Mi értelme a nem vízálló hótaposónak?

A hirtelen beköszönő tartós hideg és a hó hatására rá kellett döbbennünk, szükségünk lehet egy vastagabb talpú, strapabíró, hétköznapi használatra alkalmas hótaposóra. A keresés során belefutottunk a Deichmann akciós ajánlatába, mely szerint 8-10 ezer forintért már egész jó csizmákat vehetünk. A fotón vidám modell szalad a hóban, igen jóképű hótaposókat ajánlva. Csakhogy a cég honlapján lévő kommentekből kiderült, ezek a hótaposók, bár valóban kedvező árúak – egyáltalán nem vízállóak.

61384 439381622795514 1417933867 n

Jó, a hirdetés nem volt félrevezető, hiszen egyáltalán nem állították azt, hogy vízálló csizmákat kínálnak. Csak azt, hogy lehet velük hóban futni, ugye. Egy gyanútlan vásárló viszont ezek alapján azzal a feltételezéssel indul el megvenni az akcióban látott csizmát, hogy az némi hóban futkározás után sem ázik latyakra a lábán.

deichmann

A kommentekre később a Deichmann ügyfélszolgálata is reagált: „Ezek a csizmák nem vízállóak, érdemes őket impregnáló spray-vel befújni, ezáltal vízállóak lesznek”.  Ez a válasz azonban nem mindenkit elégített ki, így egy újabb üzenetben a cég egyik munkatársa egyértelműsítette, hogy lehet vízálló hótaposókat is kapni náluk, azokat a DEI-tex felirattal jelölték meg.

A fenti kategóriába tartozó csizmák azonban teljesen más stílusúak, mint a hirdetésben látott darabok. Míg a Deichmann a nőies darabokat bemutató szórólapokkal és hirdetésekkel bombáz minket, a rendes, vagyis vízálló hótaposókról sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy kecsesek.

A legbosszantóbb azonban az, hogy a rendeltetésére is alkalmas hótaposók és a nem vízálló darabok ára között nincs különbség. Tehát döntse el, miért fizet: a nem praktikus darabért, ami szép is, vagy azért, amit nyugodt szívvel viselhetünk bokáig érő hóban, akkor meg úgyse látszik, ha ronda.

Mustra