Epres palacsintatorta egyszerűen – ebben a változatban az eperszezont sem kell megvárnod

Jó, hát eperrel és palacsintával nem nehéz kattintásokat gyűjteni egy fogásnak, de rászokni is viszonylag egyszerű, főleg, mert a palacsintasütés mellett csak annyi dolgod van vele, hogy a krémsajtot az eperlekvárral összekevered.

És hogy bizonyítsuk, hogy az egész nem szükségszerűen egészségtelen fogás, nálunk zabphelyliszttel, xilittel és diabetikus lekvárral készült ez a finomság, amit akár desszertként, akár egy gazdag, reggeli brunch egyik fogásaként is bevethetsz, friss gyümölcsökkel.

Eperszósszal és tejszínhabbal is tálalhatod.
Eperszósszal és tejszínhabbal is tálalhatod.Fotó: itonggg

Hozzávalók:

  • 25 deka mascarpone
  • 25 deka natúr sajtkrém
  • 1 kisebb üveg (diabetikus) eperlekvár
  • 1 nagy bögre (zabpehely)liszt
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál cukor vagy xilit
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 1 bögre tej (hagyományos, 2,5 decis)
  • 2 darab tojás
Recept idők

Ebből a mennyiségből akkor lesz klassz minitorta, ha a lehető legkisebb palacsintasütőt használod. Ha nagyobb van otthon, duplázhatod is a mennyiségeket.

Elkészítés:

Keverd össze a sajtkrémet a mascarponéval és ízlés szerint eperlekvárral, majd tedd félre. (Nálunk egy kis üvegnyi ment a krémbe.)

Az összes többi hozzávalót dolgozd el alaposan palacsintatésztává, majd süsd ki a vékony palacsintákat, és hagyd kihűlni. Amikor ezzel megvagy, rétegezd a krémmel, és már el is készültél. Tejszínhabbal, eperszeletekkel tálalhatod.

 

Így tarthatod sokáig frissen az epret: megvan a legjobb módszer!
Így tarthatod sokáig frissen az epret: megvan a legjobb módszer!

Ha nálatok sem fogy el egyszerre az eper, ezeket mindenképp próbáld ki!

Tovább »

Még több recept

A banán a túróval szuper kombináció, főleg, ha egy kevés Oreo is kerül a desszertbe

Gyors nyári édesség, amivel a legnagyobb munka az lesz, hogy kivárd, amíg a hűtőben néhány óra alatt könnyen szeletelhetővé dermed.

július17., 06:04

Nyári burger gombával és zsályás-fokhagymás majonézzel

Egy kis lila hagyma is került nálunk ebbe a klasszikus hamburgerbe, aminek lelke a házi, fűszeres majonéz.

augusztus7., 06:04

Bogyósgyümölcs-crumble – ehhez nem kell mesterszakácsnak lenned

A crumble, vagyis a morzsasüti egy pofonegyszerű angol édesség, aminek lényege az, hogy alul csupa gyümölcs, a teteje pedig ropogós, morzsolt tészta. Rendkívül ronda desszert, de pont így szeretjük.

február9., 09:20

Meggyes gesztenyegolyók – egészséges finomság 3 összetevőből

Nem csalás, nem ámítás, nem szemfényvesztés! Az egyetlen trükk, hogy édesített gesztenyét kell venni, amiből ma már kapható light, vagyis cukormentes változat is. Úgyhogy helló, lusta életmódváltók, imádni fogjátok ezt a minimálédességet!

február8., 09:20

Lehet még finomabb a kedvenced: somlói karácsonyi változatban, gesztenyével és rummal

A somlói mondjuk jöhet akár reggeli előtt is, még a hagyományos változatban is. Tuningolni nem kell rajta semmit, ám ha mégis megtennéd, egy kis rumos gesztenyemasszával teheted ünnepivé.

2019. december19., 11:30

Bűnözz okosan: vaníliás almás pite zabliszttel és zabkorpával

A zabkorpa az egyik féle rostot adja hozzá, az alma a másikat, nincs itt szó semmiféle bűnözésről.

január20., 12:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.