Mangós, sült húsos saláta forralt boros öntettel – igazi könnyű, téli vacsora

Az ünnepek után két dolog esik a legjobban: valami könnyű étel és mellette az, ha végre nem kell főzni, csak összedobálni valami nagyon lightos, mégis finom fogást. Ez a mangós saláta épp ilyen, és nem is kell hozzá sok hozzávaló, csak a gyümölcs, zöldségek és néhány maradék hússzelet.

Hogy az egész még izgalmasabb legyen, fűszeres forralt borból készítettünk mellé öntetet, amitől az egész téli hangulatú és nagyon pikáns lesz. Ha a mangót lecserélnéd másra, sültalma- és -körteszeletekkel is készítheted, a sült hús pedig lehet pulyka, sertés és akár kacsa is.

Egy kis avokádóval is feldobhatod.
Egy kis avokádóval is feldobhatod.Fotó: Juanmonino

Hozzávalók 2 személyre:

A salátához

  • 1 darab mangó
  • 2 szelet sült hús
  • 2 marék rukkola
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 2 marék koktélparadicsom
  • 2 kisebb csésze kukorica
  • 2 evőkanál csiliszósz
  • ízlés szerint só és fehér bors

Az öntethez

  • 1 deci forralt bor
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

Csíkozd fel a zöldségeket és a húst, és a kukorica meg a mangó kivételével helyezd el két tányéron, majd sózd és borsozd őket. A főtt kukoricát ízesítsd a csiliszósszal, ezek után mehet az is a tányérokra.

Forrald (melegítsd) össze az öntet hozzávalóit a vaj nélkül, majd amikor elfőtte úgy a harmadát, add hozzá a vajat, és még langyosan forgasd meg benne a mangószeleteket. Ha szeretitek a különlegességeket, akkor ez a saláta a fűszeres mangóval, a csípős kukoricával és a forralt boros öntettel biztosan nagy sikert arat majd. Ha még tartalmasabbá szeretnéd tenni, néhány falat puha avokádóval vagy egy kis tökmagolajjal dobd fel. 

Furagyümölcs-kalauz: mangó

Milyen íze van a mangónak, mikor érett, mennyibe kerül, hogyan pucoljuk meg, aztán mihez kezdjünk vele? Tudnivalók, és két klasszikus mangós recept.

Tovább »

Még több recept

Ezt próbáld ki vacsorára: céklasaláta szilvával és pekándióval

Vegáknak tálald salátaágyon, húsevőknek köftét süss mellé!

2019. október22., 11:24

Készítsd a pogácsát túróval és sült hagymával, úgy még finomabb lesz!

A pogácsa örök dzsóker – nem kell ahhoz alkalom, hogy összedobjunk egy adagot, elég, ha van időnk rá. Egy kis májpástétommal, puha vajjal és zöldségekkel vacsorára is tökéletes, már ha marad belőle.

április3., 06:04

Tonhalsaláta naranccsal és zellerrel – alacsony kalóriatartalom mellett is ehetsz finomat

Hogy legyen valami különleges is ebben a fogásban, egy kis narancslekváros-fehérborecetes szósszal dobtuk fel az egészet.

január8., 10:44

Szezonja van: medvehagyma-krémleves füstöltsajt-csipsszel

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

április4., 07:52

Hidegen és melegen is tökéletes: olasz csirkés-rizses saláta parmezánnal

Akár háromperces konyhai rutinnal is nagyon könnyű készíteni.

2019. október16., 12:04

Hüvelyesekkel is készíthetsz különlegességeket: szójababsaláta baconnel és füstölt, paprikás tofuval

Mutatjuk, hogy lesz belőle egy klassz vacsora egy kevéske könnyű baconnel.

január30., 12:00

Mustra