OFFLINE

Éljük túl a másnaposságot!

schneider 2007. január 1., hétfő 14:24

Ha ebben a pillanatban az az érzése, hogy elefántok mászkálnak a fején stopliscipővel, nem bírja nyitva tartani a szemét, de aludni sem tud, szíve szerint pedig egész nap csak pizzát enne, akkor minden bizonnyal másnapos, és fittyet hányt azokra a megelőző lépésekre, amikre szülei tanították már tizenhat évesen, és amivel elkerülhető lett volna állapota. Azt nem ígérjük, hogy a cikkünktől kijózanodik, de felsoroltunk néhány olyan praktikát, amivel átvészelheti a napot.  

Felesleges most azon gondolkodni, mennyivel volna most egyszerűbb, ha tegnap két ital közt ittunk volna egy pohár vizet, ha legalább ivás közben nem dohányoztunk volna, vagy nem indultunk volna el éhgyomorra. Éppennyire nem szabad most azon töprengeni, hogy vajon megfelelően viselkedtünk-e, mindenkivel aranyosak voltunk-e, mert egyrészt már úgyis teljesen mindegy, másrészt a gondolkodás különösen fájdalmas ebben az állapotban. Az önmarcangolás helyett tehát szorítkozzunk inkább a regenerálódásra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Malacsültek szilveszterre

Vreni Schneider 2006. december 31., vasárnap 13:17


Összegyűjtöttünk néhány malac-receptet szilveszter estére. Malacot sütni meglepően egyszerű, nem kell hozzá más, mint idő, egy szép, bőrös malaccomb, és egy jófajta fűszerezés. A lényeg, hogy a hús minél lassabban és tovább süljön, annál finomabb, omlósabb lesz. Aggodalomra semmi ok, pár óra alatt elkészül még a legbonyolultabb sült is, ideje nekiállni. Narancsos, rozmaringos és bazsalikomos-polentás malac. Virsli előtt, helyett, vagy után.
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tuk-tuk: A legjobb ázsiai házhoz

schneider 2006. december 28., csütörtök 21:26

Nem igazán illik az ünnepi tematikához és a diétához sem, de kipróbáltuk a Tuk-Tuk nevű házhozszállítós ázsiai éttermet. És mivel minőségi házhozszállítós ázsiai eddig nem létezett Budapesten, ha nem számítjuk a meglehetősen vegyes színvonalú és elég drága szusifutárokat, elég kíváncsiak is voltunk.

A Tuk-Tuk elsőre olyan nagy élmény volt, hogy másnap és harmadnap is onnan rendeltük az ebédet és a vacsorát. Az étlap néhány ázsiai kedvenccel megbolondított, standard kínainak tűnő felhozatalából, a „James és Grace modern ázsiai ételei” nevű szekciója tűnt a legszimpatikusabbnak, így innét választottunk. A tom yum leves és a pad thai úgyis régi kedvencek, egy édes-savanyú sertéshúsból vagy egy szecsuáni marhahúsból pedig úgysem derült volna ki, hogy milyen is a Tuk-Tuk konyhája valójában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Karácsony utáni diéta - nagyon elszántaknak

schneider 2006. december 27., szerda 19:52

(Elnézést kérünk, tévedtünk. A lent állított számadatok hamisak. Ez a diéta legalább napi 800-900 kalória bevitelt jelent. Ennek ellenére úgy gondoljuk, mindenkinek szíve joga annyit és úgy fogyókúrázni, amennyi jólesik.) A grépfrútdiéta a korábban ismertetett banándiétához képest halál. Ezt egyszerűen nem lehet szebben megfogalmazni. Egyrészt, a naponta bevitt 500 kalória egy pillanatra sem fogja velünk feledtetni, hogy nagyon meg kell szenvednünk a szépségért, másrészt itt még előírás a napi karidóedzés is. Előre szólunk, hogy orvossal nem konzultáltunk a diéta kapcsán, nincs az a szakember, aki ezt jószívvel ajánlaná bárkinek. Viszont ismerünk olyat, aki 25 kilót fogyott vele.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan fogyjunk le szilveszterig? - Banándiéta

Vreni Schneider 2006. december 26., kedd 19:23

Három nap zabálás után az ember óhatatlanul is elgondolkodik azon, hogy hogyan préseli bele majd magát húsz töltött káposzta, egy fél kacsa, három libacomb, egy adag birkapörkölt, 20 hókifli, 4 házi csokiscsipsz és 8 szelet bejgli után a szilveszteri ruhájába. Na, nem mintha olyan nagy jelentősége volna az általában is inkább közepesnél rosszabbra sikerülő szilveszteri bulinak, de legalább van egy nyomós okunk arra, hogy a nagy tespedés és szabadság közben ne hagyjuk el magunkat, és kezdjük az új évet három-négy kiló felesleggel.


A bizarr névre hallgató banándiéta már azért is jó választás, mert az első két nap viszonylag kíméletesen szoktatja át a szervezetet a koplalásra, és nem kell attól tartanunk, hogy mindjárt az első nap összeesünk az éhségtől. Hátránya, hogy a monotóniájának köszönhetően hamar meg lehet unni, három tesztszemélyünk közül az egyik azóta is nehezen néz banánra. Igaz, a diétát napokon keresztül az első nap szegte meg, lelkiismeretesen mindig újrakezdte, és így egy hét alatt legalább négy kiló banánt fogyasztott el. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Last minute ajándékok - Culinaris

Vreni Schneider 2006. december 22., péntek 12:46

A Culinaris minden bizonnyal Budapest legjobb élemiszerbeszerő boltja. Illetve mióta kettő is van belőle, Budapest legeslegjobb élelmiszer-beszerző boltjai. Azok-nak, akik szeretnek enni és főzni, egyszerűen kötelező ide ellátogatni, de sokkal inkább el-zarándokolni. Annál jobb karácsonyi ajándékot, mint itt összepakolni mindenféle különleges finomságokból egy egyáltalán nem hétköznapi ajándékkosarat, el sem lehet képzelni. A fenti, chorizoból, gyömbérsörből, sajtból nachosból, és a világ legfinomabb csokoládéiból álló kosár úgy 14 ezer forint körül összerakható, és szuper ajándék mindenkinek, aki szereti a hasát, meg úgy általában, szeret élni.  

Chili&Vanilia: Elegáns mákosguba karácsonyra

chili 2006. december 21., csütörtök 15:41

Ez a mutatós mákosguba abban különbözik a hagyományos elkészítési módtól, hogy az angol „kenyérpudingok” mintájára a kalács (vagy kifli) egy sűrű, vaníliás, tojássárgájával gazdagított „öntetet” szív magába, ettől egyrészt még sokkal finomabb ízű lesz, másrészt szépen formára sül, így akár tortaformában, akár egyszemélyes tálkákban elegánsan tálalhatjuk. Mellé narancsos vaníliamártást kínálunk.


Távolról sincs vége, olvasson még »

Prodi kitiltja a vékony modelleket a kifutókról

schneider 2006. december 21., csütörtök 12:41

A Vogue információi szerint Romano Prodi olasz miniszterelnök az ország divattervezőivel egyeztetve, egy közleményben ítéli el a modellvilágban tapasztalt túlzott soványságot. Az "Önkontroll Manifesztuma" névre keresztelt közleményben Prodi a "normális, mediterrán szépség" visszatérését sürgeti. A milánói kifutókon 2007 tavaszán már nem vehetnek részt 34-es ruhaméretű modellek. Szeptemberben a spanyolok már kitiltották kifutóikról a túl vékony lányokat, a hír ennek ellenére meglepő, az olasz Milano Moda Donna ugyanis százszor rangosabb eseménynek számít a divat világában.  

Scarlett Johansson lesz a Louis Vuitton új arca

schneider 2006. december 21., csütörtök 10:43

 

Scarlett Johansson lesz a Louis Vuitton új reklámarca a cég tavaszi és nyári kampányában. A 22 éves színésznőt a francia divatház kreatív igazgatója, Marc Jacobs azért választotta, mert "Üde és fiatal, gyönyörű a bőre, az alakja pedig olyan, mintha eleve arra született volna, hogy magas sarkú aranycipőkben és mélyen dekoltált estélyikben pózoljon. Emellett pedig látszik rajta, hogy szeret játszani a férfiakkal.” A kampány februárban indul.

Forrás: EBeautyDaily

Bono és neje a divattal is Afrikáért küzd

vb 2006. december 20., szerda 15:01

 

Csodálatos dologra bukkantunk az interneten: a már eddig is polihisztor, number 1 Nobel-békedíj-várományos, Afrika-barát Bono 2005 tavaszától egy újabb csatornán hirdeti az igét: feleségével, Ali Hewsonnal és Rogan Gregory New York-i ruhatervezővel megalapították az Edun nevű márkát.

Az Edun legfőbb egyedisége abban rejlik, hogy a termékeket emberhez méltó körülmények között gyártatják a harmadik világban, elsősorban Afrikában. Ez tehát a message, vagy még konkrétabban  - a weboldal állítása szerint - az, hogy olyan kereskedelmi modellt mutassanak, melyet mások bátran lekoppinthatnak és követhetnek.

Ide klikkelve végignézhetik az aktuális kollekciót, amiből nálunk sajnos egy darabot sem lehet kapni, így legalább Münchenig kell utazniuk a U2 fanoknak az okvetlen ajánlott koncertruházatért.   

A nők leginkább a tévészakácsokat utánozzák

Vreni Schneider 2006. december 20., szerda 13:53

Az, hogy ki hogyan készíti a karácsonyi menüt, leginkább azon múlik, hogy a kedvenc tévészakácsa mit ajánl az ünnepekre. A skót  The Scotsman úgy tudja, hogy amióta Nigella Lawson egyik karácsonyi műsorában a libazsírra esküdött a sütlkrumpli elkészítésénél, 70%-al megnőtt a libazsír iránti kereslet a Sainsbury's-nél.
Távolról sincs vége, olvasson még »

Karácsonyi liba, kacsa & Co.

Vreni Schneider 2006. december 20., szerda 11:05

 

A karácsonyi menüben szokásos ételek közé tartoznak a liba és kacsasültek. A pulykával ellentétben a libát és a kacsát ritkábban sütik egyben, sokkal gyakoribb sülteknél a comb és a mellek felhasználása. A legjobban akkor járunk, ha a piacon szerezzük be a sülthöz való húsokat, egyrészt mert ott szinte biztos, hogy kapunk, főleg, ha nem az utolsó három-négy napra halogatjuk a bevásárlást. Másrészt jóval olcsóbb is, mintha szupermarketekben próbáljuk előre csomagoltan, vagy vágottan beszerezni a hentespultnál. Ilyenkor akár másfélszer annyit  is fizethetünk. Jelenleg a budapesti piacokon 1100 Ft/kg körül árulják az egész libát, a libacombot 1300-1400 Ft/kg-ért, a kacsamell 1800-1900 Ft/kg, a kacsacombot pedig 1250 Ft/kg körül tudjuk megvenni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Férfi konfekció-szpotting a Velveten

vb 2006. december 19., kedd 16:10

Férfi konfekció tesztre indult a Velvet még gyorsan az újévi leárazások előtt. Néhány alapterméket vizsgálva alkotott az áruházakról szubjektív véleményt, és 0-5 között osztályozta a különféle brandeket (AbOriginal, C&A, H&M, Kenvelo, Springfield). Lehet szavazni és bónuszként kiderül az is, milyen az ideális öltözék a trendek iránt érzékeny újságíró csajok meghódítására. 

Last Minute ajándékok - Forma

schneider 2006. december 19., kedd 13:25

Azt, hogy a Forma egy remek design bolt, ahol csupa olyan lenyűgöző lakberendezési tárgyat lehet kapni, amire elsőre azt gondolnánk, hogy nincs szükségünk, már többször megírtuk. Most, hogy karácsonyi ajándékok után csörtettünk, ismét bebizonyosodott, hogy nincs is jobb annál, mint a megfogdosni, megnézegetni és főleg megvásárolni sok színes-szagos füzetet, noteszt, gumi-és műanyagtárgyat, vázát és játékok. A mostani kínálat sem marad el a régitől. Előző évhez képest eltűntek a bútorok, a tojás alakú futur-lámpák, viszont lett Mona Lisa-óra, ugráló szöcskék, és falra ragasztható átlátszó vázák. És hát persze a város tényleg legszebb csomagolópapírjai.  

Titkos tipp: Talán itt van a legnagyobb kínálat 2007-es Moleskine-noteszokból. Mi kettővel távoztunk.

Forma: V. ker. Ferenciek tere 4.

Chili&Vanilia: Last minute ajándékok- gasztrobolondoknak

chili 2006. december 19., kedd 12:24

 

Mivel a gasztronómia iránti érdeklődés Magyarországon is egyre inkább teret hódít, manapság esélyes, hogy többeknek előfordul a családjában, baráti körében olyan ember, aki szívesen, kedvtelésből, netán szenvedélyből főz, és akinek könnyű örömöt okozni néhány jól kiválasztott kulináris különlegességgel. A jó hír az, hogy a hobbiszakács ismerősöknek teljes nyugalommal lehet ajándékozni konyhai felszerelést, szakácskönyvet - az „Anyukám, tudom, mennyire régóta vágytál erre a muffintepsire” típusú kínos magyarázkodás ebben az esetben okafogyottá válik-, ugyanis ezek a barátaink/családtagjaink nagyon is értékelni fogják azt a tepsit. Íme néhány tipp olyan ajándékra, amelyet garantáltan csillogó szemekkel fognak kicsomagolni, ráadásul nagyrészt komolyabb plázasokk nélkül beszerezhetőek (az ajánlót senki nem szponzorálja, az teljes mértékben szubjektív, személyes ízlés alapján összeállított lista)

Távolról sincs vége, olvasson még »

Last minute ajándékok - Lush

schneider 2006. december 18., hétfő 14:14

2290 és 17990 forint között árulnak habfürdőből, szagos szappanokból és testápolókból álló ajándékcsomagokat a Lush üzleteiben. A szappanok nem csak a fényes csomagolás és a nagy masnik miatt karácsonyiak, hanem az összetevők miatt is. A szegfűszeg, a narancs, a fahéj és a pacsuli illata árad a természetes anyagokból, kézzel készített szappanokból, melyeket állítólag egyre inkább férfiak is használnak.  

Lush üzletek:

V. ker. Szent István krt.1

XIV. ker. Árkád Üzletház

Karácsonyi menü #1. (max. 4500 forint)

Vreni Schneider 2006. december 18., hétfő 13:26

Karácsonyi menüsorunkat úgy állítottuk össze, hogy azoknak is kulináris élmény legyen az ünnep, akik nem akarnak a karácsonyi vacsorára tízezreket költeni, vagy nem szeretik a halat. Még akkor sem, ha a magyar lakosság döntő hányada bizonyítottan  pontyot szeret enni szenteste és nem kacsát, libát vagy pulykát. Lesz persze majd klasszikus halas menüsor is. Első körben egy igazi klasszikus: borleves, aszaltszilvás pulykamell és beigli max. 4500 forintból.


Távolról sincs vége, olvasson még »

Vogue

Vreni Schneider 2006. december 14., csütörtök 16:29

LATimes Food&Dining

Vreni Schneider 2006. december 14., csütörtök 16:27

NyTimes Dining & Wine

Vreni Schneider 2006. december 14., csütörtök 16:21

Chez Pim

Vreni Schneider 2006. december 14., csütörtök 16:20

Chili&Vanilia

Vreni Schneider 2006. december 14., csütörtök 16:18

Fűszer és Lélek

danny_lotion 2006. december 14., csütörtök 16:16

Guardian Food Monthly

Vreni Schneider 2006. december 14., csütörtök 15:53

NyTimes Fashion& Style

Vreni Schneider 2006. december 14., csütörtök 15:51


1 ... 340 | 341 | 342 | 343 | 344 | 345 | 346 | 347 | 348 | 349 | 350 | 351 | 352 | 353 | 354 | 355 | 356 | 357 | 358 | 359 | 360 | 361 | 362 | 363 | 364 | 365 | 366 | 367 | 368 | 369 | 370 | 371 | 372 | 373 | 374 | 375 | 376 | 377 | 378 | 379 | 380 | 381 | 382 | 383 | 384 | 385 | 386 | 387 | 388 | 389 | 390 | 391 | 392 | 393 | 394 | 395 | 396 | 397 | 398 | 399 | 400 | 401 | 402 | 403 | 404 | 405 | 406 | 407 | 408 | 409 | 410 | 411 | 412 | 413 | 414 | 415 | 416 | 417 | 418 | 419 | 420 | 421 | 422 | 423 | 424 | 425 | 426 | 427 | 428 | 429 | 430 | 431 | 432 | 433 | 434 | 435 | 436 | 437 | 438 | 439

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés