RAKTÁR

Hordana anyatejet ékszerként?

Menő/Ciki

Edicsek 2015. augusztus 14., péntek 16:11

Annyi mindent raknak el az anyukák a gyerek születése után emlékbe a hajtincstől a kiscipőig, de valószínűleg sokan nem hallottak még arról, hogy akár ékszert is lehet készíttetni a szoptatós időszak emlékére - akár anyatejből is. A szettekhez kis gyöngyöt vagy figurát formáznak a speciális elárással megszilárdított anyatejből, amit aztán lehet hordani nyakláncon, vagy éppen gyűrűben, fülbevalón, esetleg mandzsettagombon. Ööö.

Távolról sincs vége, olvasson még »
637 szavazat 727 szavazat

A legegyszerűbb használati tárgyakat is lehet egyszerűsíteni

bb 2015. augusztus 14., péntek 09:20

A Weurbanist.com nemrég készített egy szemléletes gyűjtést azokról a használati eszközökről és szerszámokról, melyeket bár évtizedek (vagy akár évszázadok!) óta használunk, mégis ritkán esnek át némi funkcionális átalakításon. Ez nagyrészt nem véletlen, ennyi idő alatt a legtöbb tárgy formája letisztul és praktikusabbá válik - a galériában azokat a kivételeket ismerheti meg, melyekre mégis ráfért egy újragondolás, hogy méghasznosabbá, kényelmesebbé, vagy épp strapabíróbbá válhassanak. Kattintson és ön se értse, hogyan tudott eddig dolgozni egy hagyományos formájú csavarkulccsal, ollóval vagy éppen egy kalapáccsal!

Ágyat a nappaliba? Miért ne!

ST 2015. augusztus 13., csütörtök 19:28

Az egészen kicsi lakásokban sokszor nem jut hely olyan szükségesnek vélt dolgokra, mint a három személyes kanapé, a plusz fotel, vagy éppen a dohányzóasztal - de ezek nélkül azért el is lehet lenni. Ugyanakkor, ha a lakás annyira kicsi, hogy egyszerűen nem fér el benne egy külön hálószoba, akkor már gond lehet azzal, hova tegye az ágyat? Ilyenkor egy-két ügyes megoldással javíthat a helyzeten.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Néhány trükk, hogy könnyebben eladja a lakását

Divany.hu 2015. augusztus 12., szerda 19:37

Nem egyszerű egy lakást vagy házat eladni, még akkor sem, ha mostanában kicsit felpörgött az ingatlanpiac. Vannak dolgok, amin nem lehet változtatni, de egy jó hirdetés mindenképp segítséget jelenthet az eladásban. Az Otthontérkép a néhány tippet, amelyekből kiderül, mit és hogyan kéne leírni és fotózni, hogy az ingatlan szinte eladja magát.

A megjelenő magán ingatlanhirdetések gyakori hibája, hogy nem megfelelő módon állítják össze őket, vagyis a hirdetők nem adnak pontos és kielégítő mennyiségű információt az ingatlanról, illetve hanyag minőségű fotókkal illusztrálják a szöveget. Olyan hibák ezek, melyeken kis odafigyeléssel könnyedén lehet segíteni.

Természetesen, nem mindenki engedheti meg magának, hogy profi fotóssal készíttessen bemutatkozó anyagot a lakásról. Sokszor azonban erre nincs is szükség, elég, ha fényképezés előtt egyszerűen rendet tesz az eladó, nappal fotóz, de nem nappal szembe, eltávolítja privát dolgainak jórészét, lezavarja a házi kedvenceket a kanapéról, kiküldi a szobából vagy legalább a kamera mögé tessékeli a rokonokat a kép elkészítésének idejére. Apró dolgok ezek, de sokat javíthatnak az eladás sikerességén. És hogy még miket érdemes végiggondolni ilyenkor? A galériából kiderül!

Húsz évükbe telt, de teljesen önfenntartó szigetet építettek

mzd 2015. augusztus 11., kedd 16:43

Bár a jövőkutatók és a klímaszakértők régóta riogatnak azzal, hogy ideje környezettudatosabban élni, az emberiség sajna messze van még attól, hogy erre valóban aggályosan figyeljen is a mindennapokban. De minden nagy változás valami kicsivel kezdődik: íme a kanadai pár, akiknek bár húsz évébe telt, de olyan szigetet építettek, ami teljesen önfenntartó – olvasható a MindBodyGreen oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a betonkocka a Canale Grande partján?

Gyulai Bence 2015. augusztus 11., kedd 09:20

A fenti videó annak apropóján készült, hogy Velencében megépült a Santa Chiara nevű hotel új szárnya. Ebben az az érdekes, hogy Velence ugye teljesen egyedülálló építészetéről világhírű: teljesen egyedi és teljesen egységes stílusban épült ez a XXI. századi fogalmaink szerint is meglepően nagy város – ennek az új szárnynak viszont az a neve, hogy Il Cubo (azaz A kocka), és nem a neve a baj vele. Igen, a XXI. századi építészet végre helyet kapott Velencében is, egy bazi nagy fehér kocka formájában. A videó szerint a helyi lakosoknak kb. 98%-a van kibukva attól, hogy képesek voltak egy ilyen épületet a Canal Grande partjára felhúzni. Van, aki finoman úgy fogalmaz, hogy szégyen, hogy ez megépülhetett, van, aki konkrétabb, és szerinte „undormány” egy ilyen kocka, de persze akad olyan is, akinek tetszik ez a posztmodern stílusú épület, melyet Antonio Gatto, Dario és Maurizio Lugato Varratta tervezett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen egy dizájnvásár a város legtutibb helyén

etelka 2015. augusztus 10., hétfő 13:44

Szökőkút, zöld fű, árnyas padok, kedves árusok – és egy borzalmas büfé. Így lehetne összefoglalni élményeinket a Barabás villában tett látogatásról, ahol egy designvásárt néztünk meg.

Az alapvetően esküvői helyszínként funkcionáló Városmajor utcai hely tényleg gyönyörű, a kertje pedig sok-sok szép részletet rejt. A negyvenfokos hőség ellenére meglepő módon látogatók is voltak, akik bágyadtan keringtek a villa kertjében.

Bennünket a Villa.Korzó elnevezésű esemény vonzott oda, ami dizájvásárnak ígérte magát, de itt főleg ékszeresek és festők voltak: hiába kerestünk volna bármiféle klassz formatervezésű lámpát vagy bútort, még egy árva szőnyeg sem akadt (mocsokság volna azért elhallgatni, hogy találtunk viszont vízen lebegő betonvirágtartót).

A vásár ettől függetlenül helyes, belépő nincs, van viszont ingyen hideg víz, és szőnyegeken lehet chillezni a vásárlásban megfáradtaknak. Persze van néhány alkotó, aki kicsit túlgondolta a művészetét, és inkább illenének az iskola adventi vásárba, mint egy dizájnvásárba, de ez legyen az ő gondjuk. Ami viszont nem passzol az egészhez, az a büfé: utasellátós hangulatú, lefóliázott szendvicsek, kopogós pogácsák, teljesen jellegtelen kávé és kevéssé szívélyes személyzet. Ehhez az egész rendezvényhez annyira jól passzolna egy izgalmasabb büfé, ahová be lehetne ülni inni egy jó kávét vagy limonádékat, esetleg szendvics helyett enni egy salátát ebben a melegben, hogy alapjában adná meg az egész vásár jobb hangulatát.

Ha azonban nem enni megy egy dizájnvásárra, van egy jó hírünk: lesz még ilyen, ráadásul, ha szerencsénk van, már nem is gatyarohasztó kánikulában, szeptember 13-án. Addig pedig nézze meg az alábbi galériában, mi miket találtunk ezen a hétvégén a Villa.Korzón!

A tetvek ellen nem csak vegyszerrel védekezhet!

ST 2015. augusztus 8., szombat 18:18

A kánikula alaposan megviselheti növényeinket a kertben vagy a teraszon, vannak azonban, akik még egy lapáttal rá tudnak tenni a növények szenvedésére, miközben ők maguk kiválóan érzik magukat a melegben: a tetvek. Ezek a kis lények sajnos minden évben megkeserítik a kertészek, és főleg a növények életét, mivel megjelenésüket nem nagyon lehet félvárról venni: ha nem foglalkozik vele, akkor a fertőzés a kertnek vagy az erkélynek szinte kivétel nélkül az összes lakójára átterjedhet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az ágy, ami tényleg kidobja magából reggelente

Edicsek 2015. augusztus 7., péntek 18:17

Ön is érezte már úgy reggelente, hogy egyszerűen nincs ereje kikelni az ágyból? Colin Furze valószínűleg többször is érezte, mivel megalkotta az ágyat, ami szó szerint kidobja magából reggel. Beállíthatja, hogy az óra csörgése után azonnal vagy 5 perccel később hajítsa ki az ágy. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így fesse a betont házilag!

etelka 2015. augusztus 6., csütörtök 14:00

Lett ugye nekem egy csodás teraszom, melynek megújulásáról cikkben is megemlékeztem. Akkor műfű került a teraszra, ám úgy éreztem, szívesen kipróbálnám a beton festését is. Vannak jó példák előttem, itt van például Wein Krisztina, tehát nem én vagyok a helyi éceszgéber. A betonfestékek azonban nem olcsóak, főleg ha az ember esetlegesen több szín felhasználásával még művészkedne is egy kicsit. A Héra és a Tikkurila árai igen magasak, így roppant bevállalósként egy sosem hallott márkát, egy Hemmax Cool nevű festéket választottam, ami gyanúsan olcsó volt, mert egy liter mindössze 1500 forintba került, és azt ígérte, ezzel 8-10 négyzetmétert is lekenhetek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki az óriási minyonos ágy felnőtteknek?

Menő/Ciki

Edicsek 2015. augusztus 6., csütörtök 11:24

Versenyautós vagy mesefigurás gyerekágyakat eddig a gyerekszobákban láttunk, ezek az alábbi különböző, mesefigura alakú ágyak viszont nem oda valók, meg igazából nem is igazán alkalmasak alvásra, legfeljebb egy délutáni szundikálásra. Merthogy a Minyon, Hello Kitty, Doraemon vagy Totoro ágyak igazából nem a tíz év alatti korosztálynak készültek elsődlegesen, hanem a felnőtteknek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1158 szavazat 1097 szavazat

A kertet is védenie kell a kánikulától!

ST 2015. augusztus 5., szerda 20:13

A kánikula nem csak az embereket, hanem az állatokat és a növényeket is megviselheti. Ez igaz a kertre is, hiszen ilyenkor az egyébként színpompás és élettel teli terület lassan akár tönkre is mehet. Hogy ez ne következzen be, mindenképpen gondoskodnia kell a megfelelő vízutánpótlásról, és be kell tartania néhány szabályt. Ha így tesz, akkor a kert is épségben vészelheti át a forró napokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jogot a női fészerhez!

etelka 2015. augusztus 5., szerda 14:18

Ugye ismerős, amikor apu vagy a férj elvonul a műhelyébe, ahol fúr-farag, és ahová csak ő léphet be? Talán az egyenlőség nevében, talán csak azért, mert nyugalomra vágynak, egyre több nő dönt úgy, hogy neki is kell egy kis hely, ahová elvonulhat, ha elege van mindenből - írja az NBC Today.

Sandra Foster a New York államban lévő Catskills-hegységben él, és itt barkácsolta magának a kis házat, ahol egy kanapé, a könyvei és egy ágy is található. Ide akkor vonul el, ha elege van a munkából, vagy szüksége van némi térre a családjától. "Azért tettem, hogy megmentsem a házasságom és feltöltsem az életem" – mondta el a Todaynek. 

VIctoria Smith, az SF Girl By The Bay oldal bloggere ad néhány tanácsot, hogyan lehet megszépíteni és nőiessé tenni ezeket az alapvetően férfias hatású épületeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lassan tényleg lehet 3D nyomtatóval építkezni

bb 2015. augusztus 4., kedd 11:25

Az elmúlt évek technológiai vívmányai, elsősorban a 3D nyomtatás rohamos fejlődése gyökereiben változtatta meg az építőipar hozzáállását az újdonságok iránt. A tavalyi évben a világ több pontján is felbukkantak az alábbiakhoz hasonló projektek, sőt egy Shanghaiban székelő építőipari cég bemutatta, hogy hogyan kell olcsó ipari hulladékból egy nap alatt akár tíz 3D nyomtatással készítettt házat összedobni. A valahol ijesztő jelenséggel már a Business Insider vagy a Washington Post is foglalkozik, ami szintén azt támasztja alá, hogy a 3D-s nyomtatott munkákra érdemes lesz odafigyelni a jövőben. A hajtás után megnézheti, hogy miféle házakat húztak fel az elmúlt egy évben mindössze nyomtatóval!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Templom a sziklán

ST 2015. augusztus 4., kedd 09:41

Ha esküvőt tervez, mindenki valamilyen különleges helyszínt keres, ahol a nagy nap biztosan maradandó élmény lesz. Ha a cél az, hogy a násznépben benne ragadjon a szó, akkor most megtalálta, amit keres.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akarna eszement színes rajzfilmbútorok közt élni?

bb 2015. augusztus 3., hétfő 17:39

Érdekes jelenségre figyelt fel a dezeen.com szerkesztősége, akik az utóbbi idők divat- és designheteit, valamint az építészeti oldalakat elnézve arra a következtetésre jutottak, hogy 2015-re már-már hivatalosan is visszatért a posztmodernizmus és a Memphis stílus. Előbbi a modernizmust a hatvanas évek végétől követő irányzat, utóbbi ennek egy, a nyolcvanak évek legelején virágzó válfaja, melynek forma- és színvilága még a modernitást kedvelők körében is megdöbbentést váltott ki harminc évvel ezelőtt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Légtisztító tornyok menthetik meg a nagyvárosokat a szmogtól

Dívány 2015. augusztus 3., hétfő 15:17

Tudjuk, hogy a szmog mekkora problémát jelent a világ nagyvárosaiban, és hogy nemcsak a környezetünket, de magunkat is gyilkoljuk vele. Daan Roosegaarde fiatal holland építész érdekes megoldással állt elő a a problémára: építsünk légtisztító tornyokat a világ nagyvárosaiban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Negyedszázada csavarozzuk otthon a bútorokat

etelka 2015. augusztus 2., vasárnap 20:27

25 éves lett Magyarországon az Ikea, az első üzlet az Örs vezér téren nyílt meg, 1990-ben, amikor még csak tanultuk a demokráciát. Az üzletlánc teljesen új koncepciót hozott az országba, a tegezésen például sokan felháborodtak, de az azonnal elvihető, lapraszerelt bútorok már nagyobb sikert arattak. Később lett egy budaörsi áruházuk is, és 2014-ben jelentették be, hogy Soroksáron is lesz üzletük. Ennél messzebbre jelenleg nem terjeszkednek, ám valószínűsíthető, hogy webshop előbb-utóbb nálunk is lesz, ám ezt hivatalosan még nem kommunikálta a cég. Most megmutatjuk, melyek a legkedveltebb termékek az eladási statisztikák alapján, és érdekességeket is olvashat az üzlethálózatról.

Itt a megoldás a londoni lakáshiányra

mzd 2015. augusztus 2., vasárnap 19:16

A budapesti lakás- és bérlakáspiac sem valami rózsás, de a londoniról még ennél is több aggasztót olvasni – például azt, hogy nemhogy eladó, de bérbe vehető lakást vagy házat találni is szinte reménytelen, és ezt szépen tükrözi is, ha egy 2,5 méter széles házat 300 millióért árulnak. Mivel a városban egyre több a lakni akaró, a hely pedig véges, ezért egyetlen irányba terjeszkedhet az, aki új otthont akar: ez pedig a víz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alaphangon 650 ezer egy gördeszkából készült gitár

mzd 2015. augusztus 2., vasárnap 12:22

A 22 éves Nick Pourfard egyszerre művész, zenész és deszkás – nemrég pedig úgy döntött, hogy ezt a három szenvedélyét egy dologban szeretné ötvözni. Így született meg a gördeszkákból újrahasznosított gitár ötlete – a márkának a San Fransiscóban élő srác végül a Prisma Guitars nevet adta. Minden darab 100%-osan kézzel készített és használt vagy törött deszkákból készül – olvasható a ThisIsColossal oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A modernista építészet a homokvárakat se kíméli

mzd 2015. augusztus 1., szombat 17:42

Nem mindennapi hobbija van a New Yorkban élő Calvin Seibertnek: ő ugyanis azzal tölti az idejét, hogymodernista épületeket húz fel homokból. A művelethez mindössze egy festékesvödröt, egy lapátot és nagyjából 600 liter vizet használ el – a hajtás után mutatunk a műveiből, valamint szemelvényeket az ArchDaily vele készített interjújából.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért pont egy ősrégi betűtípust használ az összes mém?

etelka 2015. augusztus 1., szombat 12:56

Nehéz elkerülni a vicces - vagy annak gondolt - képes szöveges feliratokat, ha a netre téved az ember, a macskáktól a politikáig mindenre találni vicces reakciót. Arról azonban tuti sosem gondolkodott, hogy miért ugyanolyan mindig a betűtípus a képeken? Ennek ment utána egy nagyon érdekes cikkben a Vox magazin. 

A betűtípus eredeti brosúrája 1965-ből
A betűtípus eredeti brosúrája 1965-ből
Távolról sincs vége, olvasson még »

Keressük 2015 legszebb magyar szőlőbirtokát!

bb 2015. július 31., péntek 16:05

Biztosan emlékeznek még arra tíz magyar szőlőbirtokra, amelyek közül megszavazhatták kedvencüket, majd a szavazatok összesítése után kiderült, hogy az etyeki Öreghegyen található Etyeki Kúria, a Kis Péter által tervezett Bazaltbor-Laposa Pincészet valamint a Gereben-Marián féle egri borterasz nyerte el legjobban az olvasók tetszését. Ezúttal a Bor és Piac néven futó szaklap kérdezte meg közönségét arról, hogy szerintük melyik az ország legszebb szőlőbirtoka 2015-ben. Bár az általunk izgalmasnak ítélt „hipszterzöld” szőlőlé üzem nem került fel a tízes listára, a hajtás után megnézheti a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka verseny tíz döntősét és megszavazhatja kedvencét!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a bárki számára könnyen összeállítható menedéksátor

bb 2015. július 31., péntek 12:11

Fotó: Bálint Ábel

Napjaink egyik legaktuálisabb problémájára keresett egyszerű, kivitelezhető megoldást Bálint Ábel, aki egy bárki számára könnyen összeállítható sátrat fejlesztett ki a közelmúltban. A szerkezetének köszönhetően összecsukható illetve bővíthető, fából és fémből is elkészíthető mobil menedéksátrat maga a tervező mutatta be az épiteszforum.hu oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Világítson egy pohár sós vízzel!

mzd 2015. július 30., csütörtök 08:41

Eléggé felkapták most a nemes egyszerűséggel SALt Lampnek (sólámpának) hívott kütyüt, ami neve ellenére nem azonos az itthon sólámpaként ismert, belülről egy égővel kivilágított sótömbbel. A mérnökként dolgozó Aisa Mijena munkája nemcsak azért forradalmi, mert biztonságosabb, mint a rendkívül tűzveszélyes olajlámpások, hanem mert csupán egy pohár sós vízre van szükség ahhoz, hogy nyolc órán át világíthassunk vele – olvasható a MyModernMet oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés