Videó: Könnyű, mégis extra vacsora illóolajakkal turbózva

Egyszerűen elkészíthető, könnyű, mégis egy kicsit különleges vacsorát keresel? Mit szólnál egy grapefruitos kukoricabundában sült halhoz, bazsalikomos salátával? Receptvideó.

Feller Adrienne illóolaj mester a melengető gyömbéres krémleves, és a napindító citrusos smoothie után ezúttal egy gyors és könnyű ebédnek vagy vacsorának való fogást mutat: ez a grapefruitos kukoricabundában sült hal, bazsalikomos salátával.

Naná, hogy ebben is van illóolaj! Hogy miért? Mert "kevesen tudják, hogy a konyhában is helye lehet. Finom leveseket, salátákat, smoothie-kat, süteményeket varázsolhatunk segítségükkel" – vallja Feller Adrienne.

A receptet és a hozzávalók pontos mennyiségét a videó alatt találod.

Hozzávalók 4 személyre:

Bundázott hal

4 formás halfilé

8 tk kukoricadara

4 ek olívalolaj

4 gerezd fokhagyma

4 csepp grapefruithéj illóolaj

tört bors

Az olívaolajat a kukoricadarával, a négy gerezd apróra vágott fokhagymával, a sóval és tört borssal összekeverem, majd az egész masszával vastagon bekenem a halfiléket.

Forró oívaolajon serpenyőben ropogósra sütöm.

Bazsalikomos saláta

Szezonálisan kapható friss salátalevelek (spenót, madársaláta, rukkola)

1 mangó felkockázva 

1 evőkanál fenyőmag

1 evőkanál arany mazsola 

Salátaöntet

1 dl olívaolaj

½ lime

tört bors 

1 csepp bazsalikom illóolaj

1 csepp citrom illóolaj

A salátába valókat egy nagy tálban összekeverem. A salátaöntetet külön kis tálban kikeverem, majd tálalás előtt ráöntöm a salátára.

Fontos!

"Ahhoz, hogy biztonsággal használhassuk főzéshez az illóolajokat, csak olyan helyről szabad megvásárolni, ahol garantált a minőség, mert nagyon sokszor hamisítják. A másik szabály, hogy az illóolaj nagyon intenzív, erős anyag, ezért a kevesebb több!" – figyelmeztet a szakértő.

Oszd meg másokkal is!
Mustra