Mit tud egy sátor másfél millióért?

Közvetve a németek is beszálltak az űrprojektbe, erre enged következtetni Maverick névre hallgató sátruk, amit különösen extrém időjárási viszonokhoz terveztek, és ami ugyan a Jupiter holdjain még nem biztos, hogy megélne, de a Földön található durva hidegeket - legyen szó Alaszkáról vagy a legmagasabb hegyekről - simán bírja. Legalábbis ezt ígérik. 

Kéne?

A Maverick (ez kábé világjárónak fordítható) hajlékony, műanyag poliuretánból készült, és igen ellenálló, ami annyit tesz, hogy meg sem kottyan neki a 180 km/órás szél -  adta hírül az SWNS. A sátrat a Heimplanet cég gyártja, és ellenállhatósága az innovatív IDG (Inflatable Diamond Grid, kábé Felfújható Gyémánt Rács) technológia, és a szabadalmaztatott “Multi Chamber Safety System”. Ez utóbbi abban segíti az extrém túrázót, hogy akár egyedül, könnyedén és gyorsan felfújhassa a sátrat. 

A bunker mellesleg 13 négyzetméteres, akár tízen is kényelmesen elalhatnak benne úgy, hogy nem fáznak meg. Elég jól is néz ki, bár a súlyáról nem szól a fáma, de a pénztárcánkat igencsak megkönnyíti: 5400 dollárt kérnek érte, ami akárhogy is számoljuk, valamivel több, mint másfél millió forint. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra