Már 1000 forintért ehet Michelin-csillagos fogást

Végre megérkezett a Guide Michelin Szingapúrba is, ahol első körben 29 étterem kapott csillagot, és 34-en a Bib Gourmand jelzést (Az ételellenőrök 1997-ben hozták létre a Bib Gourmand szimbólumrendszert, amely az éttermeket ár-érték szerint rangsorolja. A Bib Gourmand éttermekre a kiváló minőség mellett a mérsékelt ár a jellemző – írja a Wikipedia).  

A csillagos éttermek közé nem került négycsillagos, egyetlen háromcsillagos étteremként a Resorts World Sentosa luxushotelben található Joël Robuchon Restaurant szerepel a könyvben – írja a Today. Ennél azonban talán érdekesebb, hogy a Guide Michelin történetében először két utcai árus is kapott egy-egy Michelin-csillagot: Délkelet-Ázsiában hatalmas kultúrája van a "street foodnak", így tulajdonképp természetes, hogy a legjobbak közt szerepelnek az eddig is ismert és elismert Hill Street Tai Hwa Pork Noodle és a Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle nevű helyek, ami egyben azt is jelenti, hogy az egyébként kifejezetten drága Szingapúrban lehet a legolcsóbban Michelin-csillagos fogást kapni, már kevesebb, mint 5 szingaprúi dollárért (1050 forintért).

A Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice-ban például ilyesmit: 

#hongkongsoyasaucechicken

A photo posted by Diego Recarte (@recarted) on

"Most először ehetnek 5 szingapúri dollár alatt Michelin-csillagos fogást. Szingapúr adta magát, mint terjeszkedési lehetőség, a kulináris lehetőségek minősége és sokfélesége miatt, itt nemcsak széles a választék, de jól is főznek. Az étterembe járásnak erős kultúrája van, mind az utcai árusok, mint a fine dining esetében" – mondta az AFP-nek Michael Ellis, a Guide Michelin nemzetközi szerkesztője. 

Szerencsére az Instagramon legalább akkora hagyománya van az ételfotózásnak, mint Szingapúrban az utcai főznések, így a Crawford Lane 466-nál található Hill Street Tai Hwa Pork Noodle kínálatából is tudunk mutatni valamit:

A kép leírásából szerencsére az is kiderül, ami az újságokból nem, mégpedig, hogy már egy hónappal a Michelin-csillagok kiosztása előtt is nagy sorok kígyóztak az étkezdénél csúcsidőben: vajon most mekkora őrület lehet? (Szóval ha arra jár, ne ebédidőben próbáljon meg 1000 forintból Michelin-csillagos fogással jóllakni.)

Mustra