82 kilót fogyni csodálatos dolog, de azért vannak hátulütői is

Egy amerikai nő az Instagramon mutatta meg, mi történik a testtel egy ilyen drasztikus súlycsökkenés után. A kérdés csak az, hogyan tudja ezzel együtt elfogadni, szeretni a testét?

Jessica Weber, a fiatal illinoisi nő előtte-utána képei nem egy „csodamódszert” próbálnak népszerűsíteni. Itt nincs szó „forradalmian új eljárásról, amivel 2 hét alatt, minden megerőltetés nélkül” le lehet dobni egy mázsát. Az ő képei azért lettek népszerűek, mert nem csak a fogyás pozitív oldalát próbálják az ember arcába tolni, megmutatják azt is, hogy néz ki mindez a valóságban.

A post shared by Jessica Weber (@jessica_vsg44) on

„Ez most az életem! Ez a valóság! Ha megszabadulsz 82 kilótól, az bizony megviseli a bőrt!” – mondja Jessica. És ez szemlátomást így is van. Az Instagramra kirakott kép már több mint 25 ezer lájknál jár, rengetegen köszönik meg Jessicának az őszinteségét, és a bátorságát, hogy egyáltalán ki merte tenni a képet. Jessica azt mondja, a képpel az volt a célja, hogy megmutassa, min ment keresztül a teste, de azt is, mennyire fontos, hogy elfogadjuk a testünket, akkor is, ha még nem értünk célba. „Próbálom megtanulni, hogyan fogadjam el a jelenlegi állapotokat, és hogyan vegyem rá magam a további fogyásra és egy műtétre. De addig sem fogom gyűlölni magam. Most ez az életem!” – írja Jessica.

A post shared by Jessica Weber (@jessica_vsg44) on

Patricia Bannan, egy Live Strongnak nyilatkozó dietetikus elmondása szerint a pozitívabb testképpel rendelkező embereknek jobb az életminősége és egészségesebbek is. Egy 2011-es kutatás eredményei is azt mutatják, hogy azok, akik jobban érzik magukat a bőrükben, sokkal fegyelmezettebben étkeznek, és magabiztosabbak is a végkifejlet elérését illetőleg.

Ahogy azt Jessica példáján is látszik, a testképpel, a külsőnk elfogadásával sokszor azután is küzdenünk kell, hogy megszabadultunk a súlyfeleslegtől. Függetlenül attól, hogy megszabadul-e majd a felesleges bőrtől, és kés alá fekszik-e, Jessica úgy érzi, magának és másoknak is segített a képek közzétételével, és örül, hogy másokat is motiválhat példájával. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek