Menő karácsonyi street food: ünnepi halburger kapribogyós remuládmártással

Imádjuk a burgereket, és elegáns változatban az ünnepekkor is tökéletes fogások lehetnek. Simán variálhatod, így mindenki számára az kerül bele, amit szeretne, nem fognak fanyalogni a paradicsomellenesek és az uborkautálók sem. Testre szabható és nagyon finom, tökéletes a két ünnep közé, amikor már senkinek nincs kedve főzni.

Gyors és könnyű vacsora, ami a frissen sült haltól és a franciák házi készítésű uborkás, kapribogyós szószától lesz különleges. Szuper vacsora akkor is, ha maradt az ebédre kínált rántott halból, de fokhagymás olajban sült natúr halszeletekkel is tálalhatod, ha még egészségesebbre és egyszerűbben szeretnéd. Pirított minikalácsokban, paradicsomos buciban is kipróbálhatod, mindegyikkel egy kicsit más íze lesz.

Mindenki a kedvenc zöldségeit pakolja bele.
Mindenki a kedvenc zöldségeit pakolja bele.bhofack2

Hozzávalók 4 személyre

A halpogácsákhoz

  • 40 deka lazac
  • 1 evőkanál citromhéj, lereszelve
  • 2 szál zöldhagyma zöldje apróra vágva
  • 1 evőkanál majonéz és mustár
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

A szendvicsekhez

  • 4 édes zsömle
  • ízlés szerint jégsaláta, paradicsom és uborka

A mártáshoz

  • 1.5 deci majonéz
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • egy fél citrom leve
  • 3 darab csemegeuborka
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál friss snidling és petrezselyem felaprítva
  • 1 szál újhagyma, felaprítva
  • 1 mokkáskanál tárkony
  • édesítőszer vagy egy kis kanál porcukor
  • 1 evőkanál kapribogyó
Recept idők

Elkészítés:

A mártáshoz vágj apróra minden hozzávalót és fűszert, majd keverd el a tejföllel és majonézzel, sózd és borsozd ízlés szerint. A halpogácsákhoz dobd aprítógépbe a filéket a mozsával, majd keverd el a majonézzel, mustárral, zöldhagymával, sóval és borssal. Formázz belőle pogácsákat és süsd meg olajban őket, nagyjából 5-5 perc alatt mindkét oldalukat.

A friss lazacpogácsákat töltsd a zsömlékbe, a kedvenc zöldségeiddel és a majonézes-uborkás szósszal. 

Édes zsömlében az igazi: kecskesajtos-hagymalekváros burger Édes zsömlében az igazi: kecskesajtos-hagymalekváros burger

Egyszerű és az irodába is elviheted, ha valami izgalmasat ennél.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Szicíliai halfilé: vajas édesburgonyával tálalva a legfinomabb

Annyira gyors, hogy szinte hihetetlen, hogy ilyen finom lesz a végeredmény. Az már csak hab a tortán, hogy kalóriaszegény, egészséges fogás, amit az olasz konyha rajongói biztosan szeretni fognak.

2021. augusztus13., 12:52

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Grillezett hal és tenger gyümölcsei

A mártogatósba egy kevés lime is kerüljön, és még frissebb, nyáribb hangulatú lesz ez a klassz ízesítő.

2021. június23., 12:52

Sült hal fetával és aszalt paradicsommal – remek nyári ebéd, ami gyorsan elkészül

Kicsit mediterrán és nagyon gyorsan összedobható finomság, ami akár egy gyors pirítóssal és néhány szem koktélparadicsom mellett is remek lesz.

2021. július24., 10:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek