Nápolyiteszt: nem rossz a legdrágább, de tudunk jobbat!

Egyik nagy kedvencünk, a Manner ostya hasonmását próbáltuk megkeresni a hazai mogyorós nápolyi felhozatal között, és azt kell, hogy mondjuk: a két német diszkontáruház-lánc (Aldi, Lidl) egyes termékei a megtévesztésig hasonlítanak az osztrák ostya szelethez. 

IMG 9300

Ezúttal nyolcféle mogyorós nápolyi került az asztalra, és bár a Manner nagy esélyes volt, mégsem ő lett az aranyérmes;  ez minket is meglepett. A nápolyikat semmilyen tudományos szempont alapján nem vizsgáltuk, így most az összetevőktől is eltekintettünk. 

Az elérhető maximum 35 pont volt, a mezőnyt nagyjából 3 részre tudnánk osztani: az utolsó 11 pontot ért el ami elég karcsú, a középmezőny 16-19 pont között végzett, míg 20 pont fölötti értékelést egészen sokan kaptak. Végre van miből válogatni, ha egy jót nápolyizna az ember.

8. utolsó helyezett: Benei, mogyorós krémmel töltött ostya (11 pont)

Mi próbáljuk megóvni azoktól a termékektől, amelyeket nem feltétlenül jó, ha megkóstol. Nos, ez pont egy ilyen portéka. Valószínűleg ez az egyetlen kakaómentes változat, mert a krém színe elég sárgás, már ez sokakat elriasztott a kóstolón. Édes is, száraz is, és egyáltalán nem kellemes érzés lenyelni.

IMG 9299

„Na, ez már ránézésre is az abszolút piaci kimért változat. Mindig azt gondolom, hogy vaníliás, aztán mikor beleharapok rájövök, hogy nem, nem az. Azt viszont, hogy milyen ízű, nem tudnám megmondani. Miért kell ezt?!” „Gejl, fonnyadt, műízű.” „Ez a krém elég furcsa benne, ez tuti mogyorós? Soha nem venném meg.” „Az ostya száraz és bűn rossz, az íze szörnyű, az utóíze ugyan mogyorós, de ez nem nyugtat meg.” „Na, ez mi? És miért fehér krém van benne? Ez valami kézműves cucc?” „A nápolyi színe olyan, mint a régi Centrum zacskóé és szerintem az íze is olyan, mint a zacskóé lehet, bár utóbbit nem kóstoltam.”

7. helyezett: Happy days (16pont)

Senkit se tévesszen meg a „happy days” felirat, mert semmi happy nincsen ebben a termékben. Az Auchanban találtunk rá, ha ön is felfedezi és esetleg átfutna az agyán, hogy megvegye, most szólunk: ne tegye!!

IMG 9293

„Ennek határozottan kutyatáp íze van. És igen, próbáltam, az is szörnyű volt.” „Kellemetlen, fanyar íze van. Ez már a sokadik nápolyi a kóstolón amiről azt hiszem, hogy jó lesz, aztán mindig csalódnom kell. Jó van?” „Kicsit vaníliás, kicsit mogyorós, kicsit ropog, kicsit száraz, kicsit szar.”

6. helyezett: Spar, Neapolitaner (18pont)

Ha nosztalgiázni szeretne, és felidézni a régmúlt idők ócska nápolyiízét, itt a lehetőség rá! Arra azért ügyeljen, hogy legyen elég víz is a kancsóban a kockás terítős asztalon, mert különben valószínűleg megfullad, olyan nehezen csúszik ez az ostya.

IMG 9290

„Ez jobb, mint amit a nagyom szokott venni a piacon, szóval a haverjaimnak adnék belőle, a barátaimat viszont megkímélném ettől.” „Retró nápolyi, ami azt jelenti: ehető, sok vízzel.” „Van valami mellékíze ami botrányos, picit olyan, mintha avas lenne. Egyébként jellegtelen, de legalább ropog.” „Elképesztően cukros, összetapad tőle a szám. Szomorú lennék, ha ez lenne az etalon a nápolyik között.” 

5. helyezett: mogyi, mogyorós nápolyi (19 pont)

Nem kapott jó értékeléseket a mogyis nápolyi, de még így is becsúszhatott az ötödik helyre. Az már nekünk is rejtély, hogy ezt hogy csinálta...

IMG 9289

„Ropogós, cserébe viszont borzalmas ízű.” „Kicsit száraz, de a rossznál jobb.” „Jaj, ez savanyú! Szóval ez a mogyorós köntösbe bújtatott citromos nápolyi??” „Létezik, hogy a krém sós?”

4. helyezett: bella, Neapolitaner (Aldi, 24 pont)

Az aldis nápolyi, egy az egyben úgy néz ki, mint a Manner ostya (ja, a lidlös is kiköpött mása, igen) és az íze is nagyon jó. Ha zsúrra készül, ezzel simán lekenyerezheti a gyerekeket, tuti nem fognak rájönni, hogy ez nem a Manner. Ja, és az ára is nagyon baráti.

IMG 9292

„Szerintem ez a legfinomabb, pont ilyennek kell lennie egy mogyorós nápolyinak.” „Nagyon jó ropogós, az illata és az íze is nagyon finom.” „Nekem túl édes, de ezen kívül másba nem tudnék belekötni, és nem is akarok.”

Bronzérmes: Manner (24,5 pont)

A Mannerről aztán tényleg mindenki tudja, hogy nagyon finom, annál érdekesebb, hogy még ez a csúcstermék is csak a harmadik helyre tudott bekerülni. Nagy öröm volt ez a teszt, ritka, hogy olyan termékcsoportra bukkantunk, ahol bőségesen lehet válogatni az igazán finomak között!

IMG 9295

„Kissé erős az íze, de legalább finom és még mogyoró íze is van, jee!” „Ropogós és nagyon finom.” „Szerintem ez a Manner. Sőt, biztos vagyok benne, hogy ez az! Kérek méééég!” „Hmm, miért nem lehet az összes ilyen? Ez volt az egyetlen amiből repetáztam.”

Ezüstérmes: Favorini, Neapolitaner (Lidl, 26 pont) 

Csak jót tudunk mondani a Lidl mogyorós édességéről, az ára is szuper, bátran próbálja ki ön is!

IMG 9297

„Nagyon finom, ízlik: ropogós, krémes, mogyorós.” „Végre egy mogyoróízű cucc, és még finom is! Köszönöm!” „Jó, hogy vékony az ostya, érezni benne a mogyorót, és szinte szétomlik a számban. Szeretem!” „Ropogós, krémes, jó sok mogyoró van benne, és még finom is. Ebből van még?” „Tényleg ennyi borzalmat kellett végigkóstolnom ahhoz, hogy végre egy jót is ehessek?”

Aranyérmes: Jaffa, Napolitanke (28 pont)

Néhányan úgy vélték, hogy nagyon édes ez a termék, mégis ez kapta a legtöbb pontot. Ha kedveli a cukros, tartalmas, ropogós nápolyit, ezt is szeretni fogja.

IMG 9287

„Ez jó: ropogós, krémes, kellemes íz és illat.” „Nagyon jól néz ki a nápolyi, viszont túl édes ami nekem nem jön be.” „Ebből kifolyt a krém amikor beleharaptam, és jól ropog az ostyája. Ha nem lenne ennyire gejl, nagyon szeretném!”    

Termék neve Ára (Ft) Fajlagos ára (Ft/l) Pontszám (max. 35) Itt vettük
 Jaffa, Napolitanke 589 2945 28 Spar
 Favorini, Neapolitaner (Lidl) 119 1830 26 Lidl
 Manner 299 3986 24,5 Tesco
 bella, Neapolitaner x 3 (Aldi) 369 1829 24 Aldi
 mogyi, mogyorós nápolyi 248 1503 19 Tesco
 Spar, Neapolitaner 299 1423 18 Spar
 Happy days 349 1745 16 Auchan
 Benei, mogyorós krémmel töltött ostya 215 1075 11 Penny Market
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek