Gyerekbarát technológia

Ezeket tedd, ha tudatos felhasználót nevelnél a gyerekedből

Ahol kisgyerek van, ott sokszor felfordulás is. A szülők legnagyobb igyekezete ellenére sem sikerül mindig megakadályozni, hogy valami el ne törjön, ki ne boruljon, vagy össze ne maszatolódjon. Egy ilyen környezetbe hazavinni bármilyen drága kütyüt nem éppen életbiztosítás, de nem érdemes eltiltani sem az okoseszközöktől az óvodás korú gyerekeket. A Huawei legújabb, igazán strapabíró és maszatálló notebookja bár leginkább üzleti felhasználásra készült, mégsem szükséges dugdosnod a gyerkőcök elől akkor sem, ha hazaviszed.

Ha kisgyerekeink vannak, akkor mindig számolnunk kell azzal, hogy történhetnek kisebb-nagyobb balesetek. Amikor nagyobb értékű elektronikai cikkekben esik kár, sokakat az ájulás kerülget, pedig mindez megelőzhető, hogyha megfelelő időben megtanítjuk az óvodás gyerekeket az eszközök felelősségteljes használatára. A tiltás ritkán célravezető, hiszen így nem csak a tiltott gyümölcs kísértésével ruházzuk fel a számítógépünket, de a gyerek nem tanulja meg mire valók, és hogyan kell használni a digitális kütyüket.

MKT Matebook 13 lifestyle 768x432

Az első és legfontosabb dolog, hogy megegyezzünk a gyerkőcünkkel a géphasználati szabályokban. Beszéljük meg, hogy mikor, milyen időközönként használhatja, és milyen tartalmakat engedélyezünk számára. Fontos, hogy mindig kérje el tőlünk a notebookot, és együtt tegyük meg az első beüzemelési lépéseket, hiszen így idejekorán megtanulja, hogyan kell óvatosan, figyelemmel bánni a készülékkel. A Huawei legújabb notebookja, a MateBook 13” pehelykönnyű, mindössze 1.3 kg-os és 14.9 mm vékony, ezért egy kisgyerek is könnyedén fel tudja emelni, illetve sokkal kevésbé valószínű, hogy a súlya miatt elejti az eszközt. A notebook bekapcsoló gombja ujjlenyomat-olvasóként is funkcionál, ennek köszönhetően az ovisod a segítséged nélkül nem tud belépni a kezelő felületre, így a készülékeden tárolt anyagaid, valamint az internet sem közvetlenül elérhető számára. A kicsiknek az okoseszközök használatakor az elsődleges példa te magad vagy, ezért ne csodálkozz, hogyha a kislányod vagy kisfiad értetlenül néz rád, ha leszúrod, mikor téged utánozva étkezés közben hozzányúl a készülékedhez. Szerencsére a MateBook 13”-on nem fognak ki a maszatos praclik: az eszköz ujjlenyomat-gátló bevonata megóvja a notebookot a szennyeződésektől, ezért könnyen tisztán tarthatod. A notebook alumínium háza kiválóan ellenáll a nyomásnak is, így ha a gyerkőc rápakol pár mesekönyvet vagy játékot, akkor sincs tragédia.

A notebookod a gyerek biztonságos szórakoztatásában is a segítségedre lehet. A MateBook 13” minden eddiginél nagyobb, 88 százalékos kijelző-test aránnyal rendelkezik, ezért a 13 hüvelykes képernyő szuper látványt nyújt. A 2K-s kijelzőn nincs olyan Disney-klasszikus, Bogyó és Babóca vagy Bubbi Guppik epizód, ami ne mutatna tökéletesen. Már számos lehetősége van egy szülőnek arra, hogy megtegyék a szükséges óvintézkedéseket a gyerekük biztonságos számítógép használatáért, de ha idő vagy hozzáértés hiányában nehezen választanál az egyes opciók közül, a MateBook 13” ebben is a segítségedre lehet. A notebookodon egyszerűen létrehozhatsz egy „Vendég” bejelentkezési fiókot, ahol az asztalra kihelyezheted azokat a videókat és játékokat, amiket a gyermeked a legjobban szeret, és egyúttal elrejtheted azokat a parancsikonokat, ahol hozzáférhet az internethez és olyan tartalmakhoz, ami végképp nem neki való. Ez a legegyszerűbb és leggyorsabb módja annak, hogy az egész család számára szórakoztató és biztonságos élményt nyújtson az otthoni notebook-használat.

További információ itt

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek