Egész életedben rosszul vágtad a barackot, van egy sokkal okosabb módja a megszokottnál

Az ember csak fog egy barackot, megeszi, vagy épp összedarabolja a salátába úgy, ahogy éppen kézre esik - gondoltuk eddig. Persze, akárhogy működhet, de ennek is van egy pro-módja, amit nem fogunk eltitkolni kedves olvasóink elől.

Annyi barackhekk mindenekelőtt megemlítendő, hogy ha salátába, süteménybe, vagy más ételbe a héja nélkül aprítanád bele, néhány percre forrázd le, így könnyen lehúzod majd a héját. Akárcsak a paradicsom esetében, itt is remekül működik a forró víz, amiben néhány perc alatt nem főnek meg a zöldségek és gyümölcsök, ám a héjuktól azonnal megszabadíthatjuk őket. 

A TheKicthn gasztroszakértői tovább gyarapították a barackos trükkök számát, és nem kevesebbet állítanak, mint hogy egész életünkben rosszul vágtuk fel a barackot. A vádaskodás mögött azonban segítő szándék lapul, ezért nem is haragszunk miatta már csak azért sem, mert valóban eltalálták, hogyan, milyen irányból merre igyekeztünk eddig szabdalni a gyümölcsöket.

Lássuk, mit javasolnak tengerentúli kollégáink!

Sok jó módja van és akad egy legjobb.
Kathrin Ziegler

Amikor megpróbálok felszeletelni egy őszibarackot, általában sikerül jól összenyomnom, ami nemcsak nem esztétikus, hanem ráadásul túl sok gyümölcslé folyik szét végül - kezdi a szerző. - Miután megláttam a friss videót,  amelyet egy Holly nevű gasztroblogger tett közzé az Instagramon,  rájöttem, hogy sokkal jobb módja is van az őszibarack vágásának az enyémnél - fűzte hozzá.

A módszer lényege, hogy ezek után ne hosszában, hanem keresztben vágjuk fel a barackot és csavarjunk egyet rajta, így az egyik fele már ki is szabadult. A másik felében ugyan ott marad a mag, de csak addig, amíg az ember azt is el nem felezi, mert onnan már szinte kiesik a helyéről. 

Vizuális típusú olvasóink az alábbi videón követhetik nyomon a pofonegyszerű módszert:

Így sokkal tisztábban, jól gyorsabban és egyszerűbben szabadulsz meg a barackmagtól és kezdődhet a féktelen befőtt- és lekvárkészítés. 

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra