Hobbiból divatfotózna? Egy magyar nő már csinálja

Van, akinek a vonatnézés a hobbija, másnak a bélyeggyűjtés vagy a keresztrejtvény-fejtés – mi most megmutatjuk a szabadidő eltöltésének egy érdekesebb és szokatlanabb módját.

Kürtösi Edinával magyar divatfotósokat bemutató sorozatunk révén kerültünk kapcsolatba, bár ő nem számít profi fotósnak, hiszen senkitől nem tanulta ezt a szakmát, saját kútfőből, autodidakta módon próbálja meg elsajátítani a szakma fogásait – és természetesen nem is ebből él. Neki a divatfozótás a hobbija.

“Nagyon erős hobbi szinten űzöm a fotózást”, mondja, “konkrétan talán csak a fürdőszobába nem viszem magammal a gépemet – szerelem! Tudom, hogy nagyon sokat kell még tanulnom, de ez az a dolog az életemben, ami 100% boldogságot okoz, és amiben, ami segítségével kicsit meg tudom mutatni magam anélkül, hogy engem bámulnának.”

Kürtösi Edina fotói jól mutatják, hogy meddig lehet eljutni ezzel a nem mindennapi hobbival úgy, hogy az ember csak magára hagyatkozik. “Kb. 2 éve kezdtem el foglalkozni a fotózással”, meséli a kezdetekről. “Egyik kedvenc fotótémám a divat, magam szoktam sminkelni a modelleket és a frizurájukat is én készítem általában. Nem tanultam a sminkelést és a fodrászkodást sem, mint ahogy a fotózást sem. De ősztől elkezdem a fotós sulit. Eddig inkább a művészet irányába haladtam képeimmel, több ilyen jellegű kiállításom is volt, nyertem pályázatokat, fotóztam újságoknak is (pl. a színvonalas és igényes The Explorer Magazin számára).”

Egy divatfotóhoz azonban természetesen nem elég egy fényképezőgépet szerezni, hanem a modell szerepére is kell találni valakit. Úgy látszik, egy idő után egy hobbi-divatfotósnak ez nem okoz gondot: “A modelljeim általában maguk jelentkeznek, mert láttak már barátnőről, ismerősről általam készített képet, és ők is szeretnének csináltatni magukról néhány dögös, szexi, szokatlan fotót. De olyan is van, hogy én kérek fel valakit, mert látok benne fantáziát. Ebben az esetben egy kicsit az önzőség hajt, szeretném kiélni kreativitásomat, a vadabb, az extrémebb énemet mind sminkben, mind fotóban.”

Persze a fényképezés nem olcsó mulatság, és ez valamelyest megköti a hobbifotós kezét. “Sajnos a kereteim szűkösek, gondolok itt felszerelésekre, kellékekre. De igyekszem, hogy mind jobb és jobb fotókat készítsek, folyton figyelek, tanulok, jegyzek!” De talán még egy kis tanulás, fejlődés és talán hírnév után már ezzel sem lesz gond.

“Tulajdonképpen a divatfotóimat még nem volt alkalmam akár kiállításon, akár más fórumon megmutatni (a közösségi oldalakon kívül)”, mondja Kürtösi Edina. “Remélem, az idő haladtával meglesz majd ez a lehetőség is.” Hát rajtunk nem múlik, elkészítettünk egy válogatást a hobbiból készült divatfotókból, ez tekinthető meg képösszeállításunkban. Kattintson, lapozza végig galériánkat!

Ön is fotóz?

Ha hobbiból vagy hivatásszerűen ön is szokott divatfotókat készíteni, és ön is szívesen közzétenné ebben a blogban fényképeit, írjon nekünk!

Mustra