Tegyen igazságot: hab vagy gél?

Még alig csitultak el a testszőrzet-borotválásos posztunk által felkorbácsolt érzelmek, és máris felvetünk egy újabb problémakört, amely a férfiak szőrmentesítésével kapcsolatos.

A terület, amire most koncentrálunk, azonban ezúttal az arc. Sok-sok évtizedig, sőt talán évszázadig volt a borotválkozás magától értetődő segédanyaga a borotvahab. Aztán nem sokkal az ezredforduló előtt megjelent a piacon a borotválkozó gél, ami gyakorlatilag ugyanolyan habot produkál, mint a hagyományos termékek, azonban nem rögtön a palackból kinyomva, hanem csak egy kis pacsmagolás után.

Kettő férfi véleményét kértük be arról, hogy az ódivatú habot preferálják-e továbbra is, vagy esetleg továbbléptek a modernebb gélek felé. Egyikük (nem a képen látható David Beckham) ezt mondta: "Szerintem a gél sokkal jobban síkosít, mint a hab, könnyebb vele a borotválkozás. Általában az illatuk is frissebb, legalábbis a Gilette-é, fölébred tőlük az ember reggelente." A másik azonban (sajnos ő sem David Beckham volt) úgy vélte: "Az égvilágon semmivel sem jobb a gél a habnál. Igaz, nem is rosszabb, de én inkább maradok a habnál, mert az én szememben a gél szükségtelen, modernkedő újítás, a hagyományos fehér borotvahabnak azonban van valami megnyugatató, békebeli hangulata."

Ezek után mást inkább nem kérdeztünk meg, hanem kerek perec feltesszük itt Önöknek a kérdést: borotválkozáshoz mit ajánlanak, gélt vagy habot?

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra