Jöjjön egy kis szója, hogy ne mindig húst együnk: grillezett tofu egzotikus pácban

Ez a tofu klasszul elfér zöldséges egytálételekben, de akár saláták tetején is biztosítja az extra fehérjét.

Ha valami frisset és egzotikusat szeretnél, készíts mellé friss salátát zellerszárral és almával, és locsold meg az egészet egy mogyoróvajjal, mézzel, olívaolajjal készített szójaszószos dresszinggel. Ha még egyszerűbb köretet készítenél hozzá, grillezz ananászt citrommal, csilivel és mézzel.

Zöldséges egytálételekben is remek.
Zöldséges egytálételekben is remek.Fotó: bhofack2

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 deka (füstölt) tofu
  • 1 kisebb csésze olívaolaj
  • 1 evőkanál halszósz
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 gerezd összetört fokhagyma
  • 1 darab biolime leve és héja
  • 1 evőkanál méz
  • 1 késhegynyi csilipor (Cayenne-bors)
  • 1 kis kanál füstöltpaprika-por
  • 1 késhegynyi gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

A tofun kívül minden hozzávalót dobj egy tálba, és alaposan keverd el. 

Vágd nagyobb csíkokra a tofut, majd pácold a keverékben legalább 2 órán át. Végül olajjal kenegesd meg, és a grillen süsd készre oldalanként 6-6 perc alatt. A maradék pác a hozzá kínált saláta önteteként is tökéletes lesz. 

15 perces tofus-zöldséges tészta
15 perces tofus-zöldséges tészta

A szójaszósz, a szezámmag és a zöldségek megadják a tofunak a szükséges pluszt. Amit pedig különösen szeretem az ilyen ételekben, hogy 15 perc alatt tényleg elkészülnek.

Tovább »

Még több recept

A tofunak is jól áll a teriyaki hangulat, így lesz a legfinomabb a vega alapanyag

Kicsit édeskés, egzotikus hangulatú lesz a tofu, ami akkor a legjobb, ha van lehetőséged egy faszenes grillen elkészíteni. Süss mellé gyümölcsöket, padlizsánt, és készíts egy paradicsomlekvárt, így akár vendégvárónak is elég fenszi lesz ez a vegetáriánus fogás.

2020. szeptember24., 06:04

Desszert a forrólevegős sütőben? Süsd meg ezt a pekándiós-almás finomságot!

Nyáron ne hagyd ki a tetejéről a vaníliafagyit, télen pedig vaníliás vagy mandulalikőrrel ízesített házi tejszínnel érdemes feldobnod.

február24., 06:04

Ha csak egy kevés kolbász van otthon, ebbe a pogácsába érdemes felhasználnod

A maradék kolbászcsücsök remek egy rántottában, akár egy magyaros tésztaétel egyik alapanyagaként, de érdemes a pogácsákban is esélyt adnod neki, mert klassz, magyaros vendégvárót állíthatsz össze a segítségével.

február21., 06:04

Nyár az asztalon – csípős, paradicsomos lecsó füstölt tofuval

Vannak, akik azt mondják, hogy bizonyos ételeket nyáron illik enni, mások szerint még jobb télen, amikor ezek a nyári klasszikusok egy kicsit megidézik a meleg hónapokat. Nekik hoztuk ezt a csípős lecsót. Igen, januárban. :)

2020. január8., 11:24

Csirkét is süthetsz a forrólevegős sütőben, mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb!

Egy nagy adag görögsaláta mellett, egy kevés reszelt sajttal és citromlével szeretjük legjobban ezeket a klassz, fűszeres csirkefalatokat, amik segítenek egy kicsit megidézni a nyarat. Ha a görög salátát megunod, fokhagymás, görög joghurtos padlizsánsalátát dobj össze mellé.

február24., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.