Extra sajtos tészta pirított mandulával és aszalt gyümölcsökkel – ebbe kerüljenek a maradék magvak!

Az amerikai klasszikus egy olyan sajtos tészta, amivel nehéz mellényúlni, és többnyire még a finnyás családtagok, a gyerekek és a klasszikus fogások kedvelői is imádják. Ez fog megváltozni most, amikor a krémes, sajtos finomságot egy kis pirított mandulával és szárított vörös áfonyával is megszórjuk. Ezt már talán csak a különlegességek kedvelői próbálják ki, de ha a többiek is kapnak egy-egy falatot, garantáltan nem az lesz az utolsó nekik sem.

A semleges tésztának és az aromás, sajtos szósznak ugyanis nagyon jól áll egy kis ropogós mandula és néhány falat édes és fanyar vörös áfonya. Ha nem lenne karácsonyról egy vagon maradék magféle, akkor is így készítenénk a mac and cheese-t.

Ezzel nehéz mellényúlni.
Ezzel nehéz mellényúlni.Fotó: Roxiller

Hozzávalók 3 személyre:

  • 2 bögre szarvacskatészta
  • 3 deci tejszín
  • 1 bögre reszelt cheddar
  • 1 csésze reszelt gouda
  • 4 evőkanál finomra reszelt parmezán sajt
  • só és fehér bors ízlés szerint
  • 0.5 deci fehérbor
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 csésze magvak és aszalványok durvára vágva (nálunk mandula és vörösáfonya)
  • 1 teáskanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

A legegyszerűbb recept, mindössze annyi, hogy felteszed főni a tésztát sós vízben, közben elkészíted a szószt. Ehhez melegítsd össze a tejszínt a vajjal és a sajtok felével, a cukorral, sóval és borssal, majd ha összeolvadtak, mehet a szószba a fehérbor is.  

Keverd össze az egészet a tésztával, majd mehet a sajtos tészta egy jénaiba a maradék sajtokkal megszórva. Végül a magvak és az aszalványok kerüljenek az egész tetejére. Ha a sajt elolvad, és a magvak is kissé megpirulnak, már el is készült ez az extra mac and cheese.

Dióval és aszalt barackkal vagy mogyoróval és birsalmasajtkockákkal is nagyon finom. A magvakat akár a szószba is keverheted, ebben az esetben szerencsés, ha előtte megpirítod őket.
 

Kiderült, melyik a legegészségesebb sajt
Kiderült, melyik a legegészségesebb sajt

Sajtozz nyugodtan, de nem mindegy, melyiket eszed.

Tovább »

Még több recept

A sajttorta mangóval igazi nyári különlegesség – ezt a változatot sütni sem kell

A sajttorta? Jó! A mangó! Jó! A hús? Jó! - mondaná  erre a Jóbarátokból Joey, ám mi most a darált marhát kihagytuk, és anélkül is egész jó ez a nyári torta, aminek az alapjaként egyszerű, mézes kekszet használtunk.

július10., 06:04

Ez a grillezett gomolya nálunk egy paradicsomos focaccia tetejére került

És nem csak a sajt került a tetejére – adtunk neki egy keveset az aromás szárított paradicsom olajából, és egy nagy adag friss bazsalikommal is megszórtuk.

július5., 06:04

Helló, én a füstös salsa vagyok, ez pedig a Jackass!

Nálunk egy picit csípősebbre sikerült a hozzáadott Moruga-portól, de ha még bárki számára fogyasztható módon készítenéd, egy adag Cayenne-csili is tökéletes ebbe a friss salsába.

július5., 06:04

Az édes banáncobbler ízét egy adag savanykás fekete ribizli dobja fel

Áfonyával, ribizlivel és fekete ribizlivel is készülhet ez a süti, a lényeg, hogy a sült banán édes ízét kiegészítse valamilyen savanykás gyümölcs.

július9., 06:04

Rokfortos paradicsomsaláta – köretnek és vacsorára is tökéletes

A rokfort annyira aromás, hogy nem engedi meg a tartózkodást: vagy utálni kell, vagy rajongani érte.

2019. október8., 10:42

Citromos-túrós sajttorta sütés nélkül? Bizony, ráadásul nálunk egy kevés tárkony is került a tetejére

Szerintünk a zabkeksz az ideális ehhez a citromos desszerthez, így mi azzal dobtuk össze, de ha például Oreo-rajongó vagy, ne fogd vissza magad, mert kakaós alappal is elronthatatlan.

július10., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.