SHOPAHOLIC

30 éves nő és önerőből milliárdos

Edicsek 2014. október 4., szombat 17:18

Ismerje meg Elizabeth Holmes-t, aki idén bekerült a világ leggazdagabb embereit felvonultató Forbes 400-as listába. Ráadásul ő a legfiatalabb nő rajta és a legfiatalabb nő a világon, aki saját erőből teremtette a 4,5 milliárd dollárnyi vagyonát, azaz nem örökségből, vagy szülei révén lett gazdag, hanem saját ötletéből. Holmes az iskolára félretett pénzét forgatta be a vállalkozásába, ami egyébként alapjaiban rengeti meg az egészségügyet. És mindehhez csak 30 éves.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hűségakció hűtleneknek

Edicsek 2014. október 3., péntek 16:14

Ön milyen hűségakcióban vett már részt? Biztos gyűjtött matricákat, hogy olcsóbban tudjon venni táskát, vagy edényeket, esetleg gyereke kergette őrületbe a hiányzó állatos matricákért? A Hupikék Törpikék dominószettje hiánytalanul meglett? Ne izguljon, ha a hűtőmágnes sorozatból még hiányzik valamennyi, nem kell továbbra is felesleges dolgokat vásárolgatni, hátha meglesz valamennyi darab. Sőt be se kell mennie a boltba, hogy legyen egy teljes szettje.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szappanos ízű kókuszreszeléket talált? Vigye vissza!

Edicsek 2014. október 3., péntek 10:13

Kókuszreszelékeket hívott vissza a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, mert a Lacikonyha Magyarország Kft. által forgalmazott, 2014. november 25-i minőség megőrzési idejű termékek szappanos ízűek, vegyszeres szagúak, ráadásul jelölésükben sem felelnek meg, elmulasztották ugyanis egy allergén anyag feltüntetését, írja közleményében a Nébih. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

86 tonna zöldséget foglaltak le Pest megyében

Edicsek 2014. október 2., csütörtök 11:05

86 tonna jelöletlen, nem nyomon követhető burgonyát és vöröshagymát foglaltak le hétfőn este a Nébih munkatársai egy Pest megyei zöldségcsomagoló üzemben. Az ellenőrzésre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának megkeresése alapján került sor, miután egy, az országba belépő szállítójármű átvizsgálása során szintén jelöletlen termékeket találtak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme, Horvátország legkínosabb könyve

Edicsek 2014. október 1., szerda 14:46

Mindig is azt hittük, hogy nyelvkönyvet és szótárat írni nehéz, még akkor is, ha csak turistáknak szóló útiszótárról van szó: az ember azt feltételezi, mégiscsak ismerni kell hozzá a másik nyelvet, tudni a nyelvtanát, a szófordulatokat, és úgy általában profinak kell lenni benne. Aztán egy horvát benzinkúton belefutottunk a nyelvkönyvbe, ami megváltoztatta a felfogásunkat. Már tudjuk, mit fogunk csinálni hosszú téli estéken, ha unatkozunk: szótárat írunk. És ki is adjuk. Ön pedig a segítségével bármikor, bármilyen nyelven képes lesz majd úgy megszólalni, mint egy Google Translate-tel fordított kínai használati utasítás. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szóját tartalmazhat az ikeás jávorszarvasos tészta

Edicsek 2014. október 1., szerda 11:51

Visszahívja az Ikea a Svéd Finomságok Boltjában kapható PASTAÄLGAR, illetve PASTAÄLGAR FULLKORN jávorszarvas alakú tésztáit, a csomagoláson ugyanis nem tüntették fel, hogy szóját is tartalmazhat, pedig hát de. A szója márpedig allergén összetevőnek minősül, és az arra érzékeny személyeknél a tészta fogyasztását követően allergiás reakció is felléphet.

A szója jelenlétét (pontosabban nyomait) laboratóriumi vizsgálatokkal mutatták ki a tésztákban, fogyasztása biztonságos azok számára, akik nem érzékenyek az összetevőre. „Vásárlóink – függetlenül attól, hogy a szójára allergiásak vagy sem –, ha nem szeretnék megtartani a megvásárolt tésztákat, [dátumtól függetlenül – a szerz.] visszavihetik azokat bármelyik Ikea áruházba, ahol a termékek teljes vételárát visszakapják" – áll az Ikea közleményében.

Fotó: Ikea
Fotó: Ikea
Fotó: Ikea

Nyüvektől nyüzsgő tojásokat találtak a csomagolóüzemben

Edicsek 2014. szeptember 30., kedd 13:16

Több mint 380 000 db lejárt minőségmegőrzési idejű tojást foglalt le és semmisíttetett meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága egy Bács-Kiskun megyei tojáscsomagoló üzemben - adta hírül a  Nébih.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Utazzon el karácsonykor, most még olcsó!

Edicsek 2014. szeptember 30., kedd 10:40

Rövidülnek a nappalok, hosszabbodnak az éjszakák, egyre hidegebb lesz és a falevelek is sárgulnak. Ez nem mást jelent, minthogy újra közeledik az év egyik legmegosztóbb ünnepe, a karácsony. Van, aki imád otthon sütni, díszíteni, ajándékok után járni, családot látogatni és halálra enni magát és vannak azok, akik minden évben megfogadják, hogy jövőre ezt nem csinálják végig. Mi most utóbbiaknak segítünk, ugyanis ha már most úgy érzi, hogy a háta közepére sem kívánja az egészet, akkor most még elég jó áron tud repülőjegyeket foglalni. Mennyivel jobb például elhúzni egyet pihenni a karácsonyi tortúra helyett, aztán meg szilveszterkor bulizni, mint otthon nézni ezredszer is a szokásos karácsonyi filmeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már a körömlakkból is a kézműves meg a vegán a trendi

Edicsek 2014. szeptember 27., szombat 10:01

Manapság szinte mindenből talál kézműves kiadást, a fagylalt, a szappan vagy a sör már nem is számít extrának, mint ahogy az élelmiszerekből szinte semmi. De tegye a szívére a kezét, ki gondolta, hogy létezik kézműves vegán körömlakk?

A vegán étkezés teljesen rendben van értjük, az is tiszta volt, hogy sokan ruhaneműben is kerülik azokat a darabokat, amiknek köze volt állatokhoz, és persze az is rendben van, ha valaki az alapján választ krémeket vagy sampont, hogy melyiket nem csöpögtették kis nyuszik bánatos szemébe (sőt, ismerek olyat, aki mézet sem eszik, ezzel tiltakozva a méhek kizsákmányolása ellen). De a körömlakk az egyik olyan termék, amiben még csak feltételezni sem merte senki, hogy bármi természetes alapanyag volna, így amikor először megláttuk a vegán kifejezést rajtuk, elsőre elég nevetségesnek tűnt. A kézműves jelző láttán pedig -– ha eddigi tapasztalatainkból indulunk ki – minimum azt kellett volna feltételeznünk, hogy esetleg vegyészek főzik otthon, hatalmas üstökben. Pedig nem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Visszaveszi-e a Tesco a termékét, ha az nem felel meg az elvárásoknak?

Becca 2014. szeptember 26., péntek 11:54

Régóta hirdeti a Tesco, hogyha a vásárló elégedetlen saját márkás termékeikkel – akár azért, mert nem ízlik, vagy csak mert nehezen visszazárható a csomagolás, esetleg kifogása van a termékkel kapcsolatban (pl. más szerepel a csomagoláson, mint ami a csomagolásban van) –, szóval tényleg bármi miatt azonnal visszaveszik a terméket, és visszaadják az érte kifizetett összeget.

Persze, vannak szabályok arra, hogy miképpen cserélik vissza a dolgokat. Varga Eszter, a Tesco külső kommunikációs specialistája megkeresésünkre elmondta, hogy abban az esetben lehet visszaváltani az árut, ha a termék legalább 30 százaléka még megvan. „A Tesco 100 százalék garanciát vállal saját márkás termékeire. A vásárlók az esetlegesen kifogásolt saját márkás terméket bármelyik Tesco üzletbe visszavihetik, ahol annak árát azonnal visszakapják. Fontos, hogy a csomagolt terméket a csomagolással együtt, míg a lédig termékeket és pékárut a vásárlást igazoló blokkal vagy mérlegcímkével és a megvásárolt termék minimum 30%-ával kell visszavinni.”

Ez a lédig

A kereskedelem egyre gyakrabban használja a lédig szót, és a legutóbbi ideig a magyar nyelvben nem szótárazták. Az interneten 855 előfordulást találtunk magyar nyelvi környezetben, ezek többsége nyelvileg is számon kéri az új szó jelentését. Az Idegen szavak szótárában (Osiris, 2007.) azonban már benne van: lédig (német eredetű): kimért, előre csomagolt (gyümölcs) jelentésben. Természetesen az internetes előfordulásokban nemcsak gyümölcs, hanem pl. sütemény is szerepel. Forrás: e-nyelv.hu

Úgy döntöttünk, kipróbáljuk, tartja-e a szavát a Tesco, így három budai Tescóban vásároltunk különböző saját márkás termékeket, majd azokat jól visszavittük ilyen-olyan, esetenként szőrszálhasogató tűnő indokkal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így fotózza az áruját, ha tényleg el akarja adni!

Edicsek 2014. szeptember 25., csütörtök 10:45

Hányszor futott már bele olyanba, hogy valamilyen termék egy fotón sokkal jobban nézett ki mint élőben? Ahogy az embereknek is megvan az előnyösebb profiljuk, amin még képes tuningolni a megfelelő világítás, no meg a smink, úgy a tárgyaknál is megvannak azok a módszerek hogy a lehető legelőnyösebben nézzenek ki a weboldalra feltöltve. Ha pedig ön szeretne eladni valamit online, akkor figyelnie kell a részletekre: hiszen a legtöbben a fotó alapján döntenek, a leírás csak akkor válik érdekessé, ha a kép már megfogta a potenciális vásárlót. Persze nem lehet bármit eladni csak azzal, hogy jól fotózza, de hogy a képek ereje mennyire működik, azt a Jófogás hirdetések ellenőrzésével foglalkozó szakértője is megerősítette nekünk: tízszer akkora érdeklődésre számíthat az az eladó, aki képet is csatol a hirdetéséhez, a jó minőségű, kedvezően beállított képek pedig még tovább növelik az eladás esélyét. Össze is foglalnánk, hogyan tud ilyeneket csinálni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Én kicsi Tesco-pontjaim, viszlát!

LS 2014. szeptember 22., hétfő 18:07

A Tesco júliusban készített egy applikációt, Én kicsi Tescóm címmel, melyben egy virtuális áruházat kell üzemeltetni. A Gamestar szerint a játék meglehetősen jól sikerült, sokan töltötték le, gyűltek a virtuális pontok, mindenki boldog volt. Egy darabig.

Amíg az Apple elő nem állt azzal a teljességel váratlan és bejósolhatatlan (nem) húzással hogy piacra dobta az iOS8-at, amire persze sokan ráfrissítettek, mondhatni mindenki, akinek a vasa bírja. És itt jött a dráma: a program és az új rendszer nem kompatibilis egymással, a nehezen megszerzett pontok elvesznek.

screen1136x1136
Távolról sincs vége, olvasson még »

Készülhet-e 100 százalék lekvár 440 százalék gyümölcsből?

Becca 2014. szeptember 18., csütörtök 10:55

Nyilván csak jópofa viccnek szánta az  Agricolae Kft., hogy a Nemtudom Szilvából készült Szatmári lekvárjuk üvegére 100 százalékos gyümölcstartalom helyett, 440 százalékot írt. Valószínűleg így akarták nyomatékosítani a vásárlókban, hogy ebben az üvegben aztán tényleg nincsen sem cukor, sem tartósítószer, kizárólag szilva, és abból is rengeteg. Tulajdonképpen azt próbálják meg nyomatékosítani, hogy a 100 grammnyi lekvárnak helyt adó üveghez, pontosan 440 gramm szilvára van szükség, amit a cég szépen gondosan egyesével még ki is válogat. Ez mind csodálatosan hangzik, de ettől sajnos matematikailag még továbbra sem létezik, hogy 440 százalékos legyen egy lekvár gyümölcstartalma.

  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Több tonna konyhasót hívtak vissza

Edicsek 2014. szeptember 18., csütörtök 10:38

Nézze meg jól, milyen csökkentett nátrium tartalmú sót vásárolt az idén – különösen, ha veseelégtelenség miatt vesz ilyet. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ugyanis összesen 13,3 tonna ilyen terméket hívott vissza, mivel a vizsgált minták állati takarmányozásra szánt kálium-klorid felhasználásával készültek és volt köztük olyan is, amiben egyáltalán nem volt csökkentett a nátrium tartalom. Az intézkedés a Compex-Só Kft. 2014-ben gyártott, csökkentett nátrium tartalmú termékeit érinti, írja honlapján a Nébih.

09.18 konyhaso1
Fotó: Nebih
Távolról sincs vége, olvasson még »

Óvakodjon a netes kamuhirdetőktől!

Edicsek 2014. szeptember 17., szerda 11:45

Mindegy, hogy apróhirdetéseket nézeget, valamire licitálni szeretne, vagy éppen albérletet keres az interneten, fel kell készülnie arra, hogy találkozik majd úgynevezett kamu profilokkal vagy termékekkel. Aki rendszeresen vásárol ilyen helyeken, már tudja, hogyan szúrja ki egyből a hamis hirdetéseket, aki pedig kezdő, annak elmondunk néhány aranyszabályt hazai és külföldi viszonylatban is, hogy ne járjon pórul.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bélelzáródást is okozhatnak a veszélyes duzzadó játékok

.syl. 2014. szeptember 17., szerda 11:32

Folyamatosan vizsgálja a duzzadó anyagokból készült játékokat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, ugyanis a túlzottan duzzadó játékok akár bélelzáródást is okozhatnak a gyerekeknél, ha véletlenül lenyelik őket. Most 14 ilyen terméket vizsgáltak be, kilenc ezek közül problémás is volt, írja közleményében a hatóság.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha azt hitte, csak a Domestos veszi ki a foltot rendesen

Becca 2014. szeptember 16., kedd 17:08

Jóllehet, évről évre azt valljuk, hogy a háztartási tisztítószerek közt legjobb a környezetbarát természetes ecet, van az a helyzet, amikor kifejezetten fertőtlenítés a cél. Ilyenkor nincs más mit tenni: egészség- és környezetkárosító hatású szerre kell fanyalodni.

Ha nem természetes fertőtlenítőre gondolok, azonnal a Domestos ugrik be, mint a baktrériumok fő ellensége, de ez nyilván csak a sok reklámnak köszönhető, amik akarva-akaratlanul belopóznak a fejembe. A minap az Auchanban vásároltam, és készültem megvenni a szokásos Domestos-adagomat, amikor feltűnt, hogy van hasonló kiszerelésben sokkal olcsóbb tisztítószer is…

Gyorsan levettem a polcról mind a kettőt, hogy összevessem az összetevőiket, és csodák csodája, nem igazán volt eltérés közöttük. Remek, szóval éveken keresztül bedőltem a marketingnek, ahelyett, hogy körülnéztem volna. Éppen emiatt döntöttem el, hogy kipróbálom a legtöbb olyan szert, ami tartalmaz hipokloritot, hogy meggyőződjek róla, tényleg az agyonhájpolt Domestos-e a legjobb. Meglepődtem, hogy a Flóraszept és a Clorox is ebbe a kategóriába tartozik, de legalább már ezt is tudjuk. Összesen 8 különböző márkájú fertőtlenítőt próbáltam ki, ezek közül pont a fele, tehát 4 volt saját márkás.

A metódus a következő volt. Feldaraboltam egy fehér atlétatrikót és meggyet dörzsöltem bele, majd öntöttem még rá egy kis 100 százalékos narancslevet is. Másfél napig száradtak az atlétacafatok, és csak utána kezdtem neki a tesztnek: fehérítőt öntöttem a foltra, és stopperrel mértem, hogy mennyi idő alatt lesz újra fehér az anyag. Mint kiderült, az órára végül nem is volt szükség… Emellett még a tisztítók állagát is néztem. Úgy vélem, minél sűrűbb, annál hatékonyabb és annál egyszerűbb is vele dolgozni. Természetesen ettő függetlenül az a termék volt a nyerő, amelyik a leggyorsabban kiszedte a foltot, az meg csak bónusz volt, ha az állaga is megfelelő volt. Amit furcsálltam: a drogerie marktban az eladók nem tudtak hasonló összetételű saját márkás tisztítószert mutatni, de megnyugtattak, hogy talán a jövőben lesz ilyen. Én drukkolok! Így volt ez az Aldiban és a Lidlben is. Ez is elég nagy csalódás volt, de remélem, a jövőben náluk is kapható lesz majd ilyen vegyszer.

Az Auchanban, Penny Marketben és a Tescóban viszont volt ilyen-olyan hipokloritos fehérítő, így ezeket be is szereztem. Íme a lista: Clorox, Domestos, Fertőtlenítő hatású antibakteriális hipó (Auchan NEM saját márkás), Flóraszept, Tesco pine 24 hr (Tesco saját márkás), Trendy (Penny Market saját márkás), Yplon (Auchan NEM saját márkás).

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már napszemüvegre, etetőszékre és ékszerre is vonatkozik a kötelező jótállás

Edicsek 2014. szeptember 16., kedd 16:20

Változott a jogszabály, a kötelező jótállás mától nem minden termékre vonatkozik, hanem a kormányrendelet alapján felsoroltakra. Általában 10 ezer forint feletti vásárlás esetén jár a kötelező jótállás, újdonságként pedig bekerültek az egészségmegőrző termékek, gyermekgondozási  cikkek és például a napszemüvegek is a listába - adta hírül a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Távolról sincs vége, olvasson még »

Visszahívja az IKEA a Gunggung gyerekhintát, mert leszakadhat

ST 2014. szeptember 16., kedd 09:52

Az IKEA visszahívja a terméket, mivel arról kiderült, hogy sérülésveszélyes lehet a gyerekekre nézve. Ez az: 

Kép: IKEA
Kép: IKEA
Távolról sincs vége, olvasson még »

Papírzsebkendőből is a saját márkások a nyerők

Becca 2014. szeptember 12., péntek 09:14

Ahogyan a mosószerek és öblítők esetén, úgy annak is utánajártunk, hogy hol, mennyiért lehet beszerezni a saját márkás papírzsebkendőket. Örömmel nyugtáztuk, hogy a szemlézett boltokban mindenhol van saját márkás ebből is, sőt, nemcsak van, de rengetegféle: dobozos, 10-es és 100-as kiszerelésű, mintás, kis-, és nagyméretű, balzsamos stb., szóval tényleg színes a paletta. Ráadásul elég nagy az árverseny is a zsepik között, úgyhogy nem kell félni; zsebkendőből nem lesz hiány, ha már aNutella drágulni foglegalább legyen mibe a könnyeinket hullatni.

Ismét az Aldi, Auchan,  Interspar, Lidl, Penny Market és Tesco hatszöget szemléztük. A galériában minden fontos információt megtalál a termékekről, a hajtás után pedig táblázatban foglaltuk össze a lényeget.   

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tojásnyalóka és alakváltoztató tévé a sztár

LS 2014. szeptember 11., csütörtök 14:19

Egy falunyi kiállító jelent meg Berlinben, hogy megpróbálja rábeszélni az újdonságokra éhes tömeget, hogy karácsonyra majd hajlított tévére és takarítórobortra vágyjanak (némi áruhiteles támogatással). Az már elég egyértelműen látszik, hogy a trendek erősen az okosotthonok írányába mozdulnak el, de koncepciószinten olyan dolgokkal találkoztunk, hogy csak néztünk meredten a tökéletesre suvickolt bemutatótérre. Avagy a jövőre?

Távolról sincs vége, olvasson még »

De hát ez a hamburger nem is olyan, mint a plakáton!

LS 2014. szeptember 11., csütörtök 10:01

Egy amerikai videó adta az ötletet, hogy megnézzük, itthon hogyan reagálnak a gyorséttermek, ha azért reklamálunk, mert az étel nem úgy néz ki, mint ahogy azt a reklámokban látjuk. Ezért végigjártuk a McDonald's, Burger King, KFC, Subway tengelyt, és kiváncsian vártuk a reakciókat. Volt, ahol kiderült, hogy azért nagyobb a képen látható hamburger a mienknél, mert az csak fotó, volt, ahol kedvesen azt magyarázták,hogy ez csak illúzió, amiben nem is tévedtek sokat. A konklúzió végül az lett, hogy mindenhol szó nélkül kicserélték a rendelésünket, és sikerült is elérni, hogy nagyjából a reklám és a valóság közeledjen egymáshoz. Mindenesetre az jól látszik, hogy ezeken a helyeken vagy jól tréningezik a munkatársakat, vagy mindenki látta az eredeti videót, és ezért számítottak egy hasonló látogatásra.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

A kéz nélkül tartható ernyőtől a nyélre szerelhető pohártartóig

Edicsek 2014. szeptember 10., szerda 18:11

Ez a nyár amúgy is az esőről szólt, és még csak most jön az igazi meteorológiai ősz, a nyirkos, zuhogós, viharos időkkel. Ha a nyár nem tanította meg eléggé, hogy tényleg legyen mindig önnél esernyő, most tutira hozzá fog szokni. Ha pedig ernyője már van, mutatunk néhány olyan kiegészítőt hozzá, amitől ugyan nem fog kisütni a nap, de legalább kicsit könnyít az életén, mikor rossz az idő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lassan teljesen felesleges boltba járnia

Edicsek 2014. szeptember 10., szerda 10:30

Ma már az internetről, vagy akár okostelefonjáról tényleg mindent beszerezhet, még a zöldséget vagy a kenyeret is, ezért egyre többen választják a rendelést, ahelyett, hogy nyakukba vennék a várost és úgy keresnék meg a legolcsóbb és legjobb ajánlatot. De maradjon egyetlen oldalnál, vagy használjon olyat, ahol több eladó ajánlatai közül is válogathat?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megmutatjuk mi rejtőzik a vonzó csomagolás mögött!

etelka 2014. szeptember 9., kedd 09:46

Lehet vitatni a porlevesek jogosultságát az étkezésben, mindenesetre kaphatóak, ergo az emberek veszik őket. Meggyőződésünk volt, hogy ezek közvetlen életveszélyben fogyaszthatóak csak, ráadásul a csodaszép fotók és a valóság nem igazán konvergálnak egymással.

Ezért nagy levegőt vettünk, és nekiláttunk a főzésnek - már amennyiben a vízforralást főzésnek tekinthetjük. Most nem igazán vizsgáltuk az ízeket, arra voltunk kiváncsiak, mit kap az, aki ilyet vásárol. Végül azért végig is kóstoltuk őket, és mindenkit csak lebeszélnénk a használatukról. Volt, amelyiknél sóval kompenzálták a totális ehetetlenséget, más leves gyártója enyhén szólva is félreértelmezte a grízgaluska fogalmát, de találkoztunk olyan versenyzővel is, melynél a látvány vitt mindent.

Mivel a magyarok főleg paradicsomlevest, Újházy tyúkhúslevest és daragaluska levest esznek, így ezekből vásároltunk be. Aztán – biztos, ami biztos – becsúszott még egy Jókai bableves is, annyira gusztán nézett ki a zacskón.

Maggi - Óriás grízgombócleves

A zacskó grafikáján négy hatalmas gombóc, köztük ínycsiklandó borsó és julienre vágott répa úszkál. "A Maggi levesek valódi zöldségeket tartalmaznak, praktikus, szárított formában, fűszerekkel és egyéb finomságokkal kiegészítve, hogy Ön minél teljesebb, a nagyi levesére emlékeztető ízű ételt élvezhessen" – ígéri a reklámszöveg.

Egyrészt zokogógörcsöt kaptam volna, ha a Nagyim ilyet tálalt volna fel vasárnap - azt hiszem ő is, másrészt idézném a "finomságok" listájának egy részét: dinátrium-difoszfát, nátrium-glutamát, dinátrium-5'-ribonukleotidok, szulfitos-ammóniás-karamell.

Mindezek ellenére értékeljük, hogy ez a leves legalább igyekszik megugrani a lécet: ez hasonlított legjobban egy levesre. Sajna a gombóc nagyon sós, és a MNG íze érződik rajta, amit nem is értem, hogy miért tesznek bele ahelyett, hogy rendesen kitalálnák, mi kell egy levesbe. Pozítiv csalódás, hogy négy gombóc helyett 5 került bele, szomorú viszont, hogy a répa és a borsó valahol eltűnt útközben.

 

Knorr - Grízgombóc leves

Egyetlen pozitívuma van: a benne felhalmozott nagyszámú gombóc, amely viszont inkább hasonlít ipari tarhonyára, mint gombócra. Ízvilágában csontlevesre emlékeztet, és legalább került bele felismerhető mennyíségű répa is. Összetételében nem rossz, mondjuk nem tudom, miért kell karamell szirup a színezéshez, a maltodextrint pedig úgy használják a konyhai vegyészek, mintha ez lenne az első óra anyaga a szakácsiskolában.

Zuppi - Grízgombóc leves zöldséges grízgombóccal

"Házias ízek, gazdagon zöldségezett"  – áll a zacskón. Aham, persze, és hatalmas répák potyognak ki a zacskóból. A drégelypalánki cégnek sikerült ötféle (!) térfogatnövelőt belegyömöszkölnie a galuskájába: dinátrium-difoszfát, nátrium-karbonát, kalcium-foszfát, citromsav, butil-hidroxi-toluol. Került mellé három ízfokozó: nátrium-glutamát, nátrium-inoziát, dinátrium-guanilát is, a leves eddig már lassan annyi műanyagot tartalmaz, mint egy C-listás designerdrog.

Az íze ezek után nem is meglepő: talán úgy tudnám legpontosabban leírni, mintha egy adag vegetás vízbe beledobnánk egy csomó grízgombócot. Egyszóval borzalmas.

Maggi - Grízgombócleves

A Forró bögre sorozatba is bekerült a gombóc, ez tényleg öt perc alatt kész. A Nestlé vegyészei által kreált csodában tényleg van borsó és némi répa is – és sajna, ez a legtöbb jó, amit elmondhatok róla, bár korábbi tesztünkben jó helyen végzett. Tíz perc állás után a gombócok szétestek és feloldódtak. Szerintünk semmi íze, de látványra mindenképp nagyszerű látványt nyújt, főleg a többi termékhez képest.

CBA - Grízgombóc leves

Nem véletlenül került az utolsó helyre a CBA terméke, melyet a grízgombócot nyilvánvalóan sosem kóstolt, de talán nem is látott Hungaro Casing Kft gyárt. Egyrészt ehetetlenül sós, egy adag levesben 1 gramm só van, ami a napi ajánlás 20 százaléka. És egy pasi biztos, hogy többet eszik 2,5 dl levesnél, az átlagos levesadag legalább 4 dl. Ráadásul a képen látható levesnek és a tányéromba kerültnek konkrétan semmi köze egymáshoz. Az egyetlen pozitívum (?) hogy annyi azért van a CBA-ban, hogy oda is írja: a kép illusztráció.

Mindezt, valamint azt figyelembe véve, hogy zöldséglevest grízgombóccal tényleg baromi egyszerű csinálni, könyörögve kérek mindenkit, felejtse el a zacskósleveseket, ha nem kollégista!

Bárhol lehet kapni húsleveshez való zöldséget, ezt kell egyszerűen megpucolni, feltenni főni, és eközben egy tojást pici sóval összekeverni,, hozzátenni a búzadarát (más nevén grízt), kicsit állni hagyni, majd a forrásban lévő levesbe szaggatni. Mintegy 4-5 perc után kész is, lehet tálalni.

+ 1 Maggi - Jókai bableves

"100 százalék íz, tartósítószer hozzáadása nélkül", a képen csodás, sűrű leves – nyilván lecsaptam rá, de az élelmiszeripar egy hatalmas pofonnal térített magamhoz. Sikerült 6 db babot találni a bablevesben, ami valljuk be, nem az igazi. Mondhatni irdatlan pofátlanság. A leves a forgalmazó szerint magyar pirospaprikával készült, remélem, tényleg kivitték Szlovákiába, ahol a vonalkód szerint gyártották a levest.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55

Bookline

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés