Magyar divatvideó leszbiző modellekkel

Egy hosszabb szünet után megint van szerencsénk egy magyar divatanyagot bemutatni. Ezúttal azonban nem fotósorozatról van szó, hanem videókról. Amint azt a kapcsolódó sajtóközlemény meg is magyarázza, a “fashion videó” kifejezés olyan mozgóképes alkotásokra vonatkozik, amelyeknek funkciója hasonló a divatmagazinokból ismert fotósorozatok funkciójához, csak ezek jellemzőit a videóklip, a rövidfilm és a videóművészet elemeivel ötvözi. A fashion video szereplői modellek, és az alkotás célja az adott divatkollekció kreatív bemutatása.

Paris and Lia from Boldi Risko on Vimeo.

A mai posztban prezentált videókat Csernák-Riskó Boldizsár, egy Londonban élő és alkotó magyar filmes készítette. A videókhoz kapcsolódó sajtóközlemény a következő adatokat árulja el róla: "budapesti videós tevékenységét angliai művészeti mesterképzéssel mélyítette el, melyet a University for the Creative Arts egyetemen szerzett meg 2008-ban. Filmjeit azóta számos galériában és filmfesztiválon vetítették."

drift from Boldi Risko on Vimeo.

Csernák-Riskó Boldizsár 2009-ben részt vett a What Else Magazine megalapításában. A címben emlegetett, alább látható miniklip is például a What Else Magazinnak készült.

wtf1 from Boldi Risko on Vimeo.

Aki a fenti ablakoknál nagyobb méretben is meg szeretné nézni a műveket, azoknak a budapesti Szatyor Bár és Galériát ajánljuk figyelmébe. Csernák-Riskó Boldizsár fashion videó munkái február 27-ig itt plazmaképernyőn is megtekinthetőek.

Oszd meg másokkal is!
Mustra