Az egyszerű konyha a menő

Azt mindenki tudja, hogy akármekkora is egy lakás, a buli mindig a konyhában zajlik, legyen az 3 vagy 20 négyzetméteres. Persze, hogy milyen egy konyha, az sok mindentől függ, divatirányzatok itt is vannak. Az aktuális lakberendezési trendek eljutnak a konyhákba is, annak ellenére, hogy ennek a helyiségnek a berendezését nem cseréljük le évente. Tehát: divat a skandináv, a vintage, az ipari és a 60-as évek stílusa, és előtérbe kerül az egyszerűség, a praktikusság és a környezettudatosság, de a Konyhakiállításon minden stílusban találhat konyhákat. Alább bloggerek meséltek arról, hogy szerintük hogyan alakulnak a trendek és mi az, amit érdemes megfontolni, ha változtatnánk. 

Bitay Andrea, a Maison szerzője úgy látja, hogy a modern és a vintage stílus keveredése 2016-ban is nagyon népszerű marad. Igazán nyerő választás a skandináv egyszerűség néhány régies, karakteres darabbal kiegészítve. A színek idén a világos árnyalatok felé mozognak: trendi a fehér, a pasztell és a szürke, valamint a fa, a metrócsempe és a cementlap, előtérbe kerül az újrahasznosítás és a környezettudatosság, mind az anyaghasználat, mind a szelektív szemétgyűjtés terén.

hacker1
Fotó: Häcker Küchen

Hujber-Nagy Aletta szerint egyre inkább a személyre szabott konyha a divat, így nincs olyan, hogy mintakonyha. A konyhák jellemzően a 60-as évek stílusában, minimalista és skandináv stílusban készülnek az egyszerűség és funkcionalitás jegyében. Továbbra is elmondható, hogy az új fehér a szürke, és a drámai hatású teljesen fekete, vagy a kontrasztos fekete-fehér konyhák is menőnek számítanak. Kedvelt színek a halványkék, a halványzöld, a sárga és a fehérített fa.

hacker2
Fotó: Häcker Küchen

Lakberinfó szerzője Harsányi Gábor meglátása szerint a 2016-os konyhatrendek az utóbbi években megerősödött minimál, vintage és ipari alaphangulatra építenek. Konyhabútor fronton a puha, visszafogott színek lesznek jelen: bár a fehér még mindig dominál, változataira a kevésbé fényes felület lesz jellemző. Mivel a lakberendezésben a konyha a nappalival tud a leginkább összeolvadni, így nem ritka, hogy a konyhai gépek nagy elemeit elrejtik. A beépített modern konyhai gépek, gőzsütők és kávéfőzők mellett egyre népszerűbbek a beépített borhűtők, illetve a mobilok, tabletek töltésére alkalmas állomások, dokkolók.

burger2
Fotó: www.bauformat-burger.com

Csorba Anita úgy látja, hogy idén az egyszerűség eleganciája hódít: minden letisztult, kézre álló és praktikus. Az elegancia nem a díszítésben, hanem a minőségi anyagokban, harmonikus színpárokban és gyönyörű formatervezésben nyilvánul meg. Egy kis fény, egy kis csillogás mindenkinek jól áll, ez alól a konyha sem lesz kivétel. Az ezüst, bronz és réz mellett az arany is megjelenik a kiegészítőkön, természetesen csak elegáns és visszafogott formában.

 

 

Fotó: www.bauformat-burger.com
Mustra