Ilyen volt az utcai divat 40-50 évvel ezelőtt

Az utcai divatfotózás valójában már jóval a Manhattan utcáit biciklivel járó Bill Cunningham, illetve a divatbloggerek előtt létezett, melynek köszönhetően rengeteg elegáns és jól öltözött nőről készült fénykép kering a világhálón. A harpersbazaar.com szerkesztői a 2015-ös tavaszi-nyári kollekciókat bemutató divathét kapcsán készítettek egy összeállítást arról, hogy milyen volt az utca embere a negyvenes, ötvenes, hatvanas és hetvenes években. Ezen felbuzdulva mi is összeszedtünk néhány hangulatos képet a huszadik század második felének utcai trendjeiről.

A divatvilág meghatározó fővárosaiban, New Yorkban, Londonban, Milánóban és Párizsban lőtt képeket nem kell sokáig nézegetni ahhoz, hogy feltűnjön, pár évtizeddel ezelőtt még nem volt akkora trend látványos napszemüvegeket viselni, mint napjainkban. Ezzel ellentétben hódítottak az olyan, ma már kevésbé menő kiegészítők, mint a csinos kalapok, kesztyűk, sálak, szőrmék és brossok.

Míg New Yorkban és Londonban jól láthatóan sokkal bátrabban kísérleteztek a különféle anyagokkal és mintákkal a divatmániások, addig Olaszországban és Franciaországban még a hetvenes évek végén sem volt sikkes slamposan és kócosan utcára lépni. Az összeállítás egyik legmeglepőbb tanulsága talán mégis az, hogy a képeken látható ruhadarabokat szinte kivétel nélkül akár ma is örömmel viselnénk. Bár ezt betudhatjuk az éppen divatban lévő vintage mániának is. Nézze meg az óriásgalériában, hogy hogyan öltöztek pár évtizeddel ezelőtt a nők!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek