Menő karácsonyi street food: ünnepi halburger kapribogyós remuládmártással

Imádjuk a burgereket, és elegáns változatban az ünnepekkor is tökéletes fogások lehetnek. Simán variálhatod, így mindenki számára az kerül bele, amit szeretne, nem fognak fanyalogni a paradicsomellenesek és az uborkautálók sem. Testre szabható és nagyon finom, tökéletes a két ünnep közé, amikor már senkinek nincs kedve főzni.

Gyors és könnyű vacsora, ami a frissen sült haltól és a franciák házi készítésű uborkás, kapribogyós szószától lesz különleges. Szuper vacsora akkor is, ha maradt az ebédre kínált rántott halból, de fokhagymás olajban sült natúr halszeletekkel is tálalhatod, ha még egészségesebbre és egyszerűbben szeretnéd. Pirított minikalácsokban, paradicsomos buciban is kipróbálhatod, mindegyikkel egy kicsit más íze lesz.

Mindenki a kedvenc zöldségeit pakolja bele.
Mindenki a kedvenc zöldségeit pakolja bele.Fotó: bhofack2

Hozzávalók 4 személyre:

A halpogácsákhoz

  • 40 deka lazac
  • 1 evőkanál citromhéj, lereszelve
  • 2 szál zöldhagyma zöldje apróra vágva
  • 1 evőkanál majonéz és mustár
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

A szendvicsekhez

  • 4 édes zsömle
  • ízlés szerint jégsaláta, paradicsom és uborka

A mártáshoz

  • 1.5 deci majonéz
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • egy fél citrom leve
  • 3 darab csemegeuborka
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál friss snidling és petrezselyem felaprítva
  • 1 szál újhagyma, felaprítva
  • 1 mokkáskanál tárkony
  • édesítőszer vagy egy kis kanál porcukor
  • 1 evőkanál kapribogyó
Recept idők

Elkészítés:

A mártáshoz vágj apróra minden hozzávalót és fűszert, majd keverd el a tejföllel és majonézzel, sózd és borsozd ízlés szerint. A halpogácsákhoz dobd aprítógépbe a filéket a mozsával, majd keverd el a majonézzel, mustárral, zöldhagymával, sóval és borssal. Formázz belőle pogácsákat és süsd meg olajban őket, nagyjából 5-5 perc alatt mindkét oldalukat.

A friss lazacpogácsákat töltsd a zsömlékbe, a kedvenc zöldségeiddel és a majonézes-uborkás szósszal. 

Édes zsömlében az igazi: kecskesajtos-hagymalekváros burger
Édes zsömlében az igazi: kecskesajtos-hagymalekváros burger

Egyszerű és az irodába is elviheted, ha valami izgalmasat ennél.

Tovább »

Még több recept

Rajtad nem fog ki a vegán karácsony – puha fahéjas csigák, narancsos cukormázzal

A vegánok nem csak répát esznek uborkával – ennek az életmódnak is megvannak a maga bűnös élvezetei. Már aki szerint bűnös, szerintünk inkább csak nagyon-nagyon finom.

2019. december18., 09:24

A székelykáposzta expressz változatát összedobni egyszerűbb, mint gondolnád

Ha betáraztál savanyú káposztából, és azzal erősítenéd immunrendszered, akár egy adag maradék pörkölttel is készíthetsz belőle klassz ebédet. Így nem lesz unalmas sem a ragu, ha épp egy nagyobb adagot főztél belőle.

április1., 06:04

Ebben van a maradék mézeskalácsok tökéletes helye: mézeskalács-sajttorta levendulamézzel

Egy jó kis mézes alap, egy savanykás-joghurtos sajtkrém, és nagyon különleges mézes öntet lesz az egésznek a végeredménye.

2019. december24., 09:24

Medvehagymapesto: tésztákon, húsok mellett és salátaöntetként is világbajnok

Ez a pesto igazi dzsóker: készíts belőle minél többet, hogy az egyszerű tészták mellett a pizzán, húsok tetején és a salátára locsolva is megkóstolhasd!

április3., 06:04

Új karácsonyi desszertet próbálnál ki? Íme az angol christmas pudding!

Persze, hogy nem puding, hanem egy nagyon finom, sűrű és fűszeres desszert.

2019. december20., 09:20

Rapid vacsi: olívás-háromsajtos tészta csirkemellel

A bezártságban jó barátaink a száraztészták, amikkel néhány perc alatt dobhatunk össze vacsorát és ebédet, nagyjából végtelen variációban. Ezen héten olyan tésztaételeket hoztunk, amik nem unalmasak, miközben alapanyagaikból mindig van otthon legalább egy kis adag.

április3., 06:04

Mustra