Menő karácsonyi street food: ünnepi halburger kapribogyós remuládmártással

Imádjuk a burgereket, és elegáns változatban az ünnepekkor is tökéletes fogások lehetnek. Simán variálhatod, így mindenki számára az kerül bele, amit szeretne, nem fognak fanyalogni a paradicsomellenesek és az uborkautálók sem. Testre szabható és nagyon finom, tökéletes a két ünnep közé, amikor már senkinek nincs kedve főzni.

Gyors és könnyű vacsora, ami a frissen sült haltól és a franciák házi készítésű uborkás, kapribogyós szószától lesz különleges. Szuper vacsora akkor is, ha maradt az ebédre kínált rántott halból, de fokhagymás olajban sült natúr halszeletekkel is tálalhatod, ha még egészségesebbre és egyszerűbben szeretnéd. Pirított minikalácsokban, paradicsomos buciban is kipróbálhatod, mindegyikkel egy kicsit más íze lesz.

Mindenki a kedvenc zöldségeit pakolja bele.
Mindenki a kedvenc zöldségeit pakolja bele.Fotó: bhofack2

Hozzávalók 4 személyre:

A halpogácsákhoz

  • 40 deka lazac
  • 1 evőkanál citromhéj, lereszelve
  • 2 szál zöldhagyma zöldje apróra vágva
  • 1 evőkanál majonéz és mustár
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

A szendvicsekhez

  • 4 édes zsömle
  • ízlés szerint jégsaláta, paradicsom és uborka

A mártáshoz

  • 1.5 deci majonéz
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • egy fél citrom leve
  • 3 darab csemegeuborka
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál friss snidling és petrezselyem felaprítva
  • 1 szál újhagyma, felaprítva
  • 1 mokkáskanál tárkony
  • édesítőszer vagy egy kis kanál porcukor
  • 1 evőkanál kapribogyó
Recept idők

Elkészítés:

A mártáshoz vágj apróra minden hozzávalót és fűszert, majd keverd el a tejföllel és majonézzel, sózd és borsozd ízlés szerint. A halpogácsákhoz dobd aprítógépbe a filéket a mozsával, majd keverd el a majonézzel, mustárral, zöldhagymával, sóval és borssal. Formázz belőle pogácsákat és süsd meg olajban őket, nagyjából 5-5 perc alatt mindkét oldalukat.

A friss lazacpogácsákat töltsd a zsömlékbe, a kedvenc zöldségeiddel és a majonézes-uborkás szósszal. 

Édes zsömlében az igazi: kecskesajtos-hagymalekváros burger
Édes zsömlében az igazi: kecskesajtos-hagymalekváros burger

Egyszerű és az irodába is elviheted, ha valami izgalmasat ennél.

Tovább »

Még több recept

A németek tudják, mi a jó: marcipános stollen

Egy szuper téli desszert, ami nagyon sokáig eláll.

2019. december20., 10:44

Maradt egy kis pulyka az ünnepekről? Az orosz hússaláta pulykasültből is finom!

Az egészből egy izgalmas, zöldséges vacsora lesz, amit egy-agy adag jó kis fűszeres majonéz fog össze.

2019. december24., 10:44

Mártogatós avokádóból, hogy ne csak a guacamolét ismerjük (gluténmentes, tojásmentes, vegetáriánus recept)

Az alapja joghurt, egy jó érett avokádó kell hozzá, egy kevés koriander vagy bazsalikom, némi fűszer és pár kavarás. Vegetáriánus, gluténmentes, tojásmentes recept (tejmentessé is tehető).

július13., 06:04

Ebben van a maradék mézeskalácsok tökéletes helye: mézeskalács-sajttorta levendulamézzel

Egy jó kis mézes alap, egy savanykás-joghurtos sajtkrém, és nagyon különleges mézes öntet lesz az egésznek a végeredménye.

2019. december24., 09:24

Ez a gyors matchafagylalt egy adag forró cseresznyeöntettel a legfinomabb

Ennek a matchás változatnak inkább japán hangulata van, és nagyon jól illik hozzá egy kis borsos, sherryvel és vajjal készült cseresznyeöntet.

július12., 06:04

Áfonyás smoothie egy kis csavarral (na jó, spenóttal és zabpehellyel) – glutén-, tej-, tojás-, cukormentes, vegán recept

Így lesz pár hozzávalóból friss, üde ízű, egészséges reggeli vagy tápláló snack. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, vegán recept.

július13., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.