6 szépségápolási termék, amit inkább ne használj naponta

Az önbarnító talán még érthető, de mi a baj az ajakbalzsammal és a primerrel? Most kiderül!

A Women's Health megkérdezett pár szakértőt arról, hogy melyek azok a készítmények, termékek, amiket sűrűn veszünk elő, pedig jó lenne, ha néha tartanánk egy kis szünetet. 

1. Szárazsampon

Nem teszünk jót a hajunkkal, ha túl sűrűn mossuk, és a szárazsamponnal egész jól át lehet vészelni a köztes időszakot. De mint olyan sok mindennel, ezzel sem szabad túlzásba esni, mert szárítja és töredezetté teszi a hajat ha  minden egyes nap használjuk - állítja Leanne Citrone, a Beverly Hills-i Andy Lecompte Salon társalapítója. Ő azt tanácsolja, hogy maximum két egymást követő napon vegyük csak elő, majd jöhet a pihenő (vagy hajmosás.)

shutterstock 192633185

2. Mélyápoló balzsam

A száraz fejbőrnek - főple a téli időszakban - jót tud tenni, ha olyan balzsamot használunk, ami kellően ápol, de mielőtt felpattintanánk a tubust, érdemes elolvasni a használati utasítást, ami valószínűleg azt fogja tartalmazni, hogy hetente egyszer vagy kétszer kenjük csak a hajunkra. De miért is van ez? A proteines kúra megváltoztathatja a haj pH-ját, és ahelyett, hogy ápoltabb frizuránk lenne, a szálak vége eltöredezhet. "Ha úgy érezzük, hajunk még több törődést igényel, akkor hetente egyszer kókuszolajat is használhatunk" - tette hozzá Citrone.

shutterstock 534963766

3. Gyógyanyagot tartalmazó ajakápoló

Régóta megy már a vita azon, hogy létezik-e szőlőzsírfüggőség. Addiktológiai értelemben természetesen nincs ilyen, de mondjuk minél gyakrabban használunk mondjuk mentol vagy kámfortartalmú készítményeket, annál jobban kiszárad a szánk, ezért az az érzés alakulhat ki az emberben, hogy több és több kell. Annie Chiu bőrgyógyász ezért azt javasolja, hogy csak addig használjuk, amíg kicserepesedett ajkaink nem lesznek újra puhák és simák, és utána rögtön váltsunk át kevésbé felturbózott ajakírre. 

shutterstock 287549648

4. Primer

Nincsen tartós és jó smink primer nélkül - írtuk pár éve. A primernek, ami ugye nem egyenlő az alapozóval, az a lényege, hogy mattítja, kisimítja a bőrt, és alapot ad a többi rétegnek. Egy baj van csak, vannak benne olyan összetevők, amik eldugíthatják a pórusokat, aminek ragya lehet a vége, és persze az érzékeny bőrűeknek és az allergiára hajlamosaknak különösen oda kell figyelniük, hogy milyen terméket használnak. Szóval a szakértők szerint csak akkor használjunk primert, ha tényleg tökéletesen akarunk kinézni, a hétköznapokon pedig simán elhagyhatjuk, hogy bőrünk fel tudjon lélegezni egy kicsit. 

shutterstock 262878485

5. Vízálló szempillaspirál

A szempillaspirál egyike azoknak a dekorkozmetikumoknak, amit (szinte) minden nő használ. Jamie Greenberg, a celebsminkes szerint nem is kell lemondani róla, csak a vízálló termékekkel legyünk óvatosabbak, ugyanis a szempillákat szárazzá teszi, annak pedig biztosan nem fogunk örülni, ha ezek töredezni kezdenek akármennyire dúsak és hosszúak is. Segíthet a helyzeten, ha először egy hagyományos spirált használunk, a vízálló pedig második réteg lesz, így nem értintkezik közvetlenül a pilláinkkal. 

shutterstock 190056158

6. Önbarnító

Nyáron viszonylag könnyű ellenállni annak, hogy valamilyen önbarnító terméket használjunk, hiszen természetes napfényben nincs hiány, de vannak, akik nem érzik jól magukat, ha megkopik a színük a szezont követően (igen, ez is lehet függőség), és a szoláriumtól ódzkodnak. Nekik jelenthetnek megoldást az önbarnítók. És miért nem javasolja a szakértő az ilyen termékek folyamatos használatát. Hát, mert kicsit természellenes színt kölcsönöznek a bőrnek, soha nem leszünk olyan szép barnák, mintha a vízparton süttettük volna magunkat, és a legtöbben nem is igazán tudják, hogyan érdemes felkenni ezeket, csak pakolják egymásra a rétegeket. És persze ott van a DHA nevű anyag, ami elvileg nem káros, de egyes szakembereknek vannak fenntartásaik. (Ha hirtelen szeretnél jó szint, akkor persze a barnítóstúdiókkal is próbálkozhatsz. Itt elolvashatod kolléganőnk élményeit és tapasztalatait arról, milyen úgy barnulni mint Pumpedék.) 

shutterstock 416504278
Oszd meg másokkal is!
Mustra