Menő karácsonyi street food: ünnepi halburger kapribogyós remuládmártással

Imádjuk a burgereket, és elegáns változatban az ünnepekkor is tökéletes fogások lehetnek. Simán variálhatod, így mindenki számára az kerül bele, amit szeretne, nem fognak fanyalogni a paradicsomellenesek és az uborkautálók sem. Testre szabható és nagyon finom, tökéletes a két ünnep közé, amikor már senkinek nincs kedve főzni.

Gyors és könnyű vacsora, ami a frissen sült haltól és a franciák házi készítésű uborkás, kapribogyós szószától lesz különleges. Szuper vacsora akkor is, ha maradt az ebédre kínált rántott halból, de fokhagymás olajban sült natúr halszeletekkel is tálalhatod, ha még egészségesebbre és egyszerűbben szeretnéd. Pirított minikalácsokban, paradicsomos buciban is kipróbálhatod, mindegyikkel egy kicsit más íze lesz.

Mindenki a kedvenc zöldségeit pakolja bele.
Mindenki a kedvenc zöldségeit pakolja bele.Fotó: bhofack2

Hozzávalók 4 személyre:

A halpogácsákhoz

  • 40 deka lazac
  • 1 evőkanál citromhéj, lereszelve
  • 2 szál zöldhagyma zöldje apróra vágva
  • 1 evőkanál majonéz és mustár
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

A szendvicsekhez

  • 4 édes zsömle
  • ízlés szerint jégsaláta, paradicsom és uborka

A mártáshoz

  • 1.5 deci majonéz
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • egy fél citrom leve
  • 3 darab csemegeuborka
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál friss snidling és petrezselyem felaprítva
  • 1 szál újhagyma, felaprítva
  • 1 mokkáskanál tárkony
  • édesítőszer vagy egy kis kanál porcukor
  • 1 evőkanál kapribogyó
Recept idők

Elkészítés:

A mártáshoz vágj apróra minden hozzávalót és fűszert, majd keverd el a tejföllel és majonézzel, sózd és borsozd ízlés szerint. A halpogácsákhoz dobd aprítógépbe a filéket a mozsával, majd keverd el a majonézzel, mustárral, zöldhagymával, sóval és borssal. Formázz belőle pogácsákat és süsd meg olajban őket, nagyjából 5-5 perc alatt mindkét oldalukat.

A friss lazacpogácsákat töltsd a zsömlékbe, a kedvenc zöldségeiddel és a majonézes-uborkás szósszal. 

Édes zsömlében az igazi: kecskesajtos-hagymalekváros burger
Édes zsömlében az igazi: kecskesajtos-hagymalekváros burger

Egyszerű és az irodába is elviheted, ha valami izgalmasat ennél.

Tovább »

Még több recept

Úszd meg az ünnepi desszertet: poharas mézeskalács-tiramisu

Nem kell túl sok időt töltened a konyhában egy-egy klassz, ünnepi hangulatú desszertért, ezt bizonyítja ez a tiramisu is. Mi poharakban készítettük el, így sokkal szebben tálalható a végeredmény.

november27., 06:04

A mézes-füstös lazac mellé már csak egy friss salátát kell összedobnod

Akár egy csilis-parmezános házi, gyúrt tészta is klasszul illik hozzá, de egy narancsos salátával sem tévedhetsz.

november29., 06:04

Ez a görög karácsonyi sütemény klasszul feldobja az ünnepi menüsort

Amikor a vendégek bejglire számítanak, lepd meg őket egy adag kourabiedesszel, vagy csak készítsd el egy téli hétvégén a családnak a görög hógolyókat.

november26., 06:16

Klassz kis ünnepi előétel lehet ez a gesztenyés-vörös áfonyás tekercs

Ha egy hagyományos, hússal és baconnel készült fogást ünnepivé varázsolnál, adj hozzá egy kevés gesztenyét és vörös áfonyát, ami akár a töltelékben, akár a mellé kínált köretben is megjelenhet. Egy egyszerű rukkolasalátát is remekül feldob ez a kombináció.

december2., 06:24

Imádjuk a vörösáfonya-szószt, és most megmutatjuk, milyen egyszerűen elkészítheted

A tengerentúlon hálaadás és karácsony környékén is feltálalnak belőle egy adagot, és nem is teszik rosszul, mert a legegyszerűbb húsok, fasírtok, húskenyér mellett remek. Inkább az a furcsa, ha nem válik a hétköznapi fogások részévé ez a klassz, pikáns gyümölcsragu, ami akár egy adag krumplipürét és sertésszeletet különlegessé varázsol. Ha találsz friss mentát, tálaláskor abból szórj a tetejére.

november27., 06:04

Ha egy gyors desszertet készítenél ünnepekkor, dobd össze ezt a csokis pohárkrémet szarvasgombával

A szarvasgombaolaj nem fogy túl könnyen, mert csak nagyon visszafogott ízek mellett működik igazán, de ebben a csokis desszertben tökéletes helye van, főleg ünnepek környékén.

december2., 06:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.