A pink habrózsákkal díszített tortácskák bármilyen nyári szülinapi bulin, kerti partin vagy gyerekzsúron garantáltan sikert fognak aratni! Bónusz, hogy ez a villantós desszert nagyon egyszerűen elkészíthető: egy sima muffint kell csak sütnünk, a hab pedig pár perc alatt megvan.
Hozzávalók kb. 12 darabhoz
Muffin:
- 120 g liszt
- 20 g darált mák
- 1 tk. sütőpor
- fél kk. fahéj
- 70 g nádcukor
- 50 g étolaj
- 1 tojás
- 170 g tejföl
- 70 g piros ribizli (megtisztítva mérve)
Ribizlihab:
- kb. 200 g piros ribizli (megtisztítva mérve)
- 200 g mascarpone
- 50 g porcukor (ízlés szerint több is mehet)
- 120 g habtejszín
- 1 cs. habfixáló
1. A száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a mákot, a sütőport és a fahéjat egy nagyobb tálban összekeverjük.
2. A nedves hozzávalókat, tehát a cukrot, az olajat, a tojást és a tejfölt kézi habverővel összekeverjük. Ezután összeforgatjuk száraz hozzávalókkal, majd belekeverjük a ribizlit is.
3. A tésztát muffinkapszlival bélelt tepsiben elosztjuk, majd 180°C-on kb. 15-18 perc alatt, tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni a kész süteményeket.
4. A ribizlihabhoz a ribizlit leturmixoljuk, majd átpasszírozzuk. Az így kapott püréből összesen 100 grammra lesz szükség.
5. A mascarponét, a habtejszínt, a porcukrot és a habfixálót elektromos habverő segítségével kemény habbá verjük. Ekkor hozzáadjuk a ribizlipürét, és beledolgozzuk a habverővel.
6. A ribizlihabból habzsák segítségével habrózsákat nyomunk a muffinok tetejére.