A Budapest Bár és a Sárik Péter Trió Londonban hódít

A Budapest Bár és a Sárik Péter Trió képviseli Magyarországot az idei London Jazz Fesztiválon. A trió ráadásképp a londoni koncert előtt Budapesten és Békéscsabán mutatja be új albumát.

A november 12. és 21. között megrendezett London Jazz Fesztiválon két itthoni zenekar is népszerűsíti kis magyar hazánkat: november 14-én a Budapest Bár koncertjét élvezheti a Royal Academy of Arts közönsége, míg 15-én a Sárik Péter Trió a Pizza Express Club Pheasantry-ben csaphat a húrok közé.

A londoni fesztivál egyébként a világ egyik legrangosabb jazzeseménye, jól mutatja ezt, hogy többek közt Herbie Hancock is tiszteletét teszi a rendezvényen. A Sárik Péter Trió a londoni koncert előtt két helyen is – 12-én Békéscsabán, 13-án pedig a fővárosi Budapest Jazz Clubban – bemutatja vadonatúj albumát, amelyen egy amerikai sikerük, a The Stroppy is szerepel.

A trió új lemezének különlegessége, hogy két grafikusművész, Arnon Blaid és Okina Sorob minden számhoz egy-egy grafikát készített, amelyeket közvetlenül a koncert előtt, egy kiállítás keretében tekinthet meg a közönség.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek