Fogmosás helyett smink és hidratálás a harmincas évek szépségápolási rutinja

Zanza!

Egy 1937-es kisfilmben Constance Bennett színésznő demonstrálja mindennapos szépségápolási rutinját, ami jócskán több időt vesz igénybe, mint átlag napi harminc perc. A film elég részletesen mutatja be a színésznő meglehetősen abszurdnak tűnő reggelét: Bennett fél nyolckor, tökéletesen loknis hajjal és full sminkben ébred, majd koktélruhának is beillő pizsamájára ráveszi köntösét, leül a pipereasztalához és a reggeli fogmosás helyett különböző hidratáló krémeket kezd felpakolni az arcára.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Az ötperces rövidfilm akár egy ősrégi Youtube tutorialnak is beillene: Bennett folyamatosan társalog a nézőkkel, csak az őt sürgető szobalány szakítja félbe nyilvánvaló bölcsességeit. Az mondjuk bizarr, hogy a sok krémtől a film közepére már egyre jobban hasonlít egy viaszbábura, mint saját magára, ám ahelyett, hogy lemosná a sok kenceficét, még fürdés előtt is felken pár réteget.

Bár Bennett meglehetősen tapasztalnak tűnik, ami a hidratálást és a tökéletes bőrt illeti, furcsa, hogy olyan alapvető dolgokat mégis elfelejt, mint hogy fürdés közben a hajunkat fel szokás tűzni. Miközben testét szivaccsal dörzsöli, továbbra is tippeket ad: 'Ha véletlen elaludt volna, akkor sem szabad kihagyni a reggeli hidratáló maszkot. Tegye fel, és amíg a reggeli kávéját iszogatja, hagyja dolgozni, így időt nyerhet és közben szépülhet is".

Bár a videó több mint nyolcvan év távlatából elég életszerűtlennek tűnik, mégis érdekes látni, mik voltak a szépségápolási szokások a harmincas években. Manapság szinte lehetetlenség, de valószínűleg már akkoriban sem volt sokaknak ideje ilyen aprólékossággal készülni az előtte álló napra, Bennettnek viszont valószínűleg bőven akadt ideje rá.

Blogmustra