Tényleg itt a tél? Akkor jó, ha tudja, hogyan lépjen a jégre!

Ha ön még nem járt északon, esetleg viszonylag kevés lehetősége volt jégen közlekedni, hát akkor önnek találta ki a WhereInOslo.com ezt a kis útmutatót a felfagyott utakon történő helyes közlekedéshez. Mostanáig erre különösebben nem volt szükségünk, de mivel itt is egyre hidegebbek a napok, úgy néz ki, idén sem marad el a tél, úgyhogy hallgassunk azokra, akik már csak tudják. Mint például az északi népek és a pingvinek.

Az északi népek szerencsére infografikán is le tudják ezt rajzolni (a pingvinek nem), szóval csak figyelmesen meg kell nézni a képet és követni a tanácsokat. Meg a pingvinek technikáját.

walk-on-ice.png
Fotó: whereinoslo.com

Összesen egy aprócska szabályt kell követni jégen mászkálás során. Az elcsúszás fő oka, hogy járáskor a testsúlyunk megoszlik a két lábunk közt, ami csúszós felületen nem szerencsés megoldás. Ezért a blogger (és a pingvinek) egyetlen és legfontosabb szabályként azt ajánlják, hogy a testsúlyunkat mindig az elöl lévő lábunkra helyezzük úgy, hogy egy képzeletbeli függőleges vonalat lehessen húzni a vállunktól a talpunk közepéig, a jégre merőlegesen. Eképpen nem is nagyon tudunk megcsúszni, illetve tudjuk korrgálni a dolgot, még mielőtt kifogna rajtunk a csúszós út. Hogy idétlenül néz ki? Na és, még mindig jobb mint a combnyaktörés! És különben is, ki mondta, hogy a pingvinek idétlenül járnának?! 

Mustra