Dubai csapdái - a tízezer eurós lányok élete

Mialatt - érthető módon - azon vitatkoznak fórumokon, vajon valós-e, vagy kamu a Hamis gyönyör című bestseller, minket a luxusprostitúció lelki háttere érdekelt. Azok a lányok, akik 10-20 ezer eurót is kereshetnek rövid idő alatt. De vajon ők mivel fizetnek ezért? A szerzővel beszélgettünk.

"Azért mert nem beszélünk róla, mert homokba dugjuk a fejünket, és háborgunk, hogy fúj, de undorító, meg ej, de alantas, sajnos akkor is vannak prostituáltak, akkor is sokan kijárnak Dubaiba, vagy Olaszországba pénzt keresni a testükkel, és igenis nagy a csábítás a fiatal lányoknak a könnyű pénzkeresetre"- mondta Szalai Vivien tanár, újságíró, aki Hamis gyönyör: egy luxusprostituált vallomásai című könyvében a prostitúció lélektanát boncolgatja.

"Mert a reklámokból ömlik ránk, hogy ezt meg azt vegyünk, hogy akkor érünk többet és még többet, ha drága tárgyakat birtoklunk. Üres tárgyakért, státusz szimbólumokért küzdünk, alkalmasint adósodunk el, és egyesek sajnos tényleg bármire képesek a pénzért, vagy, hogy a látszólagos boldogsághoz elengedhetetlen dolgokat birtokolják.”

Szalai Vivien
Szalai Vivien

Három szintje van a nők áruba bocsátásának

Nem tudni, mikor gyűrűzött be ékes magyar nyelvünkbe a dubajozás kifejezés, de annyit tudunk, hogy többet jelent egy emírségbeli nyaralásnál. A kifejezés azt jelenti, hogy szerencsés külsejű, készséges lányok jó sok pénzért gazdag arab (vagy külföldi) üzletembereket, politikusokat, focistákat szórakoztatnak odalent a Perzsa-öbölnél.

Ahogy a könyv említi, Dubaiban három különböző szintje van a nők áruba bocsátásának. Az első szint a legkényelmesebb: egy bárban kell esténként táncolni, iszogatni és szépnek lenni. Ez szexmentes munka, mellyel egy hét alatt ezer eurót lehet keresni. Erre a munkára többnyire egyetemista lányok vállalkoznak, és eleinte szentül fogadkoznak, hogy csak táncolni fognak a vendéggel, ám sokan az első zsírosabb ajánlatra elcsábulnak. A második szint az alkalmi prostituált, ezzel 3-4 ezer eurót lehet keresni egy hét alatt, pár órás szexért. A harmadik kategóriába tartoznak azok a lányok, akik a sejk vendégei, és akár 10-20 ezer euró is ütheti a markukat. Hogy mit kell tenniük ezért? Mindent...

Ki számít prostituáltnak?

A luxusprostituáltak világában egy Szofi álnévre keresztelt főhősnő kalauzol végig, akiről csak annyit tudunk, hogy 31 éves, igazi bombázó és méregdrága ruhákban jár - gondolatait Szalai Vivien újságíró jegyezte le.

A szerző rögtön egy durva aktussal nyit: szex közben veri a főszereplőt egy brutális híresség. Közben Szofi azon filozofál, hogy ki határozza meg, mi a jó és mi a rossz? „Hogy ki a prostituált, ki az üzletasszony és ki a tisztességes családanya? A határok manapság elmosódnak. Az utcán miniszoknyában, magas sarkúban botorkáló fiatal lányok közönséges utcalánynak tűnnek, a jól öltözött prostituáltak pedig úrinőnek látszanak. Minden attól függ, minek akarjuk látni."

A férfiak alapvetően nagyon sebezhetők

Szofi egyik szexepilje, hogy egyszerre keveredik benne a dáma és a kurva, ami roppant vonzó a férfiaknak és azért szereti, ha a kuncsaft hátulról közelíti meg őt, mert így nem kell szembenéznie vele és eljátszani, hogy élvezi a dolgot. A könyvből megtudjuk, hogy a jó prostituált jó színésznő is egyben.

„Milyen egyszerűek is a férfiak! Ha megerősítem őket abban a hitükben, hogy kivételesek az ágyban, és képesek kielégíteni a nőt, különösen egy prostituáltat, mindenüket nekem adják. Nem csak a pénzüket. Enyém a csodálatuk és a szerelmük is. A férfiak alapvetően nagyon sebezhetők, még azok is, akik keménynek tűnnek. Tele vannak félelemmel, valósággal rettegnek attól, hogy nem elég jók, nem elég férfiasak, hogy a péniszük nem elég nagy.”

Bűn lenne ezt a testet nem pénzszerzésre használni

A 18 karikás sorokban megtudjuk, hogy a nélkülözésben élő főhősnő első szexuális élményét nem lelkizte túl: 16 évesen egy tornaszertárban furulyázott, és a szép, de szegény gyerek helyett a gazdag, de csúnya gyerek mellett döntött - eleinte egy drága óra az alku tárgya, de a végén kiegyeznek egy mogyorókrémes szendvicsben.

A megalázó aktust elpanaszolja az anyjának, aki nem túl életszerűen, már-már shakespeare-i dagályossággal veszi rá lányát a prostitúcióra, rávilágítva arra, hogy bűn lenne egy ilyen szép testet nem pénzszerzésre használni.

Egységár: ezer euró

A hazai hírességek partijaira is betekinthetünk, megtudhatjuk, milyen mocskos kis világ ez, ahol mindenkin műmosoly van és minden nőnek megvan az ára. Ebben a vendégkörben egy menet ezer euró, viszont csak a fantázia szabhat határt az aktus mibenlétének - szégyenérzet vagy gátlások soha.

A luxusprostituált csókolózik, tűri a perverziókat, és vállalja a kockázatot azzal, hogy nem használ óvszert. Egyes divatos partikon a meghívottak félmilliós ruhában érkeznek, de ezer euróért bármikor szívesen megszabadulnak tőle. Az ilyen eseményen megjelenő luxusprostituált státusszimbólumnak számít.

Kokainos magyar celeb-partik

Szofi magában három kategóriára osztotta a magyar sztárpartik felhozatalát. Az elsőbe a csúcssztárok tartoznak, akikkel el lehet adni a magazinokat, és milliókat keresnek, áloméletet élnek. A második kategóriába a feltörekvő tehetségek sorolhatók, akik alig várják, hogy egy

nagy producer végre felfedezze őket. Az utolsó kategóriában a lecsúszott sztárok vannak, ők a celebek, akiknek csak 5 perc rivaldafényt utalt a sors és most mindent elkövetnek, hogy köztudatban - és felszínen – maradjanak.

„A történet egy luxusprostituáltról szól, az ő életén keresztül mutatom be ezt a világot, annak mélységét, a motivációt, az erősségeit és a gyengeségeit” – meséli a szerző, Szalai Vivien. „De ez nem puszta botrányregény, hanem egy regény könnyű nőkről, a lányukat boldogtalanságba hajszoló anyákról, boldogtalan, extrém szexre, és törődésre vágyó családapákról, férfiakról, akik az élvezetek hajszolása közben elfelejtenek udvarolni, szeretni és tisztelni a nőket, hűtlenségről és mindenekelőtt a pénz mámorító hatalmáról."

"Emellett érdekelt, hogy mi játszódik le egy fiatal lány lelkében, aki anyagilag elképesztő magasságokba kerül, ugyanakkor a testét tárgyként használva folyamatosan megalázzák és minden nap egy kicsit kiölnek a lelkéből, míg egy napon arra ébred, hogy már nem érez semmit. Sem fájdalmat, sem boldogságot, sem szerelmet."

A főhős még aktív prostituált

Megkérdeztük Vivient, mi újság az - állítása szerint valós - interjúalanyával, hol és miből él? Elmesélte, hogy Szofi most is a testéből él, itt Magyarországon, de sokat jár külföldre dolgozni.

„Jómagam is tanár vagyok, pontosan tudom, hogy milyen nehéz egy pályakezdő fiatalnak elindulni az életben, ha a szülei nem tudják támogatni, vagy elindítani az úton. Márpedig sokakat nem tudnak. Azt is tudom, hogy sok fiatal nőben felmerül, mi lenne ha csak egyszer-egyszer élne a könnyű pénzkereseti lehetőséggel. Mi lenne, ha csak mondjuk csak egyszer elmenne egy dubai túrára. Hát én azt mondom: senki ne menjen. Teljes szívemből bízom abban, hogy a könyvem elrettentő példaként szolgál és nem kedvet hoz a prostitúcióhoz"- mondja.

"A történet igaz, ő mesélt, én néha bele-bele kérdeztem, de mindenekelőtt hallgattam... s közben egy percig sem ítélkeztem. S utána, szívemben a kialakult érzésekkel, a benyomásokkal, a hallottak ismeretében megírtam a történetét. S ha ezzel másoknak néhány önfeledt órát szerezhetek, ha lesznek olyanok, akiket elgondolkodtat, esetleg még kedvelni, szeretni is fogják, akkor az nekem a legnagyobb öröm.”

Fotó: Kurucz Árpád

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek