Divatos, de ne használjon wasabit pattanáseltüntetésre!

Ahogy lepik el az internetet a beauty bloggerek, úgy születnek az őrültnél őrültebb házi szépészeti praktikák, ami tök jó, csak nem véletlenül nem terjedtek el korábban, illetve jött rá ezekre a trükkökre a szépségipar. Ezek ugyanis általában veszélyesek, mint amikor valaki kézkrémből csinál folyékony rúzst.

Most egy egyre divatosabb, a lenti videóban látható pattanáseltüntető trükkről rántotta le a leplet a Refinery29-nek nyilatkozó két bőrgyógyász.

🍚HOW TO GET RID OF WHITEHEADS IN LESS THAN 2 MINUTES WITHOUT POPPING THEM! 🍚- no more acne, no big monstrous pimples, no clusters of pimples - just smooth pimple free skin! ——great for men too who get whiteheads from shaving facial hair🍡 All you need is WASABI!🍣 ✅Apply the wasabi with a qtip to a cleansed face ‼️USE AS A SPOT TREATMENT ONLY to your whiteheads and leave on for NO MORE THAN 2 MINS - DO NOT apply this on your entire face. Spicy ingredients like wasabi, cayenne, chilli pepper etc ARE NOT meant for your entire face as a mask. They can cause unnecessary pain if you use it all over, and can actually do more harm than good. I mean would you eat a spoon full of spice or just add a tiny bit for some flavour? Same concept applies when you use it topically. Theyre ONLY good for spot treatments, just like your “regular" acne spot treatments. ‼️ ✅Wipe off with a clean qtip ✅WASH your face after - no cleanser 🙈the whitehead will be GONE and it will NOT turn into a big annoying pimple, and it wont spread into more pimples (which whiteheads can tend to do) 🐝*this does STING. It gets red. thats normal. its doing its job. If you have extremely sensitive skin then wipe off after 20-30 seconds* 👹IM NOT CRAZY! IT WORKS! HERES WHY: -For my sushi lovers.. do you know why wasabi is served with sushi? aside from being delicious? Its because its an ANTIBACTERIAL (for the raw fish) and also a pimples worst enemy!! -JAM packed with VITAMIN C, CALCIUM, POTASSIUM, and PHYTOCHEMICALS that can help strengthen antioxidants in your body -it stimulates and increases circulation in your skin, so when you apply it topically it helps instantly heal whiteheads and generate clear, soft, smooth, healthy skin. -promotes oxygenation of cell tissues = healthy tissues = healthy beautiful skin 👄PS. i use this as a lip plumper too - check out the demo video on my feed <3 👅 👇🏽TAG A FRIEND WHO COULD USE THIS and dont forget to LIKE THIS VIDEO TO HELP A SIS OUT FAM! 👍🏾🖤 Disclaimer: As with any skin care regimen, always do a test patch first to see if your skin is allergic to any of the ingredients.

Farah D (@farahdhukai) által közzétett videó,

A trükk annyiból áll, hogy wasabit, a japán tormakrémet keni a delikvens a pattanására, rajta hagyja egy percig, aztán letörli, és tádám, a pattanásnak semmi nyoma, és még csak ki sem kellett nyomkodni.

Azt még a tippet bemutató blogger is elismeri, hogy az alapvetően méregerős wasabit az érzékeny bőrűek max 20-30 másodpercre hagyják rajta a bőrükön, és hogy a kúra kellemeteln, csípő, szúró érzéssel jár, és hogy a wasabival kezelt terület kipirosodik. De a blogger szerint ez normális, így dolgozik a wasabi.

A Refinery29-nek megszólaló két bőrgyógyász, akik közül az egyik a patinás celebkórház, a Mount Sinai bőrgyógyásza, viszont azt mondják, hogy az érzékeny bőrűeknél veszélyes mértékű irritációt okozhat a wasabi, és a kevésbé érzékeny bőrt is sokkolhatja a japán mustár. Ezért óva intenek mindenkit attól, hogy ezzel a módszerrel kezelje a bőrét.

Mindketten a drogériákban kapható, alaposan letesztelt pattanástalanító készítményeket ajánlják, illetve megosztottak két házi praktikát is, ha mindenképpen DIY módszerekkel szeretnénk felvenni a harcot a ragyákkal.

Az egyik módszer lényege, hogy fehérborecetet, vagy enyhébb almaecetet kenjünk fel a pattanásra. Ugyanazt a hatást fogjuk elérni, ráadásul az ecetnek antibakteriális hatása is van.

A másik módszer hasonló elven működik, ebben fogkrémet kenünk a pattanásra, amiben szintén van antibakteriális anyag, a triklozán, ráadásul szóbabikarbónát is tartalmaz, ez pedig segít helyreállítani a bőr pH-értékét.

Oszd meg másokkal is!
Mustra