Fogmosás helyett smink és hidratálás a harmincas évek szépségápolási rutinja

Egy 1937-es kisfilmben Constance Bennett színésznő demonstrálja mindennapos szépségápolási rutinját, ami jócskán több időt vesz igénybe, mint átlag napi harminc perc. A film elég részletesen mutatja be a színésznő meglehetősen abszurdnak tűnő reggelét: Bennett fél nyolckor, tökéletesen loknis hajjal és full sminkben ébred, majd koktélruhának is beillő pizsamájára ráveszi köntösét, leül a pipereasztalához és a reggeli fogmosás helyett különböző hidratáló krémeket kezd felpakolni az arcára.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Az ötperces rövidfilm akár egy ősrégi Youtube tutorialnak is beillene: Bennett folyamatosan társalog a nézőkkel, csak az őt sürgető szobalány szakítja félbe nyilvánvaló bölcsességeit. Az mondjuk bizarr, hogy a sok krémtől a film közepére már egyre jobban hasonlít egy viaszbábura, mint saját magára, ám ahelyett, hogy lemosná a sok kenceficét, még fürdés előtt is felken pár réteget.

Bár Bennett meglehetősen tapasztalnak tűnik, ami a hidratálást és a tökéletes bőrt illeti, furcsa, hogy olyan alapvető dolgokat mégis elfelejt, mint hogy fürdés közben a hajunkat fel szokás tűzni. Miközben testét szivaccsal dörzsöli, továbbra is tippeket ad: 'Ha véletlen elaludt volna, akkor sem szabad kihagyni a reggeli hidratáló maszkot. Tegye fel, és amíg a reggeli kávéját iszogatja, hagyja dolgozni, így időt nyerhet és közben szépülhet is".

Bár a videó több mint nyolcvan év távlatából elég életszerűtlennek tűnik, mégis érdekes látni, mik voltak a szépségápolási szokások a harmincas években. Manapság szinte lehetetlenség, de valószínűleg már akkoriban sem volt sokaknak ideje ilyen aprólékossággal készülni az előtte álló napra, Bennettnek viszont valószínűleg bőven akadt ideje rá.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.