Tuti ajándék a fa alá ötezer alatt: határidőnapló

Határidőnaplót ajándékozni valakinek kicsit fantáziátlan és személytelen. Szó se róla, hamar kipipálhatunk még egy embert a listánkon. Viszont a boltok választéka rendesen megnehezíti a dolgunkat. Én ezért eleve nem is szoktam elindulni határidőnapló vonalon. A héten viszont két kis gyöngyszemre bukkantam, amelyek valamelyest visszaadták a hitem a határidőnaplóiparban.

Az első reménysugár: a Moleskine naptárai. Tavaly még kuriózumnak számított itthon a piros Moleskine, idén viszont már a legtöbb helyen ott lapulnak fekete társaik mellett. Többféle méretben, felosztásban kapható ez a felettébb vonzó naptár. A szuperelfoglalt vagy éppen grafomán embereknek lehet jó választás az a verzió, amikor egy oldalra egy nap jut. Jóval vékonyabb a heti felosztású Moleskine. Kizárt, hogy én ellen tudnék állni egy dundi Moleskine-nek, úgyhogy ilyet biztos hoz a Jézuska.

Moleskine naptárak 1990 és 4390 forint között kaphatók, például az Írók Boltjában és a Forma-ban, online is megvásárolhatók.

A másik naptárral lelkes Paulo Coelho hívő ismerőseinket érdemes megajándékozni. A gazdagon illusztrált naptár lapjain a brazil bestseller író idézetei vannak elszórva. Elég nagy, nem zsebnaptár, de Coelho rajongók ezt valószínűleg nem bánják majd.

Az Alexandra és a Bookline üzleteiben 2999 forintért lehet megvásárolni a Coelho naptárakat, online pedig ennél olcsóbban, 2400 forintért.

Ön melyikkel lepné meg ismerőseit vagy éppen saját magát?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek