Nu-rave divathullám: táncolni rá, táncolni benne

A 2007-es év egyik igazi nagy újdonsága a zenében a nu-rave stílus megerősödése volt, élén a Klaxons együttessel. Minden jel arra mutat, hogy a mozgalom a népszerűségét csak növelni fogja 2008-ban. Mi azért foglalkozunk vele itt, mert mint minden vérbeli zenei stílus, a táncos beállítódottságú nu-rave is elindította saját divathullámját. Az egészben az a legjobb, hogy ahogy a muzsikában sem, az öltözködésben sem lehet pontosan megmondani, hogy milyen is a nu-rave, legfeljebb az a biztos, hogy színes és sokféle. Mi két kult státuszú tervezőt mutatunk most itt be sebtében.

Egyikük a Cassette Playa, akik, máris szólunk, webshopjukban szemkápráztató pólókat kínálnak 55 fontért, azaz csaknem húszezer forintért. Tessék vigyázni, mert a site igen brutális és helyenként kikapcsolhatatlan zenével operál! A cég mögött egy brightoni csajszi áll, bizonyos Carri Mundene, aki meglepő módon csak férfiaknak tervez, és perverz módon vonzódik a szemgolyóhoz (lásd megintcsak a website-ot). Ruhái Tokiótól Berlinig az übercool, de underground boltokban már egy bő éve kaphatók.

A nu-rave világának másik jelentős ruháztatója a képen látható szereléseket gyártó Zoltar, aki egyben magnificient is. A Zoltar cég már a nu-rave előtt is létezett, de csak ezzel a stílussal összekapaszkodva kapott igazán szárnyra. Ő sem kevésbé őrült, mint kazettás kolléganője, munkája ugyanolyan kaotikus és színekben tobzódó, ő is csak férfiaknak tervez, ő is angol, ő viszont nemesi származású: a wikipedia szerint teljes neve Daniel Macmillan, Viscount Macmillan of Ovenden. Ráadásul nála csak 50 font egy póló, így aki nála vásárol be, a Cassette Playahoz képest megtakarít 1750 forintot trikónként.

A nu-raver cuccokat a hírek szerint hamarosan lesz is hova felvenni, hiszen, khm-hm, exkluzív információink szerint december 21-ére nu-rave partit szerveződik, ami a Merlinben lesz, a mozgalmat elindító brit DJ-k egyikével, bár egyelőre még semmi sem hivatalos.

Oszd meg másokkal is!
Mustra