Szereted a csípőset? Itt a neked való köret! Grillezett ananász csilivel és mézzel

Ez az édes, csípős és kicsit savanykás ananász tökéletes köret a baconbe tekert csirkemájfalatok mellett, de príma vega fogás is lehet egy kis grillezett füstölt sajttal és sáfrányos rizzsel.

Az ananász őshazája feltehetően Paraguay, Európában pedig csak a 15. században lett ismert. Magas vitamintartalmának és a benne található bromelainnek köszönhetően a legegészségesebb gyümölcsök egyike. Gyulladáscsökkentő és emésztésjavító gyümölcsként tartják számon. Ebben a csípős, mézes köretben az a legjobb, hogy feldobja a húsokat és sajtokat, de akár néhány gombóc vaníliafagyit is tehetsz mellé, így tökéletes nyári desszert lesz belőle. 

Melyik köret finom még fagyival és húsokkal is?
Melyik köret finom még fagyival és húsokkal is?4kodiak

Hozzávalók 2 személyre:

  • 8 szelet ananász
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 fél mokkáskanál cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg az ananászszeleteket a mézes vajban, vagy forgasd meg őket benne, majd tedd a grillrácsra. Nem kell nekik sok idő és magas hőfok sem, 2-3 perc alatt elkészülnek. Amikor egy kicsit megpuhultak, mehet rájuk egy kevés Cayenne-bors vagy csilipehely, így el is készültél a különleges körettel. Ha már bekapcsoltad a grillt, érdemes rátenni néhány percre pár szelet májat, baconszeletekbe tekerve – ezzel a legfinomabb a friss, édeskés és csípős ananász.

Egy adag főtt rizzsel, néhány szem pirított kesudióval és grillezett sajttal menő vega főétel lesz belőle.

kapcsolódó Furagyümölcs-kalauz: ananász
Furagyümölcs-kalauz: ananász

Minden amit az ananászról tudni kell, és még azt is elmondjuk, hogyan termesszen otthon.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gyors karfiolleves füstölt sajttal: egyszerű recept vacsorára

Egyik kedvenc alapanyagunk a karfiol, a fülstölt sajtot pedig azért szeretjük, mert bármelyik unalmas forgásból azonnal abbahagyhatatlan lesz, ha egy adagot rászórunk. Legyen szó párolt zöldségről, frissen kifőtt tésztáról vagy grillezett csirkemellről, egy indokolatlan adag alpesi füstölt azonnal tízpontossá varázsolja.

október16., 06:24

Ez a baconös dauphinoise tökéletes köret lesz minden sült hús mellett

A burgonyagratin, avagy a Gratin Dauphinoise egy remek, elegáns francia köret. Állítólag XI. Lajos tette népszerűvé a pofonegyszerű finomságot, amit valahol Lyon környékén, egy fogadóban sütöttek meg neki, akkor még zellerből. Akárhogy is volt, mára ezer változata született, amik közül az egyik legfinomabb ez a baconös-sajtos változat.

március23., 10:24

Gyors édességrecept: sütőtökös muffin kandírozott gyömbérrel

Ha nem szeretnél sok energiát fektetni a desszertbe, de örülnél annak, ha a végeredmény egy igazi különlegsség, próbáld ki ezt a gyors muffint! A végeredmény egy sűrű, édeskés desszert, ami nagyon izgalmas a tésztába kevert, kandírozott gyömbérdaraboktól.

október15., 11:24

Mézes-narancsos szilva – köretként és desszertalapnak is remek

A legjobb, ami a szilvákkal történhet, vitán felül a szilvás gombóc, de a nagyáruházakban ilyenkor is akad belőlük, így nem érdemes kihagynod ezt a klassz ragut, ami egy kanál vaníliafagyival remek nyári desszert, egy szelet csirkemell vagy grillezett mozzarella mellett izgalmas vacsora lesz.

március8., 10:24

Tunkolós recept őszi hangulatban: szaftos csirkemell fűszeres, szilvás raguval

Egy isteni, gyors fogás a hideg napokra, ami egy nagy adag házi krokett mellett a legfinomabb. Ha pedig egy ennél gyorsabb köretre vágysz, főzz mellé egy kevés taglitelle tésztát, és locsold meg egy kis szarvasgombaolajjal.

október16., 11:08

Különleges vacsorarecept: csirkés szendvics lilahagyma-lekvárral

Két nagy szelet rozskenyér között, házi majonézzel és friss rukkolával szeretjük a legjobban ezt a szendvicset, ám ha így megunod, készítsd pirított kalácsszeletekkel és mézes mustárral, úgy is nagyon finom. Ha épp lilahagyma-lekvár készítésére nincs időd, boltban kapható, ropogós hagymakockákkal tálald.

október14., 11:24

Mustra