittel és diabetikus lekvárral készült ez a finomság, amit akár desszertként, akár egy gazdag, reggeli brunch egyik fogásaként is bevethetsz, friss gyümölcsökkel.

Eperszósszal és tejszínhabbal is tálalhatod.
Eperszósszal és tejszínhabbal is tálalhatod.itonggg

Hozzávalók:

  • 25 deka mascarpone
  • 25 deka natúr sajtkrém
  • 1 kisebb üveg (diabetikus) eperlekvár
  • 1 nagy bögre (zabpehely)liszt
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál cukor vagy xilit
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 1 bögre tej (hagyományos, 2,5 decis)
  • 2 darab tojás
Recept idők

Ebből a mennyiségből akkor lesz klassz minitorta, ha a lehető legkisebb palacsintasütőt használod. Ha nagyobb van otthon, duplázhatod is a mennyiségeket.

Elkészítés:

Keverd össze a sajtkrémet a mascarponéval és ízlés szerint eperlekvárral, majd tedd félre. (Nálunk egy kis üvegnyi ment a krémbe.)

Az összes többi hozzávalót dolgozd el alaposan palacsintatésztává, majd süsd ki a vékony palacsintákat, és hagyd kihűlni. Amikor ezzel megvagy, rétegezd a krémmel, és már el is készültél. Tejszínhabbal, eperszeletekkel tálalhatod.

 

kapcsolódó Így tarthatod sokáig frissen az epret: megvan a legjobb módszer!
Így tarthatod sokáig frissen az epret: megvan a legjobb módszer!

Ha nálatok sem fogy el egyszerre az eper, ezeket mindenképp próbáld ki!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Íme egy klassz datolyás-csokis sütemény, ami hűtőben készül

Utazás közben, gyors reggeliként és desszertként is bevethető ez az egyszerű finomság, amiből dupla adagot is simán összedobhatsz, mert felolvasztás után is nagyon finom.

2021. szeptember11., 10:24

Kókuszos-lime-os vajas piskóta – remek, izgalmas nyári desszert

A fő ízesítőkkel felpimpelt sajtkrémmel a tetején még finomabb ez a remek desszert. A tetejére szórj porcukrot, reszelj rá egy kevés lime-héjat és már tálalhatod is.

2021. július2., 10:44

Gyors, nyári túrószuflé – narancsöntettel a legfinomabb

Egy kis citromlikőr is mehet a mellé kínált narancsos szószba, amit a legegyszerűbb módon sűrű tejszínből és narancsszörpből készíthetsz el.

2021. július16., 10:44

Ropogós fagyikehely: grillezett nektarinnal és vaníliás joghurttal a legfinomabb

Egy nagy adag granolától és vaníliás joghurttól lett igazán finom egy szuper, barackos-vaníliás kehely. Ha gyors különlegességet dobnál össze, ez lesz a te desszerted.

2021. július6., 10:24

Ha csak egy őszi desszertet próbálsz ki idén, az ez a tökös-sajtkrémes legyen az

Fura kombó, mégis isteni lesz a végeredmény. A már bekevert tésztát egy kisebb tepsiben, de akár muffinformákban is megsütheted, mindkét változatban remek lesz. A tetejére narancslikőrrel elkevert tejszínhab vagy fahéjjal ízesített mascarpone illik a legjobban.

2021. október19., 11:24

Itt a vegán január: dobj össze egy isteni, olaszos tésztasalátát!

Ha vegán fogás, akkor legyen finom és laktató, mert nem érünk rá egy óra múlva is enni – ezt valljuk mi.

január11., 06:20

Mustra