Hódít a 91 éves szuperhősnő

Szívmelengető fotósorozat terjed a bloguniverzumban: Sacha Goldberger hangulatjavító szuperhős-jelmezbe öltöztette nagymamáját és így készített róla képeket, miután a fülébe jutott, hogy az idős hölgy egyedül érzi magát és sokat búslakodik.

Bár a nagyi, Frederika – fedőnevén Szuper Mamika – először húzódozott a szokatlan ötlet hallatán, végül engedett a fotós unoka unszolásának és ráállt, hogy szuperhős-jelmezben, szokatlan helyeken furcsa pózokba vágja magát.

A nagymama természetesen magyar

Onnantól kezdve viszont egyre jobban élvezte a fotózást, sőt egy idő után ő maga is javasolt új figurákat. A szuper aranyos, vicces fotókon láthatjuk, amint a csodanagyi megment egy autó alá szorult ebet, de hétköznapi helyzetekben is, például edzés vagy a fodrásznál, sisakigazítás közben.

Frederika Goldberger egyébként magyar születésű és a II. világháborúban valóban megmentette tíz ember életét azzal, hogy minden nap új helyen bújtatta el őket. 1956-ban emigrált Franciaországba.

Sacha Goldberger elmondása szerint a képek elkészülte óta nyoma sincs Szuper Mamika rosszkedvének, főleg, miután csupa lelkes emailt és visszajelzést kaptak. Azóta saját rajongótábora van, TV-műsorokba hívják, a képekből albumot adtak ki és több kiállításon is látni lehetett már a sorozatot. A honlapon egyébként Mamika magyarul szólal meg, érdemes azt is megnézni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek