Ebben a cipőben lehetetlen eltévedni

A tornacipő (sneaker) és a levegő (air) szavak összekapcsolásából alkotta meg a Sneakair nevet az easyJet, amelyet végül az okoscipőjüknek adtak. A lábbeliket GPS-szel és szenzorokkal szerelték fel, hogy aztán Bluetooth segítségével összekapcsolódjon az okostelefonra letöltött alkalmazással és minirezgésekkel irányítsa a gazdáját, hogy milyen irányba induljon el és forduljon. A terméket a Barcelona Street Project eseményen mutatták be.

A technológiának köszönhetően anélkül találhatjuk meg a spanyol város város nevezetességeit, hogy a térképet vagy a telefonunk kijelzőjét bújnánk. Hasznos lehet továbbá még akkor is, ha egy hosszú éjszaka után térnénk vissza a szállásunkra. A videón megnézheti, hogy is néz ki ez élesben, igazából pofon egyszerű: ha balra kell fordulnia egy kereszteződésben, akkor a bal cipője rezeg, ha jobbra, akkor a jobb.

A légitársaság azt tervezi, hogy a cipő továbbfejlesztett változatai a repülőgépek fedélzetén is megvásárolhatóak lesznek majd – a kiegészítő egyébként egy újabb állomása az easyJet hordható technológiával kapcsolatos útjának, ugyanis fél évvel ezelőtt bemutatták az első, légiutas-kísérők számára kialakított egyenruhát, mely a kommunikációt segíti.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek