SK ruhák kezdőknek és haladóknak

Mindannyian éreztük már úgy a próbafülke tükörfalával szemezve, hogy ha ez a ruha kicsit más anyagból, esetleg más színnel, más mintázattal készülne, akkor maga lenne a tökély. Ha a varrás 5 centivel arrébb futna vagy ha a fodor, puff, masni nem is lenne ott, soha nem is akarnánk levenni magunkról a szóban forgó ruhát. Ez persze nem hatja meg a konfekció-ruházat atyjait, a ruhák sorsa jóval a mi próbafülke-beli elmélkedésünk előtt már eldőlt, dönteni pedig mindössze arról tudunk, hogy megvegyük-e a ruhát avagy nem. Persze bevághatjuk a durcát és nekiállhatunk otthon saját kútfőből ruhákat farigcsálni, de ez csöppet rizikós lenne. Csak idő kérdése volt, hogy valaki előálljon a két véglet közötti tökéletes áthidaló megoldással. A Built by Wendy egyik kollekciója, a Built by You mindent a vásárló kezébe ad: a döntést az anyagokat illetően, a szabásmintákat és még egy varró kisokost is. És hol máshol lehetne egy ilyen ötletből megélni, mint New York-ban?

A Built by Wendy ízig-vérig New York-i mikrovállalkozásként indult még a '90-es években (de rég volt). Wendy Mullin kész ruhái és kiegészítői egytől-egyig személyes ihletésűek, életre kel bennük a Chicago kertvárosában töltött gyerekkor, a Nagy Tavak sziluettje csakúgy mint a város egyik emblematikus jelensége, a magasvasút (a helyieknek csak The El), a nyári táborok horgász-emlékei, a sportélmények, a tervezőnő kedvelt olvasmányai vagy éppen a számára kedves zenék.

A Built by You kollekcióban Wendy Mullin készruháihoz hasonló szupercsini és divatos szabásmintákat találhatunk miniruhákhoz, topokhoz, halásznadrágokhoz, sortokhoz, bolerókhoz, kabátokhoz, nadrágokhoz, tunikákhoz. A szabásminták $14.95-ba kerülnek (kb 3000 HUF), amihez az anyagokat saját magunknak kell megvenni. A varrás fortélyairól, az anyagok kiválasztásáról, a szabásminták tervezéséről pedig a Sew U (Varrd magad) könyvsorozatban mesél a tervezőnő.

Built by Wendy boltokat Manhattan-ben, Brooklyn-ban, Los Angeles-ben és San Francisco-ban lehet találni, de a készruhák és a szabásminták online is megvásárolhatóak. 

Ön mit gondol? Divatos DIY (do-it-yourself) ruhák szabásmintával: fölösleges macera vagy szuper ötlet?

(Képek: Built by Wendy)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek