Szobrozzon a sütő mellett más: barackos-kókuszos sajttorta sütés nélkül

Azt már szeretjük, amikor olyan recept ugrik be nyáron, amihez nem kell más, csak egy kis keverés, darálás és néhány óra türelem, amíg a hűtőben szépen összeáll. Ez a desszert pont ilyen, mi egy kis kókuszlikőrrel ízesített tejszínt és étcsokiöntetet is kínáltunk mellé, hiszen, ha már bűnözünk, legyünk a bűn mesterei, és csináljuk a lehető legalávalóbb módon.

Ha azok közé tartozol, akik valamiért nem bírják a kókuszt, készítsd egyszerű vaníliás vagy csokis kekszekkel, de akár cukormentes is lehet az alapja, ha inkább spórolnál a kalóriákkal.


 

Kisebb és nagyobb darabokban is belekerülhet a gyümölcs.
Kisebb és nagyobb darabokban is belekerülhet a gyümölcs.Uladzimir Zgurski

Hozzávalók

  • 1 zacskó kókuszos keksz összetörve (kb. 18-20 deka)
  • 5 deka vaj felolvasztva
  • 3 doboz natúr sajtkrém
  • 3 cl kókuszlikőr
  • 30 deka sárgabarack felkockázva
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 mokkáskanál
  • néhány csepp citromlé
  • 1 nagy evőkanál tejföl
  • 2 deci felvert tejszínhab
  • 1 zacskó expressz zselatin
  • 3 evőkanál baracklekvár
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet dolgozd össze a vajjal és egy kisebb befőttesüveg aljával nyomkodd egy mini tortaforma aljára, majd tedd a hűtőbe. 

A krémhez az összes hozzávalót dolgozd össze a zselatinnal, majd forgasd bele a gyümölcsöket. (A cukrot édesítővel is helyettesítheted, és akár ízlés szerint változtathatsz a mennyiségén, ha édesebben szereted a krémet.) Halmozd az egészet a kekszes réteg tetejére, és pihentesd legalább egy órán át a hűtőben. 

Sajtkrémteszt: melyik a legjobb? Sajtkrémteszt: melyik a legjobb?

Nyolc sajtkrémet kóstoltunk, de minek? A végeredményen egyikünk sem lepődött meg. Azon azért igen, hogy milyen rémségeket lehet kapni ezen a néven.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Pavlova hideg barackos-vaníliás raguval és pisztáciával

A csonthéjasok bőven kaptak szerepet ebben a desszertben, a pisztácia mellett egy kevés diólikőr is került a barackok mellé, így lett igazán finom a végeredmény.

2020. augusztus9., 06:04

A görög joghurt és a barack tökéletes páros, be is tudjuk bizonyítani

Nem kell minden klassz desszertnek ezer évig készülnie, ez a joghurtos-barackos fogás igazi görög csemege, amely még finomabb akkor, ha egy kis levendulás mézet is csorgatsz a tetejére.

2020. október14., 06:04

Ha már unod hagyományos változatban, készíts kardamomos-barackos zabkását!

Csak egy kis fűszer és egy kevés barack kell ahhoz, hogy új szintre emeld a reggeli zabkásád. Ha már unod almás és csokis-narancsos változatban, ezt dobd össze, és tálald egy kevés narancslekvárral a tetején.

2021. január20., 06:04

Nyári barackos-avokádós saláta csirkével és baconnel

Nektarinnal, hámozott őszibarackkal, de akár sárgabarackkal is készíthető ez a szuper saláta, amiben a gyümölcsök édességét egy kevés sós feta és a baconockák egészítik ki.

2020. augusztus8., 08:11

Levendulás sajttorta szilvalekvárral – még egy sütés nélkül készülő, izgalmas desszert

Ha a lekvár túl sűrű lenne, egy nagyon kevés forró vízzel, szilvapálinkával vagy mandulalikőrrel is javíthatsz a helyzeten – a süti ízének csak jót tesznek az izgalmas hozzávalók.

2020. július12., 06:04

Grillezett barack-rukkola saláta

Egy szelet grillezett hal vagy joghurtba pácolt, fokhagymás csirkemell mellett remek ez a gyümölcsös saláta, amitől a fogás egy kicsit még különlegesebb lesz, mintha a hagyományos görög testvérével tálalnád.

2021. június4., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek