Nem kell minden klassz desszertnek ezer évig készülnie, ez a joghurtos-barackos fogás igazi görög csemege, amely még finomabb akkor, ha egy kis levendulás mézet is csorgatsz a tetejére.
Ezen a héten olyan recepteket gyűjtöttünk, amik egyrészt izgalmasak, másrészt őszibarackkal, nektarinnal és sárgabarackkal is jól sikerülnek.
Ha imádod a különlegességeket, ebből kanalazz egy adagot a reggeli pirítósra vagy a rántott sajt mellé! Ha az édeskés-savanykás ízek még nem ébresztenek fel, a Cayenne-bors biztosan bebikázza a leglassabban induló napot is.
A csonthéjasok bőven kaptak szerepet ebben a desszertben, a pisztácia mellett egy kevés diólikőr is került a barackok mellé, így lett igazán finom a végeredmény.
Nektarinnal, hámozott őszibarackkal, de akár sárgabarackkal is készíthető ez a szuper saláta, amiben a gyümölcsök édességét egy kevés sós feta és a baconockák egészítik ki.
Ha már bűnözünk, legyünk a bűn mesterei, és csináljuk a lehető legalávalóbb módon.