Teszt: ez a legjobb bécsi virsli a szilveszteri bulidhoz

Olvasási idő kb. 13 perc

A virsli és mustár már a hétköznapokban is népszerű választásnak számít, szilveszterkor meg aztán végképp. Ezért is szilárdult meg bennünk az elhatározás, hogy feltérképezzük számodra a kínálatot.

Tesztünk első részében a bécsi virslik kerülnek terítékre, de nyugodj meg, hamarosan visszatérünk a mustárokkal is. Méghozzá nem is kevéssel! (Spoiler: a tízféle virslit tizenegyféle mustárral együtt ettük végig!)

Miért pont bécsi virsli?

A virsli legalább annyira megosztó műfajnak számít, mint a párizsi. Az emberiség egy részét már a bélbe töltött húspép gondolatától is erős viszolygás fogja el, mások viszont nem akadnak fent ilyen apróságokon, és lelkesen fogyasztják. Persze, virsli és virsli között is van különbség. Különösen a hústartalom tekintetében. Na, ez az oka annak, hogy a bécsi, avagy frankfurti, avagy roppanós virsli mellett döntöttünk. Ezek ugyanis magasabb minőséget képviselnek, mint hagyományos társaik.

Teszt: párizsiból sem képtelenség finomat találniTeszt: párizsiból sem képtelenség finomat találni

Csak komoly elhivatottságot és magas tűrőképességű ízlelőbimbókat igényel a felkutatása.

Tovább olvasom
Mustár nélkül mustráltuk a virsliketMustár nélkül mustráltuk a virsliket

15 fajta virslit szemléztünk: csomagolás, íz és illatát szempontjából. Sajnos egy olyan olcsó virslit sem találtunk, amelyik megfelelt volna az ízlésünknek, a drágák között viszont megtaláltuk az igazi virslit.

Tovább olvasom
DSC0697
Kaszás Tamás / Dívány

Ami a merítésünkben szereplő termékeket illeti, az már alapvetően is dicséretes, hogy mindegyik hústartalma 70 és 89 százalék között mozog, ahogy az is, hogy többségük juhbélbe töltve, mentes kivitelben (igaz, hogy némi tartósítószerrel megspékelve) kapható. Kóstolónk ugyanakkor rámutatott, hogy ez semmire sem garancia. Van, amit csupán akkor ajánlanánk emberi fogyasztásra, ha a másik lehetőség az éhhalál lenne.

DSC0707
Kaszás Tamás / Dívány

Ahogy fentebb már szóba került, vaktesztünk során a virsliket a klasszikus felállásban, kenyérrel és mustárral próbáltuk ki, de szigorúan csak azután, hogy magában is megkóstoltuk őket. Az értékelés szokás szerint érzékszervi benyomásaink alapján, egytől öt pontig zajlott, majd a végeredményt – ami továbbra is a jelenlévők szubjektív ízlésvilágát tükrözi – átlagolással számoltuk ki.

10. helyezett: Auchan bécsi virsli – 1,14 pont (649 forint/400 g)

Összetevők: sertéshús (70%), ivóvíz, szalonna, sertésbőrke, étkezési só, burgonyakeményítő, stabilizátorok (difoszfátok, trifoszfátok), dextróz, cukor, antioxidáns (aszkorbinsav), hidrolizált növényi fehérje (kukorica, repce), fűszerkivonatok, élesztőkivonat, színezék (kárminsav), tartósítószer (nátrium-nitrit).

DSC0651
Kaszás Tamás / Dívány

Az Auchan bécsi virslis nekifutása már a külsejével sem aratott osztatlan sikert. Mint azt tesztelőink találóan megjegyezték, nagyjából olyan színben pompázott, mint egy serdülő kismalac, vagy egy posztnukleáris répa. Neked lenne gusztusod a szádba venni valamelyiket? Hát nekünk sem akaródzott! Jobban is jártunk volna, ha eltekintettünk volna tőle, mert a színe harmonizált az ízével: iszonyatos volt.

  • Olyan a színe, mint valami atomtámadás után nőtt répának. És az íze is. 
  • Emberi fogyasztásra alkalmatlan. A színe is rossz. 
  • Mállós, kelletlen ízű bénaság.
  • Már ránézésre is egyes, meg se akarom kóstolni.
  • Félek tőle! Kismalac színe van, nehezen megy le.
  • Nem, köszi, de mi ez az édeskés íz?
  • Iszonyú rossz az íze, rettenetes hullaszínű.

9. helyezett: Lidl Pikok Bécsi roppanós virsli – 1,28 pont (1049 forint/500 g)

Összetevők: sertéshús (80%), ivóvíz, sertészsír jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodát), fűszerek, stabilizátorok (difoszfátok, nátrium-citrátok), sertésfehérje, glükóz, antioxidáns (nátrium-eritroaszkorbát), savanyúságot szabályozó anyagok (nátrium-acetátok), tartósítószer (nátrium-nitrit), természetes juhbél.

DSC0653
Kaszás Tamás / Dívány

Első benyomásra a Lidl juhbélbe töltött, füstölt versenyzőjétől sem indult be a nyálelválasztásunk, amiért tesztelőink fura, pöttyökkel tarkított külsejét tették felelőssé. A rejtélyes mintázat eredetét a kóstolás tárta fel: erőteljes ízéből kiindulva alapos gyanú merült fel, hogy a bors mértéktelen használata vezetett erre az eredményre. A cég termékeiben viszonylag ritkán szoktunk csalódni – ez sajnos pont egy ilyen alkalom volt.

  • Aggodalomra ad okot, hogy fekete pöttyök vannak benne, nem olyan jó a fűszerezése.
  • Vegyszerízű. 
  • Fúj! Ennek iszonyú az íze! Pedig állagra jó. 
  • Dögízű, sós. 
  • Roppan, de kevésbé lehet megenni. Fűszerekkel nyomják el az ízét. Külsőre meg pöttyös.
  • Ez mi? Nagyon rossz utóíze van, rosszul vagyok tőle. Furán pöttyös, borsos ízű.
  • Fura, pöttyös, az íze pedig borsos. 

7. helyezett: Zimbo bécsi virsli – 2 pont (999 forint/400 g)

Összetevők: sertéshús (60%), ivóvíz, sertésszalonna, marhahús (20%), nurgonyakeményítő, étkezési só, fűszerek, repceolaj, stabilizátor (difoszfátok), dextróz, cukor, aromák, maltodextrin, antioxidánsok (aszkorbinsav, nátrium-aszkorbát), színezék (kárminsav), tartósítószer (nátrium-nitrit), füst.

DSC0656
Kaszás Tamás / Dívány

A Zimbo mintha fűszerhegyekkel töltötte volna ki a mentes összetevők (szója, glutamát, lakóz és mesterséges színezék sincs benne) helyén keletkező űrt, ami nem igazán vált a termék javára. Bár úgy roppant, ahogy a nagykönyvben meg van írva, ez kevés volt ahhoz, hogy ellensúlyozza a sokkot, ami ízlelőbimbóinkat érte. 

  • Ebbe beleborult a fűszeres polc. Mármint az összes fűszer egyszerre.
  • Túl fűszeres, elveszik a karaktere.
  • Hű, a színe, az állaga és az íze is béna.
  • Semleges, harmonikus ízű, kicsit gyorsan ráncosodik.
  • Színre a legvilágosabb, fűszeres mellékíz.
  • Jesszusom, mi ez?
  • Ez meglepően fűszeres a többihez képest, de ez nem válik a javára. De legalább jól roppan.

7. helyezett: SPAR frankfurti virsli – 2 pont (899 forint/500 g)

Összetevők: sertéshús (70%), ivóvíz, sertésszalonna, sertés bőrke, nitrites pácsó (étkezési só, tartósítószer (nátrium-nitrit)), szőlőcukor, növényi rost, emulgeálószer (trifoszfátok), állati fehérje (sertés), maltodextrin, ízfokozó (nátrium-glutamát), sűrítőanyag (karboximetil-celluóz), antiodáns (aszkorbinsav), fűszerkivonatok, fűszerek, színezék (kárminsav), füst.

DSC0655
Kaszás Tamás / Dívány

A Sparban nem találtunk előre csomagolt bécsi virslit, ezért frankfurti testvérével kellett beérnünk. A mentes utat (ami itt a glutén, a laktóz és a mesterséges színezék mellőzésére utal) követő termék a külcsínt tekintve teljesen rendben volt, más vonatkozásaiban viszont már kevésbé: rágós belére és sajátos mellékízére is érkeztek kifogások.

  • Hű, az oké, hogy roppanós, de mintha nejlonzacskó ropogna a fogam alatt. Ez a bél nagyon rossz. 
  • Csak, ha nincs más, és az éhhalál fenyeget. 
  • Ez tök szép. Kár, hogy íze is van. 
  • Füstölt íz, kemény, a színe jó. 
  • Ízre, szagra érdekes, nem sorolnám a kiemelkedőek közé. 
  • Egész finom, de mi ez az édeskés íz? 
  • Ő is a füstösségével akar hódítani, de sajnos fura mellékíze van. 

6. helyezett: Pick roppanós virsli – 2,28 pont (759 forint/275 g)

Összetevők: sertés- és marhahús (79%), víz, sertésszalonna, sertésbőrke, étkezési só, fűszerek, emulgeálószer (E450), aromák, füstaroma, antioxidánsok (E300, E392), fűszerkivonatok, tartósítószerek (E250, E262), ehető bél (marha kollagén).

DSC0654
Kaszás Tamás / Dívány

A Picktől szintén többet vártunk volna, de hiába. Tesztelőink szomorúan konstatálták, hogy a híres szegedi gyártó roppanós terméke csak alulról súrolja a lécet. A színe még kecsegtetőnek tűnt, de aztán eljött a kóstolás pillanata, ami rávilágított, hogy ízvilága épphogy csak elmegy. Csupán egyvalaki tudta azt mondani rá, hogy egészen finom.

  • Hihetetlenül sós. 
  • Fura mellékíze van és az állagával is van gondom. 
  • Ez tipikus hotdog virsli. 
  • Egészen finom.
  • Színre ez a leggusztább. Ízre éppen elmegy. 
  • Ne, ez nem olyan tragikus, de azért fura az íze. 
  • Nem vészes a többihez képest, roppan, füstös. 

3. helyezett: Teco sertés bécsi virsli – 2,42 pont (949 forint/400 g)

Összetevők: sertéshús (60%), ivóvíz, marhahús (10%), sertésszalonna, sertésbőr, burgonyakeményítő, étkezési só, cukor, stabilizátor (difoszfátok), emulgeálószerek (trifoszfátok, polifoszfátok), citrusrost, zöldborsó, fűszerek (mustárt tartalmaz), szőlőcukor, sertés állati fehérje, antioxidáns (aszkorbinsav), maltodextrin, fűszerkivonat, tartósítószer (nátrium-nitrit).

DSC0657
Kaszás Tamás / Dívány

A harmadik helyen egyből három termék sorakozott fel, nem valami fényes, 2,42 pontos átlaggal. Elsőként jöjjön a Tesco juhbeles virslije, ami azon vesztett egy halom pontot, hogy pépes állaga a parizerhez tette hasonlatossá – abból is a rosszabbik, filléres fajtához, amelyet a gyártásnál rengeteg sóval ütnek fel, hogy ne érezd, mennyire rossz.

  • Fura utóíze van. Olyan, mintha egy édeskésen rossz parizert virsliformába öntenének. 
  • Túl sós, mást nem is nagyon érezni. 
  • Mállós, fura mellékíz.
  • Finom, kicsit sós. A leginkább ez ráncosodik.
  • Fűszeres íz érződik, harapás után pépes.
  • Előre egészen furcsa, májkrémes íze van.
  • A kemény bél pépes belsőt takar, blöe.

3. helyezett: Wiesbauer prémium bécsi virsli – 2,42 pont (999 forint/400 g)

Összetevők: sertéshús (80%), ivóvíz, sertés szalonna, sertés bőrkepép, marhahús (4%), burgonyakeményítő, étkezési só, fűszerek és fűszerkivonatok (mustármag származékot tartalmaz), stabilizátor (difoszfátok), emulgeálószer (trifoszfátok), ízfokozó (nátrium-glutamát), dextróz, antioxidáns (aszkorbinsav), színezék (kárminsav), tartósítószer (nátrium-nitrit).

DSC0652
Kaszás Tamás / Dívány

A Wiesbauer juhbélbe töltött, glutén-, laktóz- és szójamentes terméke ugyancsak középszerűnek bizonyult. Mire lecsúsztak az első falatok, már el is felejtettük, hogy milyen az íze. Bár ezen a ponton ez már inkább előnynek számított, mint hátránynak.

  • Nekem ez ízlik. Klasszikus virslis ízvilág. 
  • Középszerű, semmi különös.
  • Rágós, de nem kellemetlen.
  • Sós, jellegtelen. 
  • Zsíros.
  • Egészen húsos íze van, semmi tragédia. Valami buciba sütve meg lehetne sütni. 
  • Pusztító mellékíz. 

3. helyezett: Kométa bécsi virsli – 2,42 pont (979 forint/400 g)

Összetevők: sertéshús (80%), ivóvíz, szalonna, sertésbőrke, étkezési só, burgonyakeményítő, stabilizátorok (difoszfátok, trifoszfátok), dextróz, cukor, antioxidáns (aszkorbinsav), hidrolizált növényi fehérje, fűszerkivonatok, marha kollagén bél, élesztőkivonat, színezék (kárminsav), tartósítószer (nátrium-nitrit).

DSC0659
Kaszás Tamás / Dívány

A Kométa gluténtől, szójától, laktóztól, tejfehérjétől és glutamáttól mentes bécsije a sós vonalat követte, ám ettől eltekintve nem hagyott bennünk mély nyomokat. Tesztelőink főleg sápatag színét és jellegtelen ízét emelték ki, így nem éreztünk ellenállhatatlan késztetést, hogy újra megvegyük.

  • Ennek nincs sok hússzerű színe, de annyira azért ez sem rossz. 
  • Ebben nem nagyon van hús.
  • Íztelen, nagy nedvességtartalom. 
  • Nagyon rossz. Sós, kemény a héja, a színe gusztustalan. 
  • Az egyik mustárral együtt mézeskalács ízű. 
  • Kicsit sós íze van, a sápadt színe nem túl bizalomgerjesztő. 
  • Olyan íze van, mint egy virsliformájúra formázott párizsinak. 

2. helyezett: ALDI bécsi virsli – 3,42 pont (949 forint/400 g)

Összetevők: sertéshús (76%), ivóvíz, marhahús (8%), szalonna, sertés bőrkepép, burgonyakeményítő, étkezési só, fűszer (mustár), állati fehérje (sertés), cukor, stabilizátor (E450), emulgeálószer (E451, E452), dextróz, antioxidáns (E300), fűszerkivonatok, tartósítószer (E250).

DSC0650
Kaszás Tamás / Dívány

Már éppen kezdtük feladni a reményt, hogy ehető bécsi virsli is létezik az univerzumban, de itt végre felcsillant a fény az alagút végén: az ALDI juhbeles, glutén és ízfokozó hozzáadása nélkül készült terméke kereken egy pontot vert rá a harmadik helyezettekre. Ropogós bele és semleges irányba húzó íze ugyan nem mindenkinek jött be, ám akinek igen, annak nagyon.

  • Egyáltalán semmi ízt nem érzek, de azt képzelem, hogy ez jó. A bél ennél is ropog.
  • Nekem a második legjobb. 
  • Ez csúnya, de nem rossz. Sőt.
  • Ez jó! 
  • Roppan, meg is lehet enni. 
  • Rágós, ropogós, de miért? Teljesen semleges íze van. 
  • Kicsit csoffadt, füstös illatú, roppanós, kicsit sós, de ebben a mezőnyben ez is jónak számít. 

1. helyezett: Penny Karát bécsi virsli – 4,14 pont (949 forint/400 g) 

Összetevők: sertéshús (81%), marhahús (8%), ivóvíz, sertésszalonna, étkezési só, stabilizátor (nátrium-citrátok), fűszerek, dextróz, andioxidáns (aszkorvinsav), szacharóz, citromsav, fűszer kivonatok, tartósítószer (nátrium-nitrit), juhbél, füst.

DSC0660
Kaszás Tamás / Dívány

Tesztünkön nagy meglepetésre a Penny terméke hozta el a győzelmet. Az összességében 89 százalékos hústartalmú virsli minden téren remekül vizsgázott. Kellemesen roppant, érződött rajta, hogy tényleg nem csak mutatóban került bele hús, és enyhén füstös, harmonikus ízébe sem lehetett belekötni. Valahogy így képzeljük az eszményi bécsi virslit, ami bármelyik szilveszteri buliban megállná a helyét.

  • Amennyire rosszul néz ki, annyira nem rossz. 
  • Ízre, állagra, mindenre megfelel.
  • Nahát, roppan! 
  • Talán ebben van a legtöbb hús. Finom, kicsit füstölt. 
  • Bécsi. Pont.
  • Eléggé műíze van, utálom, hogy a héját meg kell rágni.
  • Enyhén füstös íz, roppanós, ebben a mezőnyben jó! 

A bécsi/frankfurti virsli története

A bécsi, vagy más néven frankfurti virslit egy Johann Georg Lahner nevű hentesnek köszönhetjük, aki Frankfurtban tanulta ki a hentes mesterség fortélyait, majd 1805. október 15-én állt elő találmányával. Jól tette, mert akkora sikere volt, hogy azt állítólag még II. Ferenc is a kedvenc ételei közé sorolta.

„Mivel Bécsben nem érvényesültek a szigorú frankfurti céhes szabályok, így az osztrák főváros kiváló helyszínnek bizonyult egy új termék kikísérletezésére. A frankfurti céhszabályzat ugyanis soha nem engedte volna meg, hogy Lahner mester két húsfajtát, a marha és a disznóhúst egy masszába keverje össze. A kétféle darálthúsból készített masszához sót, fűszert és meghatározott mennyiségű vizet adott. Ezek szolgáltak alapanyagul ahhoz a krémes pasztához, melyet juhbélbe töltött, majd enyhén megfüstölte. Georg Lahner büszkén nevezte remekművét bécsi Frankfurtinak”

– idézte fel a National Geographic.

A mester halála után egyik fia vette át az üzletet, aki később húsfeldolgozó gyárat alapított. A többi már történelem!

A bécsi és a frankfurti virslit manapság már egymás szinonimájaként emlegetik, és a Magyar Élelmiszerkönyv sem teszt közöttük különbséget. Nem véletlenül: az egyetlen gyakorlati eltérés, hogy az előbbibe kétféle hús, marha és disznó szokott kerülni.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

  • Testem
Nagyobb eséllyel leszel rákos, ha ilyen üdítőt iszol
Nagyobb eséllyel leszel rákos, ha ilyen üdítőt iszol

A rákos megbetegedések egy fajtájára komoly kockázatot jelentenek egyes üdítőitalok a kutatások szerint.

április 19., 06:30

  • Offline
Ritkán látott videón, ahogy Diana hercegné üveget vág Károly fejéhez
Ritkán látott videón, ahogy Diana hercegné üveget vág Károly fejéhez

Ilyen jelenetet, szerencsére, még egy rossz házasságból is ritkán látni. Nem véletlenül.

április 18., 16:46

  • világom
Már nyolcévesen betegeket ápolt a varsói felkelés kis hőse
Már nyolcévesen betegeket ápolt a varsói felkelés kis hőse

A kislány egyike volt azoknak a varsói gyerekeknek, akik részt vettek a felkelésben.

április 18., 19:30

  • Offline
Ez történik, ha repülőgép üzemmódban van a mobilod
Ez történik, ha repülőgép üzemmódban van a mobilod

Ez az értelme a repülőgép módnak, még az akkumulátorra is hatással van.

április 19., 06:00

  • Offline
Becsapós történelmi kvíz: ki rejtőzik a becenevek mögött?
Becsapós történelmi kvíz: ki rejtőzik a becenevek mögött?

Trükkös kvízünkben történelmi személyek becenevét kell megfejtened.

április 19., 06:46

  • világom
Furcsa termékenységi rítusnak hódolnak a sír látogatói
Furcsa termékenységi rítusnak hódolnak a sír látogatói

Bizarrnak is tűnhet az a szokás, ami a párizsi temető egyik sírjához köthető.

április 18., 18:30

  • Offline
Ez történik veled, ha a kutyáddal alszol
Ez történik veled, ha a kutyáddal alszol

Kiderült, hogy a kutyával alvásnak vannak negatív hatásai is.

14 perce

  • Offline
Sose ezt a feliratot keresd a tojáson: jobb, ha mást nézel a dobozán
Sose ezt a feliratot keresd a tojáson: jobb, ha mást nézel a dobozán

Sokan hajlamosak automatikusan egészségesebbnek hinni a jelöléssel ellátott termékeket

április 19., 07:26

  • Mindennapi
Újabb rettegett vírus bukkant fel egy magyar állattartó telepen
Újabb rettegett vírus bukkant fel egy magyar állattartó telepen

Egy másik fertőzés is sújtja a magyar gazdákat, az összes állatot leölik a telepen, járványügyi nyomozás indult.

április 18., 17:30

  • Offline
Már nem élnek, de nagyon jól keresnek ezek a sztárok
Már nem élnek, de nagyon jól keresnek ezek a sztárok

Ők a tavalyi év legtöbbet keresett, már nem élő sztárjai – mutatjuk a listát.

április 18., 16:00

  • Édes otthon
Ez kell a főzővízbe, hogy könnyebb legyen meghámozni a tojást
Ez kell a főzővízbe, hogy könnyebb legyen meghámozni a tojást

A főtt tojás héja az egyik ételízesítő segítségével könnyen eltávolítható.

április 18., 07:26

  • Offline
Ennyit tudunk Michael Schumacherről 12 év után
Ennyit tudunk Michael Schumacherről 12 év után

Michael Schumacher a hírek szerint először mutat életjeleket 12 év után.

április 18., 13:36

  • Offline
Több mint 1600 évig rejtőzött ez a világ Pécs alatt: nem csak Magyarország büszkesége
Több mint 1600 évig rejtőzött ez a világ Pécs alatt: nem csak Magyarország büszkesége

A Pécs alatt feltárt ókeresztény világ különleges időutazásra hív.

április 19., 08:36

  • világom
Minden férfi felszisszen ezt látva: veszélyes hagyományt élesztettek fel a fiatalok
Minden férfi felszisszen ezt látva: veszélyes hagyományt élesztettek fel a fiatalok

Kitalálod, melyik ma divatos és izgalmas női kunsztok fejlődtek ki ebből a veszélyes férfi hagyományból?

április 18., 15:10

  • Édes otthon
Eltűnhetnek a csónakok a Balatonból?
Eltűnhetnek a csónakok a Balatonból?

Aggódnak a balatoni pecások, hogy a vízparti változások következtében csónakból már nem hódolhatnak kedvenc tevékenységüknek.

április 18., 14:36

  • világom
Egyetlen éjszaka 50 napig tarthat ebben a kis faluban
Egyetlen éjszaka 50 napig tarthat ebben a kis faluban

Ebben az aprócska faluban nem csak a hideg nehezíti az emberek életét, de a hosszú sötétség vagy éppen a folytonos világosság is.

április 18., 06:30

  • Testem
Ha 50 fölött meg tudod csinálni ezeket a gyakorlatokat, a tested még mindig fiatal
Ha 50 fölött meg tudod csinálni ezeket a gyakorlatokat, a tested még mindig fiatal

Ezek az egyszerű gyakorlatok megmutatják, mennyire vagy fitt, és segítségükkel megőrizheted a fiatalságodat 50 fölött is.

április 19., 08:05

  • Offline
Durva földrajzi kvíz: tudod, melyik földrészen vannak ezek a városok?
Durva földrajzi kvíz: tudod, melyik földrészen vannak ezek a városok?

Ebben a kvízben azt teszteljük, hogy el tudod-e helyezni a városokat az egyes földrészeken. Vágj bele!

április 18., 06:46

  • Offline
Felismered egy részletből, mi van a fotón? Csak kevesen jönnek rá
Felismered egy részletből, mi van a fotón? Csak kevesen jönnek rá

Nem olyan könnyű egyetlen részletből kitalálni, mi látható a fotón. Neked sikerül?

április 19., 08:20

  • Édes otthon
Apokaliptikus látvány: letarolták a magyar kirándulóhely fáit
Apokaliptikus látvány: letarolták a magyar kirándulóhely fáit

2,5 kilométernyi növénytársulást irtottak ki.

április 19., 07:53

  • Testem
Élet extrém fogyás után: így küzdj meg a lógó bőrrel
Élet extrém fogyás után: így küzdj meg a lógó bőrrel

Drasztikus testsúlycsökkenés után a bőr nem mindig nyeri vissza eredeti állapotát, ami fizikai és lelki problémákat okozhat.

április 18., 11:40

  • Húsvét
Ennyit ér ma a 30 ezüstpénz, amennyiért Júdás elárulta Jézust
Ennyit ér ma a 30 ezüstpénz, amennyiért Júdás elárulta Jézust

Meglepő lesz, mai értéken mennyit ér a Júdásnak adott pénzösszeg.

április 18., 08:36

  • Offline
Magyarországon nőnek a Kárpát-medence legősibb növényei: itt kell keresned
Magyarországon nőnek a Kárpát-medence legősibb növényei: itt kell keresned

Megmutatjuk, miért figyelt fel a világ a mi ősi növényekkel teli tájunkra.

április 18., 08:20

  • világom
Ez lett Európa legnaposabb városa: most a legjobb odautazni
Ez lett Európa legnaposabb városa: most a legjobb odautazni

Nem kell a nyarat megvárni, Európa legnaposabb városában már tavasszal is gyönyörű idő van.

április 18., 10:06

  • Édes otthon
Földönkívüli építmény? Rejtélyes torony jelent meg az 51-es körzetben
Földönkívüli építmény? Rejtélyes torony jelent meg az 51-es körzetben

Neked is van valami meghökkentő elméleted arra, mi lehet valójában ez a rejtélyes torony?

április 18., 12:10

  • Mindennapi
Ebből az üzletből fizetés nélkül sétálhatsz ki: dolgozói sincsenek
Ebből az üzletből fizetés nélkül sétálhatsz ki: dolgozói sincsenek

Éjjel-nappali automata üzlet jelent meg Budapesten: bárki betérhet ide.

április 18., 12:40

  • Mindennapi
Új pénzt adnak ki Magyarországon, kiderült a pontos dátum
Új pénzt adnak ki Magyarországon, kiderült a pontos dátum

Hamarosan megjelenik az új pénz, kiderült, mikor találkozhatsz vele.

április 18., 07:46

  • Offline
Még az ajtón is befért ez a kisautó: a kerekeit is be tudta húzni
Még az ajtón is befért ez a kisautó: a kerekeit is be tudta húzni

Praktikus volt az ötlet és bravúros a megvalósítás, de az extra kerekű kisautót mégis kivetette magából a gépjárműpiac.

április 18., 11:10

  • életem
Zavar a matatás? Lehet, hogy mizokinéziád van!
Zavar a matatás? Lehet, hogy mizokinéziád van!

Minden harmadik embert érinthet a mizokinézia, az a jelenség, amikor stresszeli, ingerli őket mások matatása.

április 18., 09:06

  • VIP
Egy ország imádta a Vad angyalban: Natalia Oreiro így néz ki az 50-hez közel
Egy ország imádta a Vad angyalban: Natalia Oreiro így néz ki az 50-hez közel

Natalia Oreiro fotóját látva el sem hinnéd, hogy ennyi idős!

április 18., 08:06

Érdekességek