Foltok helyett mesefigurák

A Vanish-nek és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak köszönhetően mesefigurák díszítik majd három budapesti és négy vidéki gyermekkórház falait. A Fessen mosolyt az arcokra! program során az intézményi várók, laborok, vizsgálók falfelületeire festenek színes mesefigurákat a szeretetszolgálat önkéntesei.

Júliusban és augusztusban három budapesti és négy vidéki gyermekkórház szépül meg a Vanish segítségével: a Fessen mosolyt az arcokra! program során az intézményi várók, laborok, vizsgálók falfelületeire festenek színes mesefigurákat a szeretetszolgálat önkéntesei.

A Vanish több éve működik együtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, amely a Foltmentes adomány országos ruhagyűjtési programmal kezdődött 2008-ban. Idén a Szeretetszolgálat Mesefal programjához csatlakozott a márka, mely a gyermekkórházak, gyermek-egészségügyi intézmények szebbé tételét célozza meg. A program elsődleges feladata a kórházi falak színesítése, mesefigurákkal, kedves rajzokkal való díszítése, így a gyerekek is szívesebben várakoznak, sőt, játszanak az intézményekben.

A program - mely mostanra országszerte működik - 10 éve indult néhány édesanya kezdeményezésére. Július 8-án a Heim Pál Gyermekkórház új laborja kapott színes, interaktív falakat: a falfelületeket az önkéntesek a kórházi dolgozókkal együtt választották ki, közösen történt a figurák méretének, elhelyezkedésének meghatározása, illeszkedve az intézmény és a gyermekek igényeihez.

2009-ben ünnepelte a Fővárosi Önkormányzat Heim Pál Gyermekkórháza fennállásának 100. évfordulóját. Az „A” épületet, amelyben a Központi Laboratórium is működik, 1979-ben adták át. Az épületben jó néhány felújítás, rekonstrukció történt az elmúlt 30 év alatt, azonban a laboratóriumi tevékenységet egészen napjainkig változatlan körülmények között végezték. Az elmúlt 30 év alatt jelentősen megváltozott a laboratóriumi vizsgálatok elvégzésének módja, és a kérhető vizsgálatok száma. A laboratórium rekonstrukciójának munkálatai 2009 áprilisában kezdődtek, 2010. március elsején indult el a kivitelezés.

„A járóbeteg rendelésen megjelenő évi közel 50.000 gyermeken kívül ellátjuk az 500 ágyas kórház fekvőbeteg vizsgálatait; 2009-ben összesen 625 776 labortesztet végeztünk el. Az átépítés eredményeképpen megváltozott külsővel várjuk kisbetegeinket” – mondta Buncsik Ildikó, a Heim Pál Gyermekkórház kommunikációs és PR vezetője.

„Idén is folytatjuk együttműködésünket a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, most egészségügyi intézmények szebbé tételéhez csatlakoztunk. Köztudott, hogy ezek az intézmények nagyon komoly forráshiánnyal küzdenek, a legtöbb esetben nem tudnak áldozni a várók, kórtermek és folyosók díszítésére. A Fessen mosolyt az arcokra! programmal ezen szeretnénk változtatni” – mondta Molnár Emese, a Reckitt Benckiser marketingvezetője.

Jakus Edina, a Mesefal program vezetője elmondta: „A gyerekek szívesebben jönnek a vizsgálatokra, ha barátságos mesefigurák fogadják őket a kórházakban. Őszintén reméljük, hogy még nagyon sok évig folytathatjuk a programot olyan támogatók segítségével, mint a Vanish.”

A Fessen mosolyt az arcokra! programot mindenki támogathatja, aki Vanish termékeket vásárol 2010. július 15. és augusztus 31. között: a termékek utáni bevételből a Reckitt Benckiser 2,5 millió forintot ajánl fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak.

Oszd meg másokkal is!
Mustra