Két magyar is továbbjutott a nemzetközi designversenyen

Két hazai diák is is továbbjutott az elődöntőbe az Electrolux Design Lab versenyen. A legjobb 35 között végzett Lakatos Botond és a nálunk ösztöndíjjal tanuló Tobias Tsamisis.

A 13. Electrolux Design Lab versenyt „Egészséges, Boldog Gyerekek” témakörben hirdette meg a vállalat. A pályázatra hatvan országból 1500 fiatal formatervező és designnal is foglalkozó egyetemista nevezett gyerekeknek, családoknak szóló tervekkel. A pályázat nyertese 10 000 euró jutalmat és egy hat hónapos fizetett gyakornoki állást kap az Electrolux globális tervezőközpontjában. A 2. helyezett 6000, a 3. helyezett 4000, a közönségdíjas 2000 euróval járó elismerésben részesül. 

Lakatos Botond, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatója textilápolás kategóriában, egy gyerekeknek kitalált folteltávolító ötletével versenyez. A Magic Wand segítségével a kicsik gyorsan, a szülők számára szinte észrevétlenül tüntethetnék el összemaszatolt ruhájukról a foltokat. Lakatos Botond célja az volt, hogy egy olyan eszközt tervezzen, ami hagyja kibontakozni a gyerekek önállóságát, és egyúttal megkönnyíti a szülőknek az olyan hétköznapi teendőket, mint a mosás.

554871f3e78cf-940x530
electroluxdesitgnlab.com

Tobias Tsamisis a Future Classroom című tervével a MOME ösztöndíjas hallgatójaként indult a versenyen. A pályázó felvetése szerint nem jó, hogy miközben már robotokat tervezünk, elfelejtkezünk arról, hogy egészséges táplálkozásra szoktassuk gyermekeinket. Éppen ezért ő általános iskolai osztálytermekbe tervezett interaktív főzőpultot, amivel helyes táplálkozásra és önállóságra tanítaná a jövő diákjait.

futureclassroom 1-940x530
electroluxdesitgnlab.com

A versenyzők most az Electrolux szakértőitől kapott instrukciók alapján továbbfejlesztik pályaműveiket. A frissített pályamunkák alapján dől majd el, kik jutnak tovább a döntőbe. Az Electrolux szeptember 15-én jelenti be, hogy ki azt a 6 pályázó, akik a végső megmérettetésen élőben is prezentálhatják pályamunkájukat a nemzetközi zsűri előtt.

Tavaly egy londoni diák, Pang Wang nyerte meg a versenyt, viszont ott volt a döntőben Kovács Apor is, aki PET palackokból ruhát nyomtató eszközt tervezett. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra