A ketchup az új kedvenc szépségtermék

A külföldi hírességek sminkesei, fodrászai és kozmetikusai gyakran előállnak meglepő szépségápolási trükkökkel, a tárház úgy tűnik kifogyhatatlan, a vodkapedikűr után itt a legújabb kedvenc, a paradicsompüré, azaz a ketchup. A paradicsomnak valóban nagyon jó hatásai vannak, gyulladáscsökkentőként, bőrtisztítóként, továbbá hidratálóként és zsírtalanítóként is működik. A szakemberek szerint nincs szükség felháborítóan drága krémekre, a legközelebbi szupermarketben beszerezhetjük a ketchupot, melyből remek bőr és haj ápolókat kotyvaszthatunk – írja a fashionindie.com.

A ketchup, mint kozmetikum
A ketchup, mint kozmetikumDenis Doyle

Tori Amos vagy Juliette Binoche fodrásza a ketchup alapú hajpakolásra esküszik például: hajmosáskor még a samponozás előtt dörzsöljük be hajunkat ketchuppal, mintha balzsamot vinnénk fel a hajra, majd hagyjuk rajta pár percig és langyos vízzel alaposan mossuk le, hogy ne árasszunk magunkból olasz konyha szagot. Egy másik tanács szerint ezt a nyáron hetente kétszer is meg kell ismételni és legalább húsz percig a fejbőrön kell hagyni a ketchup-pakolást a biztos hatás érdekében. Elsősorban szőkéknek ajánlott, akiknek az úszómedence klóros vize a barnákhoz képest jobban zöldesre festette tincseit – viszont akinek szőke haja sárgulásra, vörösödésre hajlamos, kerülje messziről a paradicsomos hajpakolásokat, mert még sárgább lesz haja!

Bőr és hajápoló szer lett a ketchup
Bőr és hajápoló szer lett a ketchup

A paradicsompüré bőrre is kiváló, mivel a ketchup likopint, vörös színű karotinoidot tartalmaz, növeli a bőr ellenállóképességét az UV fényre, minimalizálja a bőr fájdalmát bőrpír és hegesedés esetén, valamint remek bőrfeszesítő arcpakolás is készíthető belőle. Testradírt készíthetünk ketchup és tengeri só összekeverésével. Az így kapott elegyből a só eltávolítja az elhalt hámsejteket, a ketchup pedig meglágyítja a bőrt és tisztítja a pórusokat. Fél pohár bio ketchup, fél pohár majonéz és 2 kanál őrölt kávé kombinációjából szintén csodás arcpakolás készíthető, melyet, ha naponta 10 percig az arcunkon tartunk, minimalizáljuk a pattanásokat, a ráncokat és visszaállíthatjuk a fiatalos bőr természetes fényét is.

Oszd meg másokkal is!
Mustra