Debreczeni Zita: a retusálás isten találmánya

Az Avon őszi parfümbemutatóján megismerhettük a Reese Witherspoon, a Courtney Cox és a Patrick Dempsey nevével fémjelzett illatokat. A rendezvényen a kozmetikai cég jóvoltából közös képet készíthettünk Patrick Dempsey-vel, természetesen a Photoshop segítségével. A sebtiben összedobott, és a helyszínen keretbefoglalt relikvia után Debreczeni Zitával a retusálás és a smink szükségességéről beszélgettünk. Az immár fotósként tevékenykedő modell szerint a smink és a retusálás isten adománya, azonban fontos a mértékletesség.

02-debzi

Debreczeni szerint nem arról van szó, hogy ne vállalná fel a természetes, vagyis a smink nélküli arcát, hiszen már több rendezvényen is megjelent smink nélkül. Véleménye szerint egy sminkeletlen és egy kisminkelt nő között a különbség nagyon látványos. „Sokan mondják, a smink isten adománya, sok nőre hat jótékonyan a smink. Akár én vagyok a képen, akár én készítem a fotót, szeretem, ha nem marad el a smink” – mondta a fotósként is tevékenykedő modell.

„A smink mellett Photoshop is isten találmánya” – mondta mosolyogva Debreczeni Zita. „Nagyon sokan élnek vele, igaz, azokat a nőket elég nehéz az utcán megismerni. Büszke vagyok arra, hogy jó genetikával jöttem világra. Nekem a férfimagazinos megjelenéseim nem voltak túlretusálva, és őszintén bízom benne, hogy ugyanúgy nézek ki a képeken, mint az életben. Ettől függetlenül lehet csúnya nőből szépet csinálni” – fejtette ki. Ahogy mondja, nem bízna mindent a grafikusokra, szerinte a hivatásos modelleknek retusálás nélkül is jól kell kinézniük a képeken.

Fotósként Debreczeni Zita a retusálás ésszerű használata mellett teszi le a voksát. „Készítettem már olyan képet, amit később túlretusáltam, de kíváncsi voltam, hogy meddig mehetek és hol lehet a határ. Mindenesetre továbbra is azon a véleményen van, az a legjobb, ha alig kell hozzányúlni a képekhez. Az apró bőrhibák kijavítását normálisnak tartom, lehet, hogy a modell úgy kelt fel reggel, hogy kijött rajta egy pattanás. Ezt el lehet tüntetni, mint ahogy mondtam, nem vagyok a túl sok retusálás híve” – összegezte a véleményét.

Oszd meg másokkal is!
Mustra