Taco Express

A Taco Expresstől rendelni ebédet hétköznap elég merész vállalkozás. A babos, mindenféle tésztába tekert, tészta mellé tálalt, csípős vagy kevésbé csípős húsételek egyszerűen nem alkalmasak munkaebédre és kifejezetten nagy a valószínűsége annak, hogy ebéd után bealszunk az irodában, de legalábbis munkaképtelenek leszünk egész délután. Mexikói étteremből salátát rendelni viszont amatőrség. Így marad arra várni, hogy mikor nincs bent a főnökünk.

Ha néha vagyunk ilyen szerencsések, akkor bátran vállaljuk be egyszer a Taco Expresst, ami mérsékelt áron hoz ki egész jó mexikói ételeket. Azért csak egészen jókat, mert nyilván a fél városon átutaztatott burritonak meg jalapeňo poppersnak soha nem lesz olyan íze meg állaga, mint a háromszor olyen drága Iguanában például, de ez nem is elvárható. Házhozszállítós pizzák közt sincs jó.

A burrito kicsit szottyadt és kétségtelenül nagyon rosszul néz ki első blikkre, ízre viszont vállalható. A chili con carne a tesztelők szerint nem jobb semmivel, mint amit a szerb specialitásáról híres Castroban adnak, de jóval drágább. A hamburgerek rendben vannak, pont, mint a Burger Kingben. A kapros kaktuszos wrapper viszont egyenesen ehetetlen, főleg azért, mert agyon van fokhagymázva és a kaprot sem nagyon sikerül hova tenni ebben az ízvilágban.

Ha még sohasem ettünk mexikóit, ne a Taco Expresszel kezdjük, itt ugyanis nem fogjuk megtalálni azokat az ízeket, amiért a mexikói konyha világhírű. Kéthetente viszont belefér. Főleg ha nem félünk attól, hogy nem az agy-, hanem a gyomorműködésünk játssza majd a főszerepet, siestára viszont nincs esélyünk. Az utóbbi időben viszont, több mint két órát kellet várni rájuk, szeretik a light colát a simával összekeverni, a menüből pedig már előfordult, hogy pont a menü, azaz az üdítő és a sültkrumpli maradt le. Ezt nem árt belekalkulálni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra