Feketét, fehéret, vöröset ne viseljen esküvőn

Írtunk már arról, hogy mi az idei a koszorúslánydivat, mit viseljen a vőlegény, és arról is, hogy a meleg párok milyen ruhában szoktak házasodni. Mégis, életünkben a legtöbbször vendégként érkezünk egy esküvőre, így vessünk egy pillantást a galériában arra, hogyan oldja meg az öltözködés problémáját az esős Angliában Kate Moss és Katalin hercegné.

Akik ismerik a Négy esküvő egy temetés című filmet, tudják, hogy a szigetországban komoly etikettje van házassági ceremónia divatjának. Amúgy nincs ez másként nálunk sem, csak talán egy kis zavar uralkodik a fejekben.

Mik azok az alapvető szabályok, amelyekre a vendég hölgyeknek figyelni kell?

1.       Templomban nem illik fedetlen vállal megjelenni. Ha mégis váll nélküli ruha mellett döntünk, legyen nálunk boleró, stóla vagy blézer.

2.       A hagyományok szerint kerülni kell a fehér és a fekete színt is, előbbit a menyasszony, utóbbit a temetések miatt. De hozzá kell tenni, hogy manapság ez a szabály, főleg a fekete ruhával kapcsolatban, kezd feloldódni.

3.       Az élénkpiros ruha sem igazán jó ötlet, mert az új asszony éjfélkor jó eséllyel valami nagyon hasonlóba öltözik át.

4.       Sokan számítanak arra, hogy éppen egy esküvőn találják meg a nagy őt  - és lássuk be, erre van is némi esély - így a szexi ruháról senkit sem szabad lebeszélni. Természetesen csak a lagziban vetkőzzünk nagyon neki, a vacsorán nem ajánlatos köldökig dekoltált ruhában ülni.

5.       Egy jó tanács a végére: vigyen magával több cipőt, így elegáns lehet a ceremónián a magassarkújában, és még éjfél után is táncolhat a kényelmesebbikben.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek