Fesztiváldivat, idén kasmírban és Crocs-balerinával

Alice Temperley-t a divat világában tiszteletbeli fesztiválszakértőnek tartják, így idén is, mint minden évben, tanácsokat osztogatott a Vogue-nak, mit viseljünk a nyári fesztiválokon. Temperley az esős angol és a forró spanyol fesztiválokra is adott öltözködési tanácsokat. Mivel itthon fel kell készülni az esőre és a forróságra is, valamennyi tanácsát nyugodtan magukévá tehetjük.

„Nagyon kényelmes, bő cuccokat viseljünk, amelyekben igazán lazán tudunk viselkedni. A Converse cipőnél még mindig nincs jobb, de persze ha a helyzet megkívánja, a gumicsizma elengedhetetlen láb védelme érdekében.” A divatszakértő még hozzátette, hogy a gumicsizma nem is túl hideg, nem is túl meleg viselet, de azt hiszem ezzel az állítással mi éghajlatunkon vitatkozni vagyunk kénytelenek. Akkor már inkább az elcsépelt Crocs papucsok balerina cipő változatait ajánlanánk, ami gumiból és műbársony borítással készült. De az outdoor outletekben és az interneten kapható magas sarkú Crocs is, ami szinten tökéletes viselet a sárba. A fent említett Crocs-cipők 3000 forintért kaphatóak.

11607 side 03E

Kasmír

A kasmír (chasmere) kecske a Himalája magas területein él. A hideg éghajlat miatt nagyon finom alsó szőrzettel rendelkezik, amit kétévente vedlik le és ebből válogatják ki a felszőröket. A kasmír textiliák finomak, lágyak, nagyon selymesek és drágák. www.texmania.hu

Napszemüveg nélkül Temperley szerint sem szabad elindulni csakúgy, mint hátizsák vagy a testünkön keresztbe akasztható, hosszúpántú táska nélkül sem. Ez utóbbi minél kisebb annál jobb, de azért férjenek el benne a legszükségesebb dolgok. Anyukánkhoz hasonlóan, Temperley is azt tanácsolja, hogy öltözködjünk rétegesen, de vékony és bő anyagokból. Hozzátette, hogy nem árt, ha van nálunk kasmír, hátha a nap elbújik a felhők mögé. De talán egy sima pulóver is megteszi, persze.

10895 side 23D

Temperley szerint egyébként Kate Moss stílusa testesíti meg a legtökéletesebben a fesztiváldivatot. Amúgy a megszólaló divatszakértő volt az, aki felöltöztette a jó seggű Pippa Middletont az esküvői fogadásra, jelenleg pedig a Twiningsnak tervez mintákat egy sálra, melyeket később a teásdobozokon is láthatunk. A mintát a kínai Ming dinasztia vázái és a bergamott citromfa inspirálták.

De ha a fenti jó tanácsok nem elegendőek, inspirációért fordulhatunk a régi nagyokhoz, akik a fesztiválok hőskorszakában, a hatvanas-hetvenes években a következőképpen öltöztek fel. Róluk az alábbi képre kattintva tekintheti meg a Vogue összeállítását.

Kattintson a Vogue összeállításáért!
Kattintson a Vogue összeállításáért!
Oszd meg másokkal is!
Mustra