Karácsonykor viseljen marcipángyűrűt!

Karácsonyi hangulat, kicsit másképp. Tizennyolc iparművész szabadjára engedte a fantáziáját és a karácsony közeledtével olyan gyűrűket, nyakláncokat és medálokat készített, amelyekhez az ünnep kellékeiből merített ihletet: a karácsonyfadíszektől kezdve a csokit rejtő adventi naptáron át a mézeskalácsformáig. Mindennek eredményét a Ráday utcában található Sterling ékszergalériában vehetjük szemügyre, ahová a karácsonyi hajtás közepette mindenképp érdemes betérni – ha vásárolni nem is feltétlenül fogunk, a különleges ékszerek között nézelődni is megéri.

Gera Noémi például a nyitogatós adventi csokinaptár formái alapján öntött marcipánt különböző formákba, majd az egészet egy gyűrűkeretbe ágyazta. Így született meg ezüstből, műanyagból és színes cukormasszából a „marcipánmozdony-gyűrű”, amelyhez egyébként többféle mintát is választhatunk. Egy másik, ezüstből készült, angyalmintás majdnem-pecsétgyűrűjével pedig saját elmondása szerint „repkedő angyalkákat nyomdázhatunk”.  Bodor Bernadett a konyhai eszközöket emelte be az ékszerek világába: piros szalagokra fűzött kalácsforma-medáljait leginkább egy fekete ruhához tudja elképzelni. Király Fanni medálja, a pergamenre írt mézeskalácsrecept pedig akár sütés közben is jól jöhet. Személyes kedvencem Gaál Gyöngyvér kevésbé karácsonyi tematikájú nyaklánca volt, amelynek különlegessége a hatalmas szív alakú korallmedál, amely nem középen a dekoltázsnál függ, hanem baloldalon a szív felett.

A legtöbb ékszer egyébként nemcsak valóban egyedi és ötletes, hanem hordható is, az alkotók persze nem mindennapi viselésre szánják őket. Gera Noémi ottjártunkkor például azt mesélte, számára ma már elképzelhetetlen, hogy mindennap ékszert viseljen.  A galéria vezetője, Csorna Erika egyébként azt modta, sokkal több külföldi vásárló érdeklődik, és ez nemcsak az ékszerek borsos árának köszönhető, hanem annak is, hogy szerinte ők sokkal nyitottabbak az egyedi kiegészítőkre. Az egyediség persze az ékszerek áraiban is megmutatkozik: a marcipángyűrű például 76 ezer forint, a mézeskalácsforma-nyaklánc pedig 128 ezer forintba kerül.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek